Sette oppfyllelse av en bestilling på vent

Du kan sette en oppfyllelse på vent dersom det er et problem som forhindrer deg fra å oppfylle bestillingen. Du kan sette en oppfyllelse på vent av ulike årsaker, som for eksempel hvis bestillingen er flagget med høy svindelrisiko, når det ikke finnes tilgjengelig lagerbeholdning, eller når bestillingens kostnad eller antall overskrider en bestemt verdi.

Du kan ilegge og oppheve oppfyllelsesstanser manuelt, eller du kan bruke Shopify Flow til å automatisere prosessen.

Noen tredjepartsapper eller -tjenester kan pålegge en systemaktivert oppfyllelsesstans automatisk.

Stans en oppfyllelse

Når du setter en oppfyllelse på vent, endres bestillingens oppfyllelsesstatus til På vent. Lagerbeholdningen kan reserveres, men oppfyllelsen er blokkert inntil stansen oppheves. Bestillinger som er På vent er ekskludert fra listen over ikke-behandlede bestillinger i Shopify-administrator. Når stansen oppheves, endres bestillingens oppfyllelsestatus til Ikke-behandlet.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil ilegge en oppfyllelsestans

3. Klikk på i seksjonen Ikke-behandlet der du ønsker å sette en oppfyllelse på vent, og klikk deretter på Stans oppfyllelse.

4. Velg varene du vil sette på vent.

5. Velg en årsak til oppfyllelsesstansen i rullegardinmenyen Årsak til stans.

6. Klikk på Stans oppfylling.

Frigi en oppfyllelse som er på vent

Du kan oppheve en manuell oppfyllelsesstans når problemet som forhindret deg fra å oppfylle bestillingen er løst. Bestillingens oppfyllelsestatus endres til Ikke-behandlet når oppfyllelsen er frigitt, så lenge ingen andre varer står på vent.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil frigi oppfyllelsesstansen for.

3. Klikk på Frigi oppfyllelse i seksjonen På vent der du ønsker å oppheve en oppfyllelsesstans.

Systemoppfyllelsesstanser

Systemaktiverte oppfyllelsesstanser oppstår når en app eller tjeneste setter en oppfyllelse på vent automatisk.

Du kan overstyre en systemaktivert oppfyllelsesstans, men dette kan være et brudd på avtalen med appen eller tjenesten som har ilagt den systemaktiverte oppfyllelsesstansen. Du må se gjennom avtalen, eller kontakte appen eller tjenesten som ilegger stansen, før du overstyrer en systemaktivert oppfyllelsesstans.

Se gjennom tabellen nedenfor for å finne ut mer om ulike typer systemaktiverte oppfyllelsesstanser:

Typer systemaktiverte oppfyllelsesstanser
Type systemaktivert oppfyllelsesstansBeskrivelse
Godkjenning for markedsplass venterEn salgskanal, som Facebook eller Google, kan sette bestillingen på vent for å gjennomføre en svindelanalyse og betalingsbekreftelse. Denne oppfyllelsesstansen kan vare fra fem minutter til 24 timer.
Venter på Managed Markets-godkjenning Managed Markets kan sette bestillingen på vent for å gjennomføre svindelanalyse og kontroll av bestillingsinformasjonen, som for eksempel kundens e-postadresse og telefonnummer, og bekrefte at riktige tollplikter og importavgifter er innhentet dersom det er aktuelt. Denne oppfyllelsesstansen kan vare fra fem minutter til 24 timer.
Venter på returvarerEn oppfyllelsesstans ilegges alle byttevarer som opprettes som en del av en retur. Du kan oppheve denne stansen manuelt etter at du har mottatt og inspisert returvarene, og når du er klar til å oppfylle byttevarene.
Ventende mersalgstilbudHvis du bruker en app for mersalgstilbud etter kjøp, vil kunden se et tilbud i kassen, og oppfyllelsesstatusen for bestillingen endres fra Ikke-behandlet til På vent. Bestillingsstatusen forblir På vent i én time. Hvis en kunde godtar eller avviser tilbudet, endres statusen tilbake til Ikke-behandlet.
Ukjent leveringsdatoDet ilegges en oppfyllelsesstans for bestillinger med en salgsplan som krever fremtidig oppfyllelse på en ikke planlagt dato. Denne stansen gjelder vanligvis for forhåndsbestillinger.

Avgjøre oppfyllelsesstatus for bestillinger med flere oppfyllelser

En bestilling kan ha mer enn én oppfyllelse. Hver oppfyllelse har sin egen oppfyllelses-ID. Varer i samme bestilling kan for eksempel lagres og sendes fra ulike lokalisasjoner. Hvis en bestilling inneholder en ikke-behandlet oppfyllelse, vises bestillingens status som Ikke-behandlet i stedet for På vent.

Gå gjennom følgende oversikt over hvordan oppfyllelsesstatusen for en bestilling beregnes når den omfatter flere oppfyllelser:

Bestillingsstatusen avhenger av statusen på oppfyllelser i en bestilling
OppfyllelsesscenarioBestillingens distribusjonsstatus
  • Oppfyllelse 1: på vent
  • Oppfyllelse 2: ikke-behandlet
  • Ikke-behandlet
  • Oppfyllelse 1: på vent
  • Oppfyllelse 2: sluttført
  • På vent
  • Oppfyllelse 1: på vent
  • Oppfyllelse 2: sluttført
  • Oppfyllelse 3: ikke-behandlet
  • Delvis oppfylt
  • Oppfyllelse 1: på vent
  • Oppfyllelse 2: på vent
  • På vent

Opprette automatiske oppfyllelsesstanser med Shopify Flow

For å redusere tiden du bruker på å gå gjennom bestillinger før du oppfyller dem kan du bruke Shopify Flow til å automatisere oppfyllelsesstanser. Shopify Flow er tilgjengelig for flere abonnementer.

Du kan opprette en tom arbeidsflyt eller bruke malen Send en oppfyllelsesforespørsel for betalte bestillinger som bruker en bestemt oppfyllelsestjeneste, som inkluderer handlingen Stans oppfyllelsesbestilling. Denne arbeidsflyten starter når en bestilling er klar til oppfyllelse. Før du aktiverer arbeidsflyten, må du redigere malen og legge til oppfyllelsestjenesteleverandøren i kriteriet Sjekk hvis som ligger sammen med kortet Start når.

Finn ut mer om installering og redigering av maler med Shopify Flow.