Je eigen bestellingen afhandelen

Handel je bestellingen af door producten te verpakken en te verzenden zonder service voor afhandeling.

Je eigen bestellingen automatisch afhandelen

Als je instelt dat je bestellingen automatischworden afgehandeld, wordt de bestelling automatisch als afgehandeld gemarkeerd nadat deze is betaald.

Automatische afhandeling kan worden gebruikt als je uitsluitend digitale downloads of digitale cadeaubonnenverkoopt. Klanten die digitale producten kopen, worden automatisch een download link gemaild en de bestelling is gemarkeerd als afgehandeld.

Je eigen bestellingen handmatig afhandelen

Als je je bestellingen handmatigafhandelt, moet je je bestellingen openen en de regelitems afhandelen.

Je kunt een deel van een bestelling handmatig afhandelen door sommige regelitems af te handelen. Dit wordt ook wel gedeeltelijke afhandeling genoemd. Om het handmatige afhandelingsproces sneller te maken, kun je meerdere bestellingen tegelijk afhandelen.

Bestellingen sorteren met behulp van de afhandelen vóór-datum

Voor sommige verkoopkanalen kun je de bestellingen die je nog moet afhandelen, bekijken en sorteren aan de hand van de Afhandelen vóór-datum op de pagina Bestellingen van je Shopify-beheercentrum. De Afhandelen vóór-datum is de uiterste datum waarop je een bestelling kunt verzenden om er zeker van te zijn dat de bestelling binnen het geschatte bezorgingsvenster wordt geleverd, dat in het verkoopkanaal aan de klant werd vermeld.

Volledige bestellingen handmatig afhandelen

Een bestelling handmatig gedeeltelijk afhandelen

Als een klant een bestelling met meerdere artikelen heeft geplaatst en betaald en een of meer van de artikelen niet op voorraad zijn of een voorbestelling, kun je een deel van de bestelling vervullen, zodat je de artikelen afzonderlijk kunt verzenden.

Stappen:

Bestellingen afhandelen voor meerdere locaties

Als een klant een bestelling van meerdere producten heeft geplaatst en betaald en een of meer van de producten op voorraad zijn op verschillende locaties, kun je delen van de bestelling apart vervullen op basis van de locatie van de voorraad. Je kunt locatieprioriteiten instellen om de prioriteitsvolgorde voor de afhandeling van de bestelling op te geven.

Stappen:

Meerdere bestellingen tegelijk afhandelen

Door meerdere bestellingen te selecteren, kun je de knop Bestellingen afhandelen gebruiken om ze tegelijkertijd te af te handelen. Dit geldt voor winkels die bestellingen handmatig afhandelen. Als je Shopify Shipping niet gebruikt, moet je trackingnummers toevoegen aan de bestellingen.

Stappen:

Fulfillment houdt

Wanneer upsell-aanbiedingen bij het afrekenen aan klanten worden aangeboden, wordt de fulfillmentstatus van de bestelling ingesteld op Gepauzeerd totdat de klant de bestelling heeft voltooid. Wanneer een bestelling is gepauzeerd, kun je voorraad voor de bestelling reserveren, maar je kunt de bestelling pas uitvoeren nadat de pauzering van de fulfillment is opgeheven en de fulfillmentstatus van de bestelling verandert in Openstaand.

Als een klant het afrekenen niet voltooit, blijft de bestelstatus een uur Gepauzeerd, zodat de klant tijd heeft om terug te gaan naar de bestelling en het afrekenen te voltooien.

Handmatige fulfillment in de wacht

Als er problemen optreden waardoor je een bestelling niet onmiddellijk kunt afhandelen, kun je de afhandeling handmatig vasthouden. Bestellingen met een gepauzeerde fulfillment hebben een Fulfillmentstatus Gepauzeerd in je lijst met bestellingen. Om je fulfillmentwerk te organiseren en bij te houden, kun je de fulfillmentstatus gebruiken om de bestellingen te filteren die klaar zijn om te worden afgehandeld vanuit de bestellingen met gepauzeerde fulfillments.

De volgende beperkingen zijn van toepassing op handmatige fulfillments in de wacht:

• Je kunt wel een fulfillment in de wacht zetten, maar geen specifieke artikelen binnen een bestelling.
  • Als een bestelling ook een niet afgehandelde fulfillment bevat, wordt in de lijst met bestellingen de bestelling weergegeven als Openstaand in plaats van Gepauzeerd.

Een fulfillment vasthouden

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Selecteer de bestelling die je in de wacht wilt zetten voor fulfillment.

3. Klik op de knop ...

4. Klik op Fulfillment in de wacht zetten.

5. Selecteer een reden voor de wacht.

6. Klik op Fulfillment in de wacht zetten.

Fulfillment vrijgeven

Wanneer de problemen waardoor je een bestelling niet kunt afhandelen, zijn opgelost, kun je de handmatige fulfillment in de wacht vrijgeven. Nadat de fulfillment is vrijgegeven, wordt de fulfillmentstatus van de bestelling gewijzigd in Niet afgehandeld.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Selecteer de bestelling die je wilt vrijgeven uit de wachtstand van de fulfillment.

3. Klik op Fulfillment vrijgeven.

Een afhandeling annuleren (automatische en handmatige afhandeling)

Wanneer je een afhandeling annuleert, keert de fulfillmentstatus van de bestelling terug naar Openstaand en kun je een nieuw verzendlabel kopen of een nieuwe uitvoering voor de bestelling maken.

Als je een verzendlabel hebt gekocht, moet je het ongeldig maken voordat je de fulfillment kunt annuleren.

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het nummer van een bestelling in de lijst die de status Afhandeling of de waarde Voldaan heeft.

3. Klik in de sectie Fulfillments op de knop ....

4. Klik op afhandeling annuleren.