Aangepaste fulfillmentservice

Met Shopify kun je een fulfillmentservice gebruiken op voorwaarde dat het magazijn dat je gebruikt bestellingen per e-mail kan verwerken. Als de service meer contact nodig heeft, kun je een Shopify-expert inhuren om een gepersonaliseerde app te ontwikkelen.

Een fulfillmentservice activeren

Stappen:

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.

2. Klik in het gedeelte Verwerking van gepersonaliseerde bestellingen op Fulfillmentservice toevoegen.

3. Voer in het formulier de volgende gegevens in:

- de titel van je aangepaste fulfillmentdienst - het e-mailadres van je aangepaste fulfillmentdienst

Wanneer je een bepaald artikel of een complete bestelling als vervuld markeert in je Shopify-beheercentrum, wordt er een e-mail met alle bestelgegevens naar de fulfillmentservice gestuurd zodat de bestelling voor je kan worden afgehandeld.

1. Klik op Opslaan.

Producten instellen voor afhandeling door een aangepaste service

Als je een externe fulfillmentservice gebruikt voor een product, kan het product niet ook zijn opgeslagen op de locaties die je zelf beheert.

Stappen:

1. Selecteer op de pagina Producten van je winkel het product dat door de aangepaste service moet worden vervuld.

2. Ga in het gedeelte Voorraad naar het vervolgkeuzemenu Voorraad beheerd door en selecteer de fulfillmentservice die je wilt gebruiken.

3. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Stuur een fulfillmentverzoek naar je aangepaste fulfillmentservice

Wanneer je klaar bent om een bestelling te verzenden, markeer de bestelling als afgehandeld in je Shopify-beheercentrum.

Een aangepaste fulfillmentservice verwijderen

Als je een bepaalde fulfillmentservice niet meer wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de tarieven van die service bij het afrekenen niet meer worden aangeboden aan klanten. Als er geen problemen zijn met je account van de fulfillmentservice, kun je de service op ieder moment opnieuw activeren.

Stappen:

1. Klik in de sectie Accounts en integraties op Integraties beheren.

2. Klik naast de fulfillmentservice op Bewerken.

3. Klik op Verwijderen.

4. Als er voorraad is ingesteld voor die service, selecteer een nieuwe locatie die de voorraad en bestellingen die in behandeling zijn die aan deze locatie zijn toegewezen, overneemt.

5. Klik op Verwijderen.

6. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.