Fulfilments pauzeren

Soms is het noodzakelijk om de orderverwerking van een bestelling of een deel van een bestelling te vertragen als je productvoorraad laag is of als de bestelling een hoog frauderisico heeft. Je kunt fulfilments handmatig pauzeren en vrijgeven. Als je winkel het Plus-, Advanced- of Shopify-abonnement heeft, kun je ook Shopify Flow gebruiken om het pauzeren van fulfilments te automatiseren.

Wanneer de fulfilmentstatus van de bestelling gepauzeerd is, kan de voorraad worden gereserveerd, maar wordt de fulfillment geblokkeerd totdat de pauze wordt opgeheven.Bestellingen die zijn gepauzeerd , zijn uitgesloten van de lijst met openstaande bestellingen.Wanneer de pauze wordt opgeheven, wordt de fulfilmentstatus van de bestelling weer Openstaand.

Je kunt om verschillende redenen een fulfilment van een bestelling pauzeren, waaronder de volgende redenen:

• een bestelling wordt gemarkeerd als hoog frauderisico
  • er is geen voorraad beschikbaar
  • de bestelwaarde in dollar of het bestelaantal overschrijdt een specifieke waarde
  • de bestelling is van een specifieke koper of voor een specifiek adres

Voor één bestelling is er mogelijk meer dan één fulfilment, elk met een eigen fulfilment-ID. Artikelen in dezelfde bestelling kunnen bijvoorbeeld worden opgeslagen en verzonden vanaf verschillende locaties. De fulfilmentstatus van een bestelling met meerdere fulfillments wordt als volgt bepaald:

De bestelstatus is afhankelijk van de status van fulfilments in een bestelling
Fulfilment-IDs in één bestelling Status van afhandeling van bestellingen
ID 1: gepauzeerd

ID 2: openstaand

Openstaand
ID 1: gepauzeerd

ID 2: afgehandeld

Deels afgehandeld

Bestellingen kunnen ook de status Gepauzeerd hebben als je een app voor upsell-aanbiedingen gebruikt. Wanneer een klant tijdens de checkout een aanbieding krijgt te zien, verandert de fulfilmentstatus van de bestelling van Openstaand naar Gepauzeerd. Als een klant de checkout niet voltooit, blijft de bestelstatus een uur Gepauzeerd, zodat de klant tijd heeft om terug te gaan naar de bestelling en de checkout te voltooien. De status verandert terug naar Openstaand nadat de klant de bestelling heeft voltooid of wanneer een uur is verstreken.

Geautomatiseerde pauzering van fulfilments

Je kunt Shopify Flow gebruiken voor automatisering van pauzeringen van fulfilments om de tijd te verminderen die je besteedt aan het beoordelen van bestellingen voordat je ze afhandelt. Shopify Flow is beschikbaar voor verschillende abonnementen en voor klanten die het Shopify Fulfillment Network gebruiken.

Je kunt workflows maken die beginnen met lege workflows, of je kunt beginnen met templates voor de fulfilmentmethoden die je gebruikt.

Templates zijn beschikbaar in de categorie Fulfilment van de workflowtemplates. Welke template geschikt is, is afhankelijk van je verzendstrategie. Als je de logica wilt bekijken, installeer of bewerk je een template, ga je in het Shopify-beheercentrum naar Apps > Shopify Flow en open je de template.

Als je winkel geen abonnement heeft met toegang tot Shopify Flow, kun je fulfilments handmatig pauzeren.

Shopify Shipping

De volgende templates zijn beschikbaar voor winkels die Shopify Shipping gebruiken:

• Conceptverzendlabels voorbereiden voor bestellingen die vanuit Canada worden afgehandeld;
  • Conceptverzendlabels voorbereiden voor bestellingen die vanuit de Verenigde Staten worden afgehandeld;
  • Conceptverzendlabels voorbereiden voor bestellingen die vanuit Australië worden afgehandeld;
  • Conceptverzendlabels voor bestellingen voorbereiden;
  • Conceptverzendlabels voorbereiden op basis van producten;
  • Conceptverzendlabels voorbereiden op basis van gewicht;
  • Conceptverzendlabels voorbereiden op basis van de verzendmethode.

Als je een van de templates voor Conceptverzendlabel voorbereiden installeert, is de actie Fulfilment vasthouden inbegrepen. Als je een van deze templates al gebruikt, bewerk je de template om de actie voor pauzeren toe te voegen.

Externe fulfilmentservices

De template Fulfillments vasthouden of aanvragen op basis van de gereedheid om te verzenden is beschikbaar voor winkels die gebruikmaken van een externe fulfilmentservice die is geïntegreerd met Shopify. Deze workflow start wanneer een bestelling klaar is om te worden afgehandeld. Voordat je de workflow activeert, bewerk je de template om je serviceprovider toe te voegen aan de criteria Controleer of naast de kaart Begin wanneer.

Fulfilments handmatig pauzeren

Wanneer problemen optreden waardoor je een bestelling niet onmiddellijk kunt afhandelen, kun je de fulfilment pauzeren. Nadat het probleem is opgelost, kun je de pauzering handmatig vrijgeven of, indien nodig, de bestelling annuleren.

Een fulfilment handmatig pauzeren

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Selecteer de bestelling die je in de wacht wilt zetten voor fulfilment.

3. Klik op de knop ...

4. Klik op Fulfilment in de wacht zetten.

5. Selecteer een reden voor de wacht.

6. Klik op Fulfilment in de wacht zetten.

Een pauzering van een fulfilment handmatig vrijgeven

Wanneer de problemen waardoor je een bestelling niet kunt afhandelen, zijn opgelost, kun je de handmatige pauzering van een fulfilment vrijgeven.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Selecteer de bestelling die je wilt vrijgeven uit de wachtstand van de fulfilment.

3. Klik op Fulfilment vrijgeven.