Afhandeling door Amazon

Je kunt Fulfillment by Amazon (afhandeling via Amazon) gebruiken om je voorraad op te slaan en je bestellingen af te handelen vanuit een afhandelingslocatie van Amazon.com. Voordat u dit instelt, moet u een Amazon Seller Central-account aanvragen.

Als u Fulfillment by Amazon gebruikt voor een product, kan het product niet ook zijn opgeslagen op de locaties die u zelf beheert.

Fulfillment by Amazon (afhandeling via Amazon) activeren

Stappen:

1. Nadat je je Amazon Seller Central-account heeft ingesteld, ga naar https://www.shopify.com/admin/fulfillment_services/signup_for_mws.
  2. Volg de instructies op de pagina Amazon Marketplace Web Service (Amazon MWS) om je Shopify-winkel te koppelen aan je account van Fulfillment by Amazon.
  3. Klik op Continue om het proces te voltooien en terug te gaan naar je Shopify-winkel.

Nadat u Fulfillment by Amazon heeft geactiveerd, moet u verzendtarieven van Amazon toevoegen aan je eigen verzendinstellingen.

Verzendtarieven instellen voor Fulfillment by Amazon (afhandeling via Amazon)

Nadat je Fulfillment by Amazon heeft geactiveerd, moet u nieuwe Amazon-verzendtarieven definiëren in je Shopify-beheercentrum. Deze tarieven worden bij het afrekenen weergegeven aan je klanten.

Amazon hanteert de volgende verzendtarieven:

• Standard Shipping
  • Tweedaagse verzending
  • Verzending binnen één dag

U moet voor elk van je verzendzones afzonderlijke verzendtarieven toevoegen die overeenkomen met de verzendtarieven van Amazon.

Het is een goed idee om bij het instellen van je verzendtarieven even te kijken naar de afhandelingstarieven van Amazon om u te helpen beslissen wat u in rekening moet brengen.

Zorg ervoor dat u de volgende taken uitvoert:

• Maak een afzonderlijk tarief voAmazonor elke verzendoptie van Amazon.
  • Kopieer de naam van de Amazon-verzendtarieven (either Standard Shipping, Two-Day Shipping of One-Day Shipping) naar het veld Verzendtarieven.
  • Stel Criteria in op Gebaseerd op bestelgewicht, niet op prijs.

Als je verzendtarieven onjuist zijn ingesteld, krijgt u mogelijk een foutmelding bij het vervullen van een bestelling via Amazon. Als je deze fout ziet, gaat u terug naar je verzendtarieven en zorgt u ervoor dat deze voldoen aan de bovenstaande criteria.

Als je je verzendtarieven wilt verhogen om de afhandelingskosten van Amazon te dekken, kun je gewichts- en prijsgegevens toevoegen overeenkomstig de afhandelingskosten voor meerkanaals orderverwerkingen van Amazon.

Producten configureren voor Fulfillment by Amazon

De procedure voor het configureren van je producten varieert enigszins, afhankelijk van wat u wilt doen:

• Nieuwe producten configureren voor Fulfillment by Amazon (afhandeling via Amazon)
  • Bestaande producten configureren voor Fulfillment by Amazon

Nieuwe producten configureren voor Fulfillment by Amazon

Stappen:

1. Wanneer je een nieuw product toevoegt, scrolt u omlaag naar het gedeelte Verzenden van de pagina Een product toevoegen.
  2. Selecteer Amazon Marketplace Web in het vervolgkeuzemenu Orderverwerkingsservice.
  3. Selecteer in het gedeelte Voorraad de optie Amazon Marketplace Web volgt de voorraad van deze variant in het vervolgkeuzemenu Voorraadbeleid.
  1. Zorg ervoor dat u exacte waarden heeft ingevoerd in de velden Gewicht en SKU. Deze moeten overeenkomen met de waarden die je hebt gebruikt voor de productlijst voor Fulfillment by Amazon. In Amazon heeft de SKU de naam Seller SKU of Merchant SKU (MSKU).

2. Klik op Product opslaan als je klaar bent.

Bestaande producten configureren voor Fulfillment by Amazon

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Producten > Alle producten.

2. Klik op de naam van het product waarvoor u afhandeling wilt inschakelen.

3. Selecteer in het gedeelte Verzenden Amazon Marketplace Web in het vervolgkeuzemenu Orderverwerkingsservice.

4. Selecteer in het gedeelte Voorraad de optie Amazon Marketplace Web volgt de voorraad van deze variant in het vervolgkeuzemenu Voorraadbeleid.

5. Zorg ervoor dat u de juiste waarden heeft ingevoerd in de velden Gewicht en SKU. Deze moeten overeenkomen met de waarden die je hebt gebruikt voor de productlijst voor Fulfillment by Amazon. In Amazon heeft de SKU de naam Seller SKU of Merchant SKU (MSKU).

6. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Bestellingen vervullen met Fulfillment by Amazon

Nadat je producten zijn geconfigureerd, voert Amazon elk uur een automatische synchronisatie uit met je bestellingen. Nadat je producten zijn gesynchroniseerd, moet u handmatig verzoeken dat Amazon je bestellingen uitvoert.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de pagina Bestellingen op het bestelnummer.

3. Klik in het gedeelte Bestelgegevens op Beginnen met afhandeling om de pagina Afhandeling van de bestelling te openen. Standaard is elke orderregel ingesteld om te worden vervuld, maar je kunt desgewenst een deel van een bestelling vervullen.

4. Selecteer Markeren als afgehandeld.

5. Klik op Items afhandelen om de bestelling als Vervuld te markeren.

Bestelstatus bekijken

Nadat u een bestelling als afgehandeld heeft gemarkeerd in Shopify, moet u wachten tot Amazon de bestelling heeft geaccepteerd of afgewezen. Je kunt de status van een bestelling bekijken op de pagina Bestellingen.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Bekijk de orderverwerkingstatus van de bestelling in de kolom Status uitvoering: - Als de bestelling nog niet is gesynchroniseerd met Amazon, heeft deze de status Open.

• Als de bestelling door Amazon is geaccepteerd, heeft deze de status Fulfilled.
    • Als de bestelling door Amazon is afgewezen vanwege een fout, heeft deze de status Unfulfilled.

Nadat u een bestelling als vervuld heeft gemarkeerd, kun je de details van de afhandeling van de bestelling bekijken in het gedeelte Tijdlijn op de pagina van de bestelling.

Fulfillment by Amazon deactiveren

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden.
  2. Klik in het gedeelte FulFillment by Amazon op Deactiveren.