Distributioner parkerade

Du kan behöva försena fullgörandet av en order, eller en del av en order, om ditt produktlager är lågt eller om ordern har en stor bedrägeririsk. Du kan hålla och släppa distributioner manuellt, eller om din butik är på Plus-, Advanced- eller Shopify-planen, kan du använda Shopify Flow för att automatisera att hålla distribution av ordrar.

När status för orderhantering är I vänteläge kan lager reserveras men din distribution blockeras tills vänteläget släpps.Ordrar som är I vänteläge är undantagna från listan över Ej distribuerade ordrar.När vänteläget släpps återgår orderns distributionsstatus till Ej distribuerad.

Det kan hända att du vill hålla en orderbetalning av olika anledningar, inklusive följande:

• en order flaggas som hög bedrägeririsk
  • lager är inte tillgängligt
  • orderns monetära värde eller kvantitet överstiger ett specifikt värde
  • ordern är från en specifik köpare eller för en specifik adress

För en order kan det finnas mer än en distribution, var och en med sitt eget distributions-ID. Artiklar i samma order kan till exempel lagras och skickas från olika platser. Distributionsstatus för en order med flera distributioner bestäms enligt följande:

Orderstatusen beror på distributionsstatusen för en order
En orders distributions-ID Status för orderdistribution
ID 1: I vänteläge

ID 2: öppen

Ej slutförd
ID 1: I vänteläge

ID 2: Distribuerad

Delvis distribuerad

Ordrar kan även ha status Väntande om du använder en app för merförsäljningserbjudanden.När en kund presenteras med ett erbjudande i kassan ändras statusen för ordern från Ej distribuerad till Väntande.Om en kund inte slutför en betalning i kassan är orderstatusen Väntande under en timme för att kunden ska kunna återvända till ordern och slutföra betalningen.Statusen ändras tillbaka till Ej distribuerad det att kunden slutfört ordern eller efter att en timme har passerat.

Automatiserad parkering av distribution

För att minska den tid du spenderar på att granska ordrar innan du distribuerar dem kan du använda Shopify Flow för att automatisera distributionen. Shopify Flow är tillgängligt på olika planer och för kunder som använder Shopifys distributionsnätverk.

Du kan skapa arbetsflöden som börjar med tomma arbetsflöden, eller så kan du börja med mallar för de distributionsmetoder som du använder.

Mallar finns tillgängliga i kategorin för flödesmallar för Distribution.Vilken mall du ska välja baseras på din leveransstrategi.För att granska logiken, installera en mall eller redigera en mall, gå till din Shopify-administratör, till Appar > Shopify Flow och öppna mallen.

Om din butik inte har en plan som har åtkomst till Shopify Flow kan du manuellt hålla distributioner.

Shopify Shipping

Följande mallar är tillgängliga för butiker som använder Shopify Shipping:

• Förbered fraktsedelutkast för ordrar som distribueras från Kanada
  • Förbered fraktsedelsutkast för ordrar som distribueras från USA
  • Förbered fraktsedelutkast för ordrar som distribueras från Australien
  • Förbered fraktsedelsutkast för ordrar
  • Förbered fraktsedelutkast baserat på produkt
  • Förbered fraktsedelutkast baserat på vikt
  • Förbered fraktsedelutkast baserat på fraktmetod

Om du installerar en av mallarna för Förbered utkast till fraktsedel ingår åtgärden Håll distribution. Om du redan använder en av dessa mallar redigerar du mallen för att lägga till håll-åtgärden.

Tredjepartsbetalningstjänster

Mallen för att hålla eller begära distribution baserat på frakttillgänglighetsstatus är tillgänglig för butiker som använder en tredjepartsuppfyllnadstjänst som är integrerad med Shopify.Arbetsflödet startar när en order är klar att distribueras.Innan du aktiverar arbetsflödet redigerar du mallen för att lägga till din tjänsteleverantör i Kontrollera om kriterier som finns intill kortet Börja när.

Manuell parkering av distribution

När problem uppstår som hindrar dig från att omedelbart distribuera en order kan du sätta din order i vänteläge. När problemet är löst, släpp vänteläget manuellt eller, om tillämpligt, avbryt ordern.

Sätt en distribution i vänteläge manuellt

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Välj den order som du vill parkera distributionen för.

3. Klicka på knappen ....

4. Klicka på Hold fulfillment (Parkera distribution).

5. Välj en orsak till parkeringen.

6. Klicka på Hold fulfillment (Parkera distribution).

Släpp ett manuellt vänteläge för en distribution

När problemen som hindrade dig från att distribuera en order är lösta kan du släppa det manuella vänteläget.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Välj den order som du vill frigöra från parkering av distribution.

3. Klicka Release fulfillment (Frigör distribution).