Innfri lokale leveransebestillinger fra administrator

Fra Shopify-administrator kan du administrere lokale leveringsbestillinger, forberede dem for levering og oppdatere bestillingsstatusen deres.

Arbeidsflyt og statuser for lokal leveranse

Når du oppfyller de lokale leveringsbestillingene dine, går de gjennom følgende bestillingsstatuser:

• Ikke-behandlet: Forberedelse og innfrielse av bestillingen har ikke startet. Det neste steget er å forberede bestillingen for leveranse ved å plukke og pakke varene. Du kan også velge å skrive ut følgesedler som legges ved bestillingen. For å fullføre merker du bestillingen som Klar til levering.

• Klar til levering: Bestillingen er i ferd med å bli levert, eller er ute for leveranse. Bestillinger kan også ha denne statusen hvis en levering ble forsøkt, men bestillingen kunne ikke leveres. Etter at bestillingen er levert, er det neste steget å merke den som levert.

• Levert: Når du har merket bestillingen som levert, vil bestillingsstatusen endres til Sluttført, og innfrielsesprosessen er fullført.

Administrer lokale leveringsbestillinger

Finn ut hvordan du administrerer bestillingene dine for rask tilgang til lokal leveringsinformasjon.

Sorter og filtrer leveringsbestillinger

Fra bestillingslisten kan du filtrere bestillinger for å bare vise lokale leveringsbestillinger.

Klikk på Lokal leveranse-fanen øverst på bestillingslisten for å se en liste over bestillinger med lokal leveranse som er Ikke-behandlet og Klar til levering. Du kan bruke denne listen til å forberede bestillinger for leveranse.

Vis leveringsinstruksjoner

Kundene dine har muligheten til å legge til leveringsinstruksjoner for bestillinger i kassen. Disse instruksjonene kan hjelpe deg med å finne leveringssteder, og gi deg ekstra informasjon om hvor du skal legge igjen pakken.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil vise.

3. Under Leveringsinstruksjoner kan du lese alle instruksjoner som er lagt inn av kunden din i kassen.

Klargjør en bestilling for levering

Når en kunde legger inn en bestilling for lokal leveranse, må du eller et personalmedlem samle og pakke varene.

Du kan også skrive ut en følgeseddel som kan legges ved bestillingen.

Når du har klargjort en bestilling, merker du den som klar for levering.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil innfri.

3. Klikk på Forbered levering.

4. Valgfritt: For å skrive ut en følgeseddel klikker du på Skriv ut følgeseddel.

5. Plukk og pakk varene for levering.

6. Klikk på Merk som klar for levering.

Merk en bestilling som levert

Når en bestilling leveres, må du merke bestillingen som levert i Shopify. Dette endrer bestillingsstatusen og signaliserer til deg og de ansatte at bestillingen er levert, og at ingen ytterligere handlinger er nødvendig.

Merking av bestillingen som levert sender også et varsel til kunden, slik at de vet at bestillingen er levert.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil merke som levert.

3. Klikk på Merk som levert.

Kanseller en leveranse

Når du kansellerer en levering, endres statusen til bestillingen fra Klar til levering til Ikke-behandlet.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Fra Bestillinger-siden klikker du på bestillingen i listen som har en Innfrielsesstatus som er Klar for levering.

3. Klikk på -knappen i oppfyllelsesdetaljene.

4. Klikk på Kanseller levering.