Afhandeling instellen

Stel de afhandeling van bestellingen in je Shopify-winkel in. Ga als volgt te werk om de afhandelings instellingen te kiezen die het beste bij je bedrijf passen.

Stap 1: je afhandelings methoden kiezen

Je kunt ervoor kiezen om je eigen bestellingen af te handelen, fulfilmentservices van derden te gebruiken of een combinatie van deze afhandelings methoden te gebruiken.

Wanneer je een product aan je winkel toevoegt, selecteer daarvoor een afhandelings methode. Dit betekent dat er verschillende afhandelings methoden kunnen zijn voor artikelen in dezelfde bestelling.

Als een klant bijvoorbeeld een dropshipped-product en een aangepast product bestelt dat je thuis maakt, wordt het eerste item afgehandeld door de Dropshipper en wordt het tweede item afgehandeld.

Je eigen bestellingen afhandelen

Je kunt bestellingen zelf vervullen door je eigen artikelen te verpakken en te verzenden. Je kunt ervoor kiezen om zelf bestellingen af te handelen als je bedrijf nieuw of klein is en je een goedkoop fulfilment-methode nodig hebt. Bij het vervullen van je eigen bestellingen heb je ook controle over gespecialiseerde verpakking.

Fulfilmentservices

Een fulfilmentservice slaat meestal artikelen op, verpakt en verzendt artikelen voor je. Het gebruik van een fulfilmentservice vergt minder tijd dan het vervullen van je eigen bestellingen en kan kosteneffectiever zijn voor grote bedrijven.

Er zijn twee soorten fulfillmentservice: diensten die integreren met Shopify met behulp van een app en aangepaste afhandelings Services.

Nadat je de afhandelings Services hebt gekozen, moet je ze activeren in Shopify.

Fulfilmentservices die integreren met Shopify

Apps van afhandeling synchroniseren met je Shopify-beheercentrum, zodat je bestelling wordt bijgewerkt zodra de afhandeling vordert. Met deze fulfilmentservice kun je ook wijzigingen aanbrengen in je afhandelingen in je Shopify-beheercentrum. De typen updates die je ontvangt, zijn afhankelijk van je afhandelings Services.

Hieronder staan voorbeelden van veelgebruikte fulfilmentservices en apps:

• Algemene fulfilmentservices: deze services beheren de voorraad, de fulfilment en verzending namens jouw winkel. Lees meer over fulfilmentservices.
  • Dropshipping-apps: met sommige dropshipping-apps worden artikelen automatisch als afgehandeld gemarkeerd wanneer de bestelling wordt verzonden. Bij anderen moet je de artikelen van je klanten binnen de app bestellen. Neem contact op met de ontwikkelaar van de dropshipping-app om de beste workflow te bepalen voor bestellingen die gebruikmaken van de service.
  • Print on demand-apps - Met de meeste print on demand-apps worden de artikelen automatisch namens jou als vervuld gemarkeerd wanneer de bestelling wordt verzonden. Vraag de app-ontwikkelaar wat de aanbevolen instellingen en workflow zijn.

Aangepaste fulfilmentservice

Aangepaste afhandelings Services vervullen je bestellingen wanneer ze een e-mail verzoek ontvangen. Wanneer je een artikel of bestelling als afgehandeld markeert in je Shopify-beheercentrum, wordt de fulfilmentservice automatisch een e-mail gestuurd met de informatie die ze nodig hebben om de bestelling voor je af te handelen.

Omdat aangepaste afhandelings Services niet worden gesynchroniseerd met je Shopify-beheercentrum, worden de tijdlijn van de bestelling en de afhandelings status niet bijgewerkt naarmate de afhandeling vordert.

Fulfilmentservices activeren in Shopify

Als je afhandelings Services wilt gebruiken, moet je deze koppelen aan je Shopify-beheercentrum.

Als je een aangepaste fulfilmentservice gebruikt, volg dan de instructies in het Shopify-helpcentrum om je fulfilmentservice te activeren:

Gebruik klantenondersteuning voor de fulfilmentservice als je fulfillmentserviceen gebruikt die een app hebben.

Stap 2: Kies handmatige of automatische afhandeling

Nadat je je afhandelings methoden hebt ingesteld, kun je je bestellingen handmatig of automatisch afhandelen. De instelling die je kiest, is van toepassing op alle afhandelings methoden. Je winkel gebruikt standaard handmatige afhandeling van bestellingen.

Je kunt overschakelen naar automatische afhandeling van bestellingen door je instellingen voor het verwerken van bestellingente configureren.

Handmatige afhandeling

Met handmatige fulfilment kun je de voorraad volgen en bepalen wanneer een bestelling wordt verzonden. Handmatige fulfilment kan de beste methode zijn als een van de volgende situaties van toepassing is op je bedrijf:

• Je kunt producten op bestelling plaatsen.
  • Je hebt producten beschikbaar voor voorbestellingen.
  • Soms heb je een artikel niet op voorraad.
  • Je wilt klanten de optie gedeeltelijke fulfilment bieden zonder terugbetalingen te hoeven verrichten.

Nadat een klant een bestelling heeft geplaatst en betaald, verandert de status van de bestelling in Openstaand totdat je handmatig de bestelling opent en afhandelt.

Automatische afhandeling

Nadat een klant een bestelling heeft geplaatst en betaald, wordt de afhandeling van de bestelling automatisch gestart zonder dat je actie onderneemt.

Als een van de volgende situaties van toepassing is op je bedrijf, kan automatische afhandeling je helpen je bestellingen effectiever te verzenden:

• je verkoopt uitsluitend digitale downloads of digitale cadeaubonnen
  • je gebruikt fulfilmentservices voor al je producten

Als je fulfilmentservicesgebruikt, wordt er een afhandelingsaanvraag verzonden naar je service wanneer de bestelling wordt betaald. Je hoeft geen contact op te nemen met het fulfilmentbedrijf om afhandeling te vragen.

Stel automatische afhandeling van bestellingen in via de instellingenvoor het verwerken van bestellingen.

Stap 3: afhandelings methoden toewijzen aan je producten

Als je een product aan je winkel toevoegt of een product bewerkt, kies je een fulfilment-methode bij het invullen van het veld Voorraad wordt opgeslagen op onder productdetails. Afhankelijk van hoe je je voorraad beheert, kun je bestellingen afhandelen vanuit meerdere locaties. Dat kunnen een of meer winkellocaties zijn, maar ook een of meer fulfilment-apps waarin meervoudig beheerde voorraad mogelijk is.

Je kunt de fulfilmentservice voor meerdere producten tegelijk wijzigen met behulp van de bulk-editor.

Stap 4: je bestellingen afhandelen

Nu je uitvoering hebt ingesteld, kun je beginnen met het afhandelen van bestellingen. De stappen zijn afhankelijk van de afhandelings methode. Klik voor instructies op het type afhandeling dat je wilt voltooien: