Je eigen bestellingen vervullen

Handel je bestellingen af door producten te verpakken en te verzenden zonder service voor afhandeling.

Je eigen bestellingen automatisch afhandelen

Als je instelt dat je bestellingen automatischworden afgehandeld, wordt de bestelling automatisch als afgehandeld gemarkeerd nadat deze is betaald.

Automatische afhandeling kan worden gebruikt als je uitsluitend digitale downloads of digitale cadeaubonnenverkoopt. Klanten die digitale producten kopen, worden automatisch een download link gemaild en de bestelling is gemarkeerd als afgehandeld.

Je eigen bestellingen handmatig afhandelen

Als je je bestellingen handmatigafhandelt, moet je je bestellingen openen en de regelitems afhandelen.

Je kunt een deel van een bestelling handmatig afhandelen door sommige regelitems te vervullen. Dit wordt ook wel gedeeltelijke afhandeling genoemd. Om het handmatige afhandelingsproces sneller te maken, kun je meerdere bestellingen tegelijk afhandelen.

In deze sectie:

• Volledige bestellingen handmatig afhandelen
  • Een bestelling handmatig gedeeltelijk vervullen
  • Bestellingen vervullen voor meerdere locaties
  • Meerdere bestellingen tegelijk afhandelen

Volledige bestellingen handmatig afhandelen

Een bestelling handmatig gedeeltelijk vervullen

Als een klant een bestelling met meerdere artikelen heeft geplaatst en betaald en een of meer van de artikelen niet op voorraad zijn of een voorbestelling, kun je een deel van de bestelling vervullen, zodat je de artikelen afzonderlijk kunt verzenden.

Stappen:

Bestellingen vervullen voor meerdere locaties

Als een klant een bestelling van meerdere producten heeft geplaatst en betaald en een of meer van de producten op voorraad zijn op verschillende locaties, kun je delen van de bestelling apart vervullen op basis van de locatie van de voorraad. Je kunt locatieprioriteiten instellen om de prioriteitsvolgorde voor de afhandeling van de bestelling op te geven.

Stappen:

Meerdere bestellingen tegelijk afhandelen

Door meerdere bestellingen te selecteren, kun je de knop Bestellingen afhandelen gebruiken om ze tegelijkertijd te af te handelen. Dit geldt voor winkels die bestellingen handmatig vervullen. Als je Shopify Shipping niet gebruikt, moet je traceernummers toevoegen aan de bestellingen.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Optioneel: klik op het tabblad Niet afgehandeld om alleen de bestellingen te bekijken die moeten worden afgehandeld.

3. Selecteer de bestellingen die je wilt vervullen door op het selectievakje te klikken.

4. Klik op Bestellingen afhandelen.

5. Optioneel: Vink het selectievakje Een melding versturen naar de klant aan om je klanten een melding te sturen.

6. Klik op Vervullen.

Een afhandeling annuleren (automatische en handmatige afhandeling)

Wanneer je een afhandeling annuleert, keert de fulfillmentstatus van de bestelling terug naar Niet afgehandeld en kun je een nieuw verzendlabel kopen of een nieuwe uitvoering voor de bestelling maken.

Als je een verzendlabel hebt gekocht, moet je het ongeldig maken voordat je de fulfillment kunt annuleren.

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het nummer van een bestelling in de lijst die de status Afhandeling of de waarde Voldaan heeft.

3. Klik in het gedeelte afhandelingen op meer.

4. Klik op afhandeling annuleren.