Konfigurere Lagerbeholdning som kan distribueres

Lagerbeholdning som kan distribueres lar deg velge hvordan fraktinnstillingene dine påvirker lagerbeholdningen som er tilgjengelig for kundene dine, basert på markedet og fraktlokalisasjonen deres. Lagerbeholdning som kan distribueres påvirker hvilke produkter og varianter som vises som på lager eller ikke på lager på produktsidene.

Du kan for eksempel gjøre lagerbeholdningen din kun tilgjengelig for kjøp fra lokalisasjoner som sender til kundens fraktsone. Dette hindrer oversalg på tvers av markeder og utenfor fraktsoner.

Krav for å bruke Lagerbeholdning som kan distribueres

Du må oppfylle følgende krav for å konfigurere Lagerbeholdning som kan distribueres:

• Butikken din må ha minst én fraktprofil som inneholder to eller flere fraktsonegrupper med ulike fraktopprinnelser, eller ha minst én lokalisasjon med lokal henting. Lagrene A og B er for eksempel fraktopprinnelser for Canada, mens lager C er en fraktopprinnelse for USA.
  • Butikken din må ha den nyeste versjonen av kassen, eller ha Checkout Extensibility aktivert:
    • Hvis du har Shopify Plus-abonnementet, må du migrere til Checkout Extensibility.
    • Hvis du ikke har et Shopify Plus-abonnement, må du ha den nyeste versjonen av kassen i butikken. De fleste butikker har allerede den nyeste versjonen av kassen.

Hensyn ved bruk av Lagerbeholdning som kan distribueres

Før du konfigurerer Lagerbeholdning som kan distribueres, bør du gå gjennom følgende hensyn:

• Oppfyllelsesbar lagerbeholdning gjenspeiles bare for bestillinger som går gjennom kassen. Bestillingsutkast, importerte bestillinger og Shopify POS bruker globale lagerbeholdningsverdier, selv når innstillingen for oppfyllelsesbar lagerbeholdning er aktivert.
  • Oppfyllelsesbar lagerbeholdning vises ikke i Shop-appen. Shop-appen vil fortsatt vise tilgjengelig antall som er lagerført ved alle lokalisasjoner.
  • Oppfyllbar lagerbeholdning vises ikke i Shopify POS-appen. Shopify POS-appen vil fortsatt vise tilgjengelig antall som lagerføres ved alle lokalisasjoner.
  • Lagerbeholdning som kan distribueres tar ikke høyde for bestillingsutkast eller redigering av bestillinger. Du kan opprette et bestillingsutkast eller redigere en bestilling og legge til produkter fra et hvilket som helst sted.

Velge innstillingen for Lagerbeholdning som kan distribueres for bedriften

Du kan velge mellom to innstillinger for Lagerbeholdning som kan distribueres fra siden for frakt og levering. Se gjennom følgende tabell for å finne ut mer om disse innstillingene:

Beskrivelse av innstillinger for Lagerbeholdning som kan distribueres
Innstilling Beskrivelse Kompatibilitet
Selg fra alle lokalisasjoner til alle fraktsoner Kunder i alle fraktsoner kan kjøpe produkter som er på lager fra hvilken som helst av lokalisasjonene dine. Dette alternativet gir oversalg på tvers av markeder og fraktsoner, og er utviklet for å fange opp alle mulige salg. Passer best for små bedrifter som bruker ett marked eller har enkle fraktkrav. Er også egnet for bedrifter i flere markeder som ønsker å sende fra hvilken som helst lokalisasjon til alle fraktsoner.
Bare selg innenfor konfigurerte fraktsoner Kundene kan bare kjøpe produkter som er på lager på lokalisasjoner som sender til fraktsonen. Dette alternativet hindrer oversalg på tvers av fraktsoner. Denne innstillingen er best egnet for bedrifter med følgende kriterier:
  • opererer i flere markeder
  • med flere opprinnelses- og sonekonfigurasjoner i fraktprofiler
  • med lokalisasjoner som bare kan sende til spesifikke markeder eller fraktsoner
  • Eksempel: Selg fra alle lokalisasjoner til alle fraktsoner

Sallys såpeforretning har to lokalisasjoner der de sporer lagerbeholdningen. Den ene er i USA og den andre i Canada. De har de samme varene på begge lokalisasjonene. Vanligvis foretrekker de å ikke sende varer internasjonalt, men de vil sende av og til for å få salg.

Det er to av Sally's signatur-kokossåpe på lager ved lokalisasjonen i USA, men det er ingen på lager ved lokalisasjonen i Canada. For en kunde i Canada vises såpen som på lager, og de kan kjøpe de to gjenværende såpene. Bestillingen rutes til den kanadiske lokalisasjonen, der lagerbeholdningen faller til -2 etter kjøpet. I dette eksempelet prioriterer Sally's Soaps å innhente hvert enkelt salg fremfor å følge fraktsonekonfigurasjonene strengt.

Eksempel: Bare selg innenfor konfigurerte fraktsoner

Sally's Soaps har to lokalisasjoner der de sporer lagerbeholdning, én i USA og en annen i Canada. De lagerfører samme vare ved begge lokalisasjoner, men ønsker aldri å sende varer internasjonalt mellom land.

Det er to av Sally's signatur-kokossåpe på lager ved lokalisasjonen i USA, men det er ingen på lager ved lokalisasjonen i Canada. De to gjenværende såpene kan bare kjøpes av kunder som er lokalisert i USA. For kunder i Canada vises såpen som utsolgt på produktsiden, og de kan ikke kjøpe den. I dette eksempelet prioriterer Sally's Soaps å følge fraktsonekonfigurasjonene, fremfor å hente inn hvert enkelt salg.

Konfigurer den oppfyllelsesbare lagerbeholdningen

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. Klikk på Oppfyllelsesbar lagerbeholdning i seksjonen Frakt.

3. Velg hvordan du vil bestemme tilgjengeligheten av lagerbeholdning av produkter på tvers av fraktlokalisasjoner:

• For å gjøre produktlagerbeholdningen tilgjengelig for kjøp fra en hvilken som helst lokalisasjon til en hvilken som helst fraktsone, velger du Selg fra alle lokalisasjoner til alle fraktsoner.
      • For å gjøre produktlagerbeholdningen tilgjengelig for kjøp fra lokalisasjoner som sender til deres fraktsone, velger du Bare selg innenfor konfigurerte fraktsoner.