Specialanpassade distributionstjänster

Med Shopify kan du använda en distributionstjänst förutsatt att lagret du använder kan behandla order via e-post. Om de behöver ytterligare kontakt kan du anlita en Shopify-expert för att utveckla en anpassad app.

Aktivera en distributionstjänst

Steg:

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.

2. Klicka på Lägg till distributionstjänsti avsnittet anpassad orderdistribution.

3. I formuläret anger du:

- namnet på din vanliga distributör - E-postadressen till din anpassade distributör.

När du markerar en artikel eller order som distribuerad via ditt Shopify-administratörskonto skickas ett e-postmeddelande med all orderinformation till distributören så att de kan distribuera den åt dig.

1. Klicka på Spara.

Välj vilka produkter som ska distribueras av din anpassade tjänst

Om du använder en distributionstjänst från tredje part för en produkt kan du inte lagra den produkten vid de platser som du själv hanterar.

Steg:

1. Gå till butikens Produktsida och välj den produkt som ska distribueras av den anpassade tjänsten.

2. Gå till avsnittet Lager och välj den distributionstjänst som du vill använda från rullgardinsmenyn Lager hanterat av.

3. Tryck på Spara för att spara dina ändringar.

Skicka en distributionsförfrågan till din anpassade distributionstjänst

Markera ordern som distribuerad från din Shopify-admin när du är redo att låta din anpassade distributionstjänst att skicka en order.

Radera en anpassad distributionstjänst

Om du inte längre vill använda en viss distributionstjänst måste du se till att kunderna inte ser dessa priser i utcheckningskassan. Om ditt konto hos distributionstjänsten är i gott skick kan du när som helst återaktivera tjänsten.

Steg:

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.

2. Klicka på Redigerabredvid distributionstjänsten.

3. Klicka på Radera.

4. Om det finns en lageruppsättning till den tjänsten väljer du en ny plats som ska ta över lagervaror och icke-distribuerade ordrar som är tilldelade till den här platsen.

5. Klicka på Radera.

6. Klicka på Radera för att bekräfta.

Obs! Om du inte ser en Inaktivera-knapp bredvid den distributionstjänst du vill inaktivera kan du hitta den på sidan Appar i din Shopify-admin i stället.