Uw eigen bestellingen vervullen

Handel uw bestellingen af door producten te verpakken en te verzenden zonder service voor afhandeling.

Uw eigen bestellingen automatisch afhandelen

Als u instelt dat uw bestellingen automatischworden afgehandeld, wordt de bestelling automatisch als afgehandeld gemarkeerd nadat deze is betaald.

Automatische afhandeling kan worden gebruikt als u uitsluitend digitale downloads of digitale cadeaubonnenverkoopt. Klanten die digitale producten kopen, worden automatisch een download link gemaild en de bestelling is gemarkeerd als afgehandeld.

Uw eigen bestellingen handmatig afhandelen

Als u uw bestellingen handmatigafhandelt, moet u uw bestellingen openen en de regelitems afhandelen.

U kunt een deel van een bestelling handmatig afhandelen door sommige regelitems te vervullen. Dit wordt ook wel gedeeltelijke afhandeling genoemd. Om het handmatige afhandelingsproces sneller te maken, kunt u veel bestellingen tegelijkafhandelen.

In deze sectie:

• Volledige bestellingen handmatig afhandelen
  • Een bestelling handmatig gedeeltelijk vervullen
  • Bestellingen vervullen voor meerdere locaties
  • Meerdere bestellingen tegelijk handmatig vervullen

Volledige bestellingen handmatig afhandelen

Een bestelling handmatig gedeeltelijk vervullen

Als een klant een bestelling met meerdere artikelen heeft geplaatst en betaald en een of meer van de artikelen niet op voorraad zijn of een voor bestelling, kunt u een deel van de bestelling vervullen, zodat u de artikelen afzonderlijk kunt verzenden.

Stappen:

Bestellingen vervullen voor meerdere locaties

Als een klant een bestelling van meerdere producten heeft geplaatst en betaald en een of meer van de producten op voorraad zijn op verschillende locaties, kunt u delen van de bestelling apart vervullen op basis van de locatie van de voorraad. U kunt locatieprioriteiten instellen om de prioriteitsvolgorde voor de afhandeling van de bestelling op te geven.

Stappen:

Meerdere bestellingen tegelijk handmatig vervullen

Door meerdere bestellingen tegelijk te selecteren, kunt u de knop Acties gebruiken om ze tegelijkertijd te vervullen. Dit geldt voor winkels die bestellingen handmatig vervullen. Als u Shopify Shipping niet gebruikt, moet u traceernummers toevoegen aan de bestellingen.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op het tabblad Niet voldaan om alleen de bestellingen te bekijken die moeten worden vervuld:

Bulkafhandeling

3. Selecteer de bestellingen die u wilt vervullen door op het selectievakje te klikken.

4. Klik op acties > bestellingenafhandelen.

5. Optioneel: Schakel het selectievakje Een melding versturen naar de klant in om uw klanten een melding te sturen.

6. Klik op Vervullen.

Een afhandeling annuleren (automatische en handmatige afhandeling)

Wanneer u een afhandeling annuleert, keert de orderverwerkingsstatus van de bestelling terug naar Niet afgehandeld en kunt u een nieuw verzendetiket kopen of een nieuwe uitvoering voor de bestelling maken.

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het nummer van een bestelling in de lijst die de status Afhandeling of de waarde Voldaan heeft.

3. Klik in het gedeelte afhandelingen op meer.

4. Klik op afhandeling annuleren.