Afhandeling instellen

Stel de afhandeling van bestellingen in uw Shopify-winkel in. Ga als volgt te werk om de afhandelings instellingen te kiezen die het beste bij uw bedrijf passen.

Stap 1: uw afhandelings methoden kiezen

U kunt ervoor kiezen om uw eigen bestellingen af te handelen, afhandelings services van derden te gebruiken of een combinatie van deze afhandelings methoden te gebruiken.

Wanneer u een product aan uw winkel toevoegt, selecteert u daarvoor een afhandelings methode. Dit betekent dat er verschillende afhandelings methoden kunnen zijn voor artikelen in dezelfde bestelling.

Als een klant bijvoorbeeld een dropshipped-product en een aangepast product bestelt dat u thuis maakt, wordt het eerste item afgehandeld door de Dropshipper en wordt het tweede item afgehandeld.

Uw eigen bestellingen afhandelen

U kunt bestellingen zelf vervullen door je eigen artikelen te verpakken en te verzenden. U kunt ervoor kiezen om zelf bestellingen af te handelen als je bedrijf nieuw of klein is en u een goedkoop fulfillment-methode nodig heeft. Bij het vervullen van je eigen bestellingen heb je ook controle over gespecialiseerde verpakking.

Orderverwerkingsservices

Een afhandelings service slaat meestal items op, verpakt en verzendt artikelen voor u. Het gebruik van een afhandelings service vergt minder tijd dan het vervullen van uw eigen bestellingen en kan kosteneffectiever zijn voor grote bedrijven.

Er zijn twee soorten fulfillment Services: diensten die integreren met Shopify met behulp van een app en aangepaste afhandelings Services.

Nadat u de afhandelings Services heeft gekozen, moet u ze activeren in Shopify.

Afhandelings services die integreren met Shopify

Apps van afhandeling synchroniseren met uw Shopify-beheercentrum, zodat uw bestelling wordt bijgewerkt zodra de afhandeling vordert. Met deze fulfillment Services kun je ook wijzigingen aanbrengen in uw afhandelingen in uw Shopify-beheercentrum. De typen updates die u ontvangt, zijn afhankelijk van uw afhandelings Services.

Hieronder vindt u veel voorkomende voorbeelden van fulfillment-apps:

• Dropshipping-apps: met sommige dropshipping-apps worden items automatisch als vervuld gemarkeerd wanneer de bestelling wordt verzonden. Bij andere moet u binnen de app bestellen voor de items van klanten. Neem contact op met de ontwikkelaar van de dropshipping-app om de beste workflow te bepalen voor bestellingen die gebruikmaken van de service. Als u Oberlo gebruikt, moet u uw instellingen voor afhandeling van bestellingen met Shopify configureren voor Oberlo.

• Afdrukken-op-aanvraag-apps - Met de meeste afdrukken-op-aanvraag-apps worden de items automatisch namens jou als vervuld gemarkeerd wanneer de bestelling wordt verzonden. Vraag de app-ontwikkelaar wat de aanbevolen instellingen en workflow zijn.

• Fulfillment by Amazon : als u Amazon wilt gebruiken om uw bestellingen af te handelen, kun je meer lezen van fulfillment by Amazon.

Aangepaste orderverwerkingsservice

Aangepaste afhandelings Services vervullen uw bestellingen wanneer ze een e-mail verzoek ontvangen. Wanneer u een artikel of bestelling als afgehandeld markeert in uw Shopify-beheerder, wordt de afhandelings service automatisch een e-mail gestuurd met de informatie die ze nodig hebben om de bestelling voor u af te handelen.

Omdat aangepaste afhandelings Services niet worden gesynchroniseerd met uw Shopify-beheerder, worden de tijdlijn van de bestelling en de afhandelings status niet bijgewerkt naarmate de afhandeling vordert.

Fulfillment-Services activeren in Shopify

Als u afhandelings Services wilt gebruiken, moet u deze koppelen aan uw Shopify-beheercentrum.

Als u fulfillment by Amazon of een aangepaste afhandelings service gebruikt, gebruikt u de instructies in het Shopify Help centrum om uw afhandelings service te activeren:

Als u afhandelingsdiensten gebruikt die een app hebben, gebruikt u klantondersteuning voor de afhandelingsdienst.

Stap 2: Kies handmatige of automatische afhandeling

Nadat je je afhandelings methoden heeft ingesteld, kun je je bestellingen handmatig of automatisch afhandelen. De instelling die u kiest, is van toepassing op alle afhandelings methoden. Uw winkel gebruikt standaard handmatige afhandeling van bestellingen.

U kunt overschakelen naar automatische afhandeling van bestellingen door uw instellingen voor het verwerken van bestellingente configureren.

Handmatige afhandeling

Met handmatige afhandeling kunt u gemakkelijk uw voorraad bijhouden en bepalen wanneer een bestelling wordt verzonden. Handmatige afhandeling kan de beste methode zijn als een van de volgende situaties van toepassing is op uw bedrijf:

• U kunt producten op bestelling plaatsen.
  • U heeft producten beschikbaar voor reserveringen.
  • U kunt soms niet op voorraad zijn.
  • U wilt je klanten de eenvoudige optie geven om bestellingen gedeeltelijk af te handelen zonder terugbetalingen te hoeven verrichten.

Nadat een klant een bestelling heeft geplaatst en betaald, wordt de status van de bestelling niet vervuld totdat u handmatig de bestelling opent en afhandelt.

Automatische afhandeling

Nadat een klant een bestelling heeft geplaatst en betaald, wordt de afhandeling van de bestelling automatisch gestart zonder dat u actie onderneemt.

Als een van de volgende situaties van toepassing is op uw bedrijf, kan automatische afhandeling u helpen uw bestellingen effectiever te verzenden:

• u verkoopt uitsluitend digitale downloads of digitale cadeaubonnen
  • u gebruikt afhandelings Services voor al uw producten

Als u afhandelings Servicesgebruikt, wordt er een afhandelings aanvraag verzonden naar uw service wanneer de bestelling wordt betaald. U hoeft geen contact op te nemen met uw afhandeling om afhandeling te vragen.

Stel automatische afhandeling van bestellingen in via de instellingenvoor het verwerken van bestellingen.

Stap 3: afhandelings methoden toewijzen aan uw producten

Wanneer u een product aan uw winkel toevoegt of een product bewerkt, selecteert u een afhandelings methode bij het voltooien van de voor Raad beheerd door in een veld met productdetails.

U kunt de afhandelings service voor meerdere producten tegelijk wijzigen met behulp van de bulk editor.

Stap 4: uw bestellingen afhandelen

Nu u uitvoering heeft ingesteld, kunt u beginnen met het afhandelen van bestellingen. De stappen zijn afhankelijk van de afhandelings methode. Klik voor instructies op het type afhandeling dat u wilt voltooien: