Sette opp lokal levering for nettbestillinger

Du kan sette opp et alternativ for lokale kunder slik at de kan få bestillingene sine levert. Hvis kundens adresse ligger i leveringsområdet ditt, vil kunden få lokal leveranse som et alternativ i kassen.

For å sette opp lokal leveranse må du aktivere alternativet for lokale leveranser for hvert sted du tilbyr levering fra. Du kan tilby leveranser innenfor en gitt avstand fra stedet, eller for visse postnumre.

Når du har satt opp lokale leveranser i Frakt-innstillingene, kan du finne ut hvordan du innfrir bestillinger for lokal leveranse. Du kan velge at du eller personalet leverer bestillinger, eller bruke en tredjeparts leveringstjeneste.

Kvalifisering

For å bruke alternativet for lokal leveranse, må butikken oppfylle følgende krav:

Hvis du har spørsmål om kvalifikasjonskravene, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Betalingsopplevelsen

Når du har aktivert alternativet for lokal leveranse, vil berettigede kunder få lokal leveranse som et fraktalternativ i kassen.

Kundene vil få opp lokal leveranse som alternativ bare hvis de oppfyller følgende krav:

• Alle fysiske produkter i handlekurven er berettiget for leveranse fra samme sted.
  • Leveringsstedet har tilgjengelig lagerbeholdning for å innfri hele bestillingen.
  • Kunden velger ikke en hurtigkassemetode bortsett fra Shop Pay i første steg av kassen. Hvis kunden betaler med Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay eller PayPal vil leveringsalternativet ikke være tilgjengelig.
  • Kundens leveringsadresse kan bekreftes av Google. I kassen kan kundene bruke rullegardinmenyen med foreslåtte adresser for å velge en bekreftet adresse.

En rullegardinmeny med foreslåtte adresser på frakt-siden i kassen.

• Kundens leveringsadresse må være:

• innenfor den angitte leveringsradiusen og samme provins eller stat, eller
    • innenfor de oppgitte postnumrene og i samme land.

Eksempel:

En kunde med leveringsadresse i Gatineau, Quebec kan ikke bruke dette alternativet for en bedrift i Ottawa, Ontario selv om lokalisasjonen er innenfor leveranseradiusen.

En kunde kan ikke velge å få noen varer sendt og noen varer hentet på samme bestilling. Kunden må i stedet legge inn to separate bestillinger.

Kunden kan legge inn leveringsinstrukser i kassen, og må legge inn et telefonnummer slik at du kan kontakte dem.

Før du konfigurerer lokal leveranse

Du må gjennomføre følgende før du kan tilby lokal henting:

Konfigurer alternativet for lokal leveranse

Du setter opp lokal leveranse for hver lokasjon du vil tilby levering fra. Du kan tilby levering innenfor en avstandsradius, eller du kan tilby levering til utvalgte postnumre.

For å bruke en leveringsradius må plasseringen til bedriften din være bekreftet. Se gjennom og endre stedsadressen for å sikre at den er riktig.

Etter at du har satt opp lokal leveranse kan du begynne å innfri lokale hentebestillinger.

Tilpass e-postvarsler for lokal leveranse

For lokale leveranser finnes det en rekke ulike e-postvarsler, blant annet:

• Bestillingsbekreftelse
  • Levert
  • Ute til levering *
  • Mislykket leveranse *

* Du kan bare sende Ute til levering- og Mislykket leveranse-varsler gjennom Shopify Local Delivery-appen.

Du kan også tilpasse malene for e-postvarsler og SMS-varsler som kundene mottar etter at de legger inn en bestilling med lokal leveranse.

Bestillingsbekreftelse

Eksempel på e-postbekreftelse

For e-postmalen for Bestillingsbekreftelse kan du legge til innhold knyttet til lokale leveranser ved å pakke inn innholdet i følgende Liquid-variabel: {% if delivery_instructions != blank %}, Leveringsinstruksjoner: {{delivery_instructions}} {% endif %}

Du kan også inkludere leveringsinformasjon i Bestillingsbekreftelse-varselet ved å fylle ut den tilhørende seksjonen i innstillingene for frakt og leveranser.

Levert

Eksempel på e-post om at produktene er klare for henting

Ute til levering

Eksempel på e-post om at varene er hentet

Mislykket leveranse

Eksempel på e-post om at varene er hentet

Hvis du må tilbakestille en mal til standardinnstillingen, klikker du på Tilbakestill til standard.

Local Delivery-appen

Shopify Local Delivery-appen gjør det mer effektivt for deg eller personalet å levere lokale bestillinger. Fra appen kan du opprette bestillingslister, kartlegge leveringssteder og optimalisere leveranseruter. Appen kan brukes fra Shopify-administrator eller fra Shopify-mobilappen. Bruk mobilappen mens du leverer bestillingene slik at du kan oppdatere bestillingsstatus i sanntid.

Du kan installere Shopify Local Delivery-appen fra Shopify App Store.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se appdokumentasjonen for Shopify Local Delivery.