Jakelujen asettaminen pitoon

Saatat joutua viivyttämään tilauksen tai tilauksen osan jakelua, jos tuotevarastosi on alhainen tai jos tilaukseen liittyy suuri petosriski. Voit pitää ja vapauttaa jakeluita manuaalisesti tai jos kauppasi käytössä on Plus-, Advanced- tai Shopify-sopimus, voit käyttää Shopify Flowta jakeluiden pidon automatisointiin.

Kun tilauksen jakelun tila on Pidossa, varastoa voidaan varata, mutta jakelu estetään, kunnes tilauksen jakelu on vapautettu pidosta. Tilauksia, jotka ovat Pidossa, ei huomioida jakelemattomien tilausten luettelossa. Kun tilaus vapautetaan pidosta, sen jakelun tilaksi palautuu Ei jaeltu.

Saatat haluta asettaa tilauksen jakelun pitoon esimerkiksi seuraavista syistä:

• tilauksen petosriskin on ilmoitettu olevan korkea
  • varastoa ei ole saatavilla
  • tilauksen arvo dollareissa tai tuotteiden määrä ylittää tietyn arvon
  • tilauksen on tehnyt tietty ostaja tai se on tilattu tiettyyn osoitteeseen

Yhdessä tilauksessa voi olla useampi kuin yksi jakelu, ja jokaisella on oma jakelutunnuksensa. Samassa tilauksessa olevat tuotteet voidaan esimerkiksi varastoida ja lähettää eri paikoista. Useita jakeluja sisältävän tilauksen jakelun tila määritetään seuraavasti:

Tilauksen tila riippuu tilauksen jakelujen tilasta
Tilaustunnukset yhdessä tilauksessa Tilauksen jakelun tila
Tunnus 1: Pidossa

Tunnus 2: jakelematta

Jakelematta
Tunnus 1: Pidossa

Tunnus 2: Jaeltu

Osittain jaeltu

Tilauksilla voi olla myös pidossa-tila , jos käytät sovellusta lisätarjouksiin. Kun asiakkaalle näytetään tarjous, kassalla tilauksen jakelun tila muuttuu Ei jaeltu -tilasta Pidossa-tilaan. Jos asiakas ei suorita kassalle maksua, tilauksen tila pysyy pidossa tunnin ajan, jotta asiakas voi palata tilaukseen ja suorittaa kassalla maksunsa loppuun. Tila muuttuu takaisin ei jaeltu -tilaksi sen jälkeen, kun asiakas on suorittanut tilauksen loppuun tai sen jälkeen, kun tunti on kulunut.

Jakelujen asettaminen pitoon automaattisesti

Jotta voit lyhentää tilausten tarkastamiseen kuluttavaa aikaa ennen jakelua, voit asettaa tilauksia automaattisesti pitoon Shopify Flow'n avulla. Shopify Flow on saatavilla useissa eri sopimuksissa ja asiakkaille, jotka käyttävät Shopify Fulfillment Networkia.

Voit luoda työnkulkuja aloittamalla tyhjästä tai voit aloittaa käyttämällä jakelutapoihisi soveltuvia jakelumalleja.

Mallit ovat käytettävissä työnkulkumallien Jakelu-luokassa. Valittava malli perustuu toimitus­strategiaasi. Jos haluat tarkistaa logiikan, asentaa mallin tai muokata mallia, siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset > Shopify Flow ja avaa malli.

Jos kaupallasi ei ole käytössä sopimusta, joka oikeuttaa Shopify Flown käyttämiseen, voit asettaa jakeluja manuaalisesti pitoon.

Shopify Shipping

Seuraavat mallit ovat käytettävissä kaupoissa, jotka käyttävät Shopify Shipping -toimitusta:

• Valmistele Kanadasta jaeltavien tilausten lähetystarraluonnoksia
  • Valmistele Yhdysvalloista jaeltavien tilausten lähetystarraluonnoksia
  • Valmistele Australiasta jaeltavien tilausten lähetystarraluonnoksia
  • Valmistele lähetystarraluonnoksia tilauksia varten
  • Valmistele tuotteisiin perustuvia lähetystarraluonnoksia
  • Valmistele painoon perustuvia lähetystarraluonnoksia
  • Valmistele toimitustapaan perustuvia lähetystarraluonnoksia

Jos asennat jonkin Luo lähetystarrojen luonnoksia -mallipohjan, siihen sisältyy Aseta jakelu pitoon -toiminto. Jos jo käytät jotain näistä malleista, lisää pitotoiminto muokkaamalla mallia.

Kolmannen osapuolen jakelupalvelut

Toimitusvalmiuteen perustuvat jakeluiden pidot tai pyynnöt ovat käytettävissä kaupoissa, jotka käyttävät Shopifyn kanssa integroitua kolmannen osapuolen toimituspalvelua. Tämä työnkulku alkaa, kun tilaus on valmis jaeltaessa. Ennen kuin aktivoit työnkulun, muokkaa mallia ja lisää palveluntarjoaja Tarkasta jos -kriteeriksi, jotka sijaitsevat Käynnistä kun -kortin vieressä.

Jakelujen asettaminen pitoon manuaalisesti

Jos havaitset ongelmia, jotka estävät sinua jakelemasta tilauksen välittömästi, voit asettaa jakelun pitoon. Kun ongelma on ratkaistu, vapauta jakelu pidosta manuaalisesti tai peruuta tilaus tarvittaessa.

Jakelun asettaminen pitoon manuaalisesti

Tee näin:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Valitse tilaus, jonka haluat siirtää jakelukeskeytystilaan.

3. Klikkaa ... -painiketta.

4. Klikkaa Siirrä jakelu jakelukeskeytystilaan -painiketta.

5. Valitse keskeytystilan syy.

6. Klikkaa Siirrä jakelu jakelukeskeytystilaan -painiketta.

Jakelun vapauttaminen pidosta manuaalisesti

Kun olet ratkaissut ongelmat, jotka estivät tilauksen jakelemisen, voit vapauttaa jakelun pidosta manuaalisesti.

Tee näin:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Valitse tilaus, jonka haluat vapauttaa pitotilasta.

3. Klikkaa Vapauta jakelu.