Je eigen bestellingen afhandelen

Handel je bestellingen af door producten te verpakken en te verzenden zonder service voor afhandeling.

Je eigen bestellingen automatisch afhandelen

Als je instelt dat je bestellingen automatischworden afgehandeld, wordt de bestelling automatisch als afgehandeld gemarkeerd nadat deze is betaald.

Automatische afhandeling kan worden gebruikt als je uitsluitend digitale downloads of digitale cadeaubonnenverkoopt. Klanten die digitale producten kopen, worden automatisch een download link gemaild en de bestelling is gemarkeerd als afgehandeld.

Je eigen bestellingen handmatig afhandelen

Als je je bestellingen handmatigafhandelt, moet je je bestellingen openen en de regelitems afhandelen.

Je kunt een deel van een bestelling handmatig afhandelen door sommige regelitems af te handelen. Dit wordt ook wel gedeeltelijke afhandeling genoemd. Om het handmatige afhandelingsproces sneller te maken, kun je meerdere bestellingen tegelijk afhandelen.

In deze sectie:

• Volledige bestellingen handmatig afhandelen
  • Een bestelling handmatig gedeeltelijk afhandelen
  • Bestellingen afhandelen voor meerdere locaties
  • Meerdere bestellingen tegelijk afhandelen

Volledige bestellingen handmatig afhandelen

Een bestelling handmatig gedeeltelijk afhandelen

Als een klant een bestelling met meerdere artikelen heeft geplaatst en betaald en een of meer van de artikelen niet op voorraad zijn of een voorbestelling, kun je een deel van de bestelling vervullen, zodat je de artikelen afzonderlijk kunt verzenden.

Stappen:

Bestellingen afhandelen voor meerdere locaties

Als een klant een bestelling van meerdere producten heeft geplaatst en betaald en een of meer van de producten op voorraad zijn op verschillende locaties, kun je delen van de bestelling apart vervullen op basis van de locatie van de voorraad. Je kunt locatieprioriteiten instellen om de prioriteitsvolgorde voor de afhandeling van de bestelling op te geven.

Stappen:

Meerdere bestellingen tegelijk afhandelen

Door meerdere bestellingen te selecteren, kun je de knop Bestellingen afhandelen gebruiken om ze tegelijkertijd te af te handelen. Dit geldt voor winkels die bestellingen handmatig afhandelen. Als je Shopify Shipping niet gebruikt, moet je trackingnummers toevoegen aan de bestellingen.

Stappen:

Fulfillment houdt

Wanneer upsell-aanbiedingen bij het afrekenen aan klanten worden aangeboden, wordt de fulfillmentstatus van de bestelling ingesteld op In de wacht totdat de klant de bestelling heeft voltooid. Wanneer een bestelling in de wacht staat, kun je voorraad voor de bestelling reserveren, maar je kunt de bestelling pas uitvoeren nadat de fulfillment in de wacht is vrijgegeven en de fulfillmentstatus van de bestelling verandert in In uitvoering.

Als een klant het afrekenen niet voltooit, blijft de bestelstatus een uur in de wacht staan, zodat de klant tijd heeft om terug te gaan naar de bestelling en het afrekenen te voltooien.

Handmatige fulfillment in de wacht

Als er problemen optreden waardoor je een bestelling niet onmiddellijk kunt afhandelen, kun je de afhandeling handmatig vasthouden. Bestellingen met een fulfillment in de wacht hebben een Fulfillmentstatus In de wacht in je lijst met bestellingen. Om je fulfillmentwerk te organiseren en bij te houden, kun je de fulfillmentstatus gebruiken om de bestellingen te filteren die klaar zijn om te worden afgehandeld vanuit de bestellingen met fulfillments in de wacht.

De volgende beperkingen zijn van toepassing op handmatige fulfillments in de wacht:

• Je kunt wel een fulfillment in de wacht zetten, maar geen specifieke artikelen binnen een bestelling.
  • Als een bestelling ook een niet afgehandelde fulfillment bevat, wordt in de lijst met bestellingen de bestelling weergegeven als Niet afgehandeld in plaats van In de wacht.

Een fulfillment vasthouden

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Selecteer de bestelling die je in de wacht wilt zetten voor fulfillment.

3. Klik op de knop ...

4. Klik op Fulfillment in de wacht zetten.

5. Selecteer een reden voor de wacht.

6. Klik op Fulfillment in de wacht zetten.

Fulfillment vrijgeven

Wanneer de problemen waardoor je een bestelling niet kunt afhandelen, zijn opgelost, kun je de handmatige fulfillment in de wacht vrijgeven. Nadat de fulfillment is vrijgegeven, wordt de fulfillmentstatus van de bestelling gewijzigd in Niet afgehandeld.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Selecteer de bestelling die je wilt vrijgeven uit de wachtstand van de fulfillment.

3. Klik op Fulfillment vrijgeven.

Een afhandeling annuleren (automatische en handmatige afhandeling)

Wanneer je een afhandeling annuleert, keert de fulfillmentstatus van de bestelling terug naar Openstaand en kun je een nieuw verzendlabel kopen of een nieuwe uitvoering voor de bestelling maken.

Als je een verzendlabel hebt gekocht, moet je het ongeldig maken voordat je de fulfillment kunt annuleren.

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het nummer van een bestelling in de lijst die de status Afhandeling of de waarde Voldaan heeft.

3. Klik in de sectie Fulfillments op de knop ....

4. Klik op afhandeling annuleren.