Fulfillment by Amazon

Voit käyttää Fulfillment by Amazonia varastonasi ja tilaustesi jakelijana Amazon.comin jakelukeskuksesta. Ennen kuin määrität tämän, sinulla on oltava Amazon Seller Central -tili.

Jos käytät Fulfillment by Amazonia tuotteelle, et voi varastoida tuotetta hallitsemissasi sijainneissa.

Aktivoi Fulfillment by Amazon

Toimintovaiheet:

1. Kun olet määrittänyt Amazon Seller Central -tilin, siirry osoitteeseen https://www.shopify.com/admin/fulfillment_services/signup_for_mws.
  2. Noudata Amazon Marketplace Web Service (Amazon MWS) -sivulla olevia ohjeita yhdistääksesi Shopify-kauppasi Fulfillment by Amazon -tiliisi.
  3. Klikkaa jatkaaksesi prosessin loppuun ja palataksesi Shopify-kauppaan.

Kun olet aktivoinut Fulfillment by Amazon -palvelun, lisää Amazonin toimitusmaksut omiin toimitusasetuksiisi.

Määritä toimituskulut Fulfillment by Amazon -palvelulle

Kun olet aktivoinut Fulfillment by Amazonin, sinun on luotava uudet Amazon-toimitusmaksut Shopify adminissa. Nämä näkyvät asiakkaille kassalla.

Amazon tarjoaa seuraavat toimitushinnat:

• Standard
  • Expedited
  • Prioriteetti

Sinun täytyy lisätä jokaiselle toimitusalueellesi erilliset toimituskulut, jotka vastaavat näistä Amazonin toimituskuluja.

Kun määrität toimituskuluja, kannattaa tutustua Amazonin jakelumaksuihin, jotta voit helpommin päättää, mitä veloitat.

Huolehdi, että suoritat seuraavat tehtävät:

Jos toimituskulusi on määritetty väärin, tilauksen jakelussa Amazonin kautta saattaa tapahtua virhe. Jos tällainen virhe tapahtuu, varmista, että toimitushintasi vastaavat edellä annettuja kriteerejä.

Jos haluat korottaa toimitusmaksusi kattamaan Amazonin jakelupalkkiot, lisää paino- ja hintatiedot siten, että ne vastaavat Amazonin monikanavaisten jakelutilausten jakelumaksuja.

Määritä tuotteet Fulfillment by Amazon -palvelulle

Tuotteiden määritystapa vaihtelee hieman riippuen siitä, mitä haluat tehdä:

• Uusien tuotteiden määrittäminen Fulfillment by Amazon -palvelulle
  • Olemassa olevien tuotteiden määrittäminen Fulfillment by Amazon -palvelulle

Uusien tuotteiden määrittäminen Fulfillment by Amazon -palvelulle

Toimintovaiheet:

1. Kun lisäät uuden tuotteen, vieritä Toimitus-kohtaan Lisää tuote -sivulla.
  2. Valitse Amazon Marketplace Web Jakelupalvelu-alasvetovalikosta.
  3. Valitse Varasto-kohdassa Amazon Marketplace Web seuraa tämän version varastoa Varastokäytäntö-alasvetovalikosta.

Huomaa: Voit asettaa varastosi Shopifyn seurattavaksi, mutta suosittelemme valitsemaan Amazonin, jotta varastotasot säilyvät oikein jakelu- ja suoratoimituspalveluasi varten.

1. Varmista että olet syöttänyt tarkat arvot Paino- ja SKU-koodi-kenttiin. Niiden on vastattava Fulfillment by Amazon -tuotteiden luettelossa käyttämiäsi. Amazonissa SKU:ta kutsutaan Myyjän SKU-koodiksi tai Kauppiaan SKU-koodiksi (MSKU).

2. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna tuote.

Määritä Fulfillment by Amazon -palvelussa olemassa olevat tuotteet

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Tuotteet > Kaikki tuotteet.

2. Klikkaa sen tuotteen nimeä, jonka jakelun haluat ottaa käyttöön.

3. Valitse Toimitus-kohdassa Amazon Marketplace Web Jakelupalvelu-pudotusvalikosta.

4. Valitse Varasto-kohdassa Amazon Marketplace Web seuraa tämän version varastoa Varastokäytäntö-alasvetovalikosta.

5. Varmista, että olet syöttänyt oikeat arvot Paino- ja SKU-koodi-kenttiin. Niiden on vastattava Fulfillment by Amazon -tuotteiden luettelossa käyttämiäsi. Amazonissa SKU:ta kutsutaan Myyjän SKU-koodiksi tai Kauppiaan SKU-koodiksi (MSKU).

6. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Jakele tilaukset Fulfillment by Amazon -palvelulla

Kun tuotteet on määritetty, Amazon synkronoituu automaattisesti tilaustesi kanssa joka tunti. Kun tilauksesi on synkronoitu, sinun on pyydettävä manuaalisesti Amazonia jakelemaan tilauksesi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. klikkaa tilauksen numeroa Tilaukset-sivulta.

3. Klikkaa Tilauksen tiedot -kohdassa Jakelupyyntö, jolloin tilauksen Jakelu-sivu avautuu. Oletuksena jokainen rivikohta on määritetty huolittavaksi, mutta voit halutessasi jaella osan tilauksesta.

4. Valitse Lähetä jakelu.

5. Klikkaa Suorita tuotteiden jakelu, jotta tilaus merkitään jaelluksi.

Tarkastele tilauksen tilaa

Kun olet merkinnyt tilauksen huolituksi Shopifyssa, sinun on odotettava, että Amazon hyväksyy tai hylkää tilauksen. Voit katsoa tilauksen tilaa Tilaukset-sivulta.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Katso tilauksen jakelun tilaa Jakelun tila -sarakkeesta: - Jos tilausta ei ole vielä synkronoitu Amazonin kanssa, sen tila on Open.

• Jos Amazon hyväksyi tilauksen, sen tila on Fulfilled.
    • Jos Amazon hylkäsi tilauksen virheen vuoksi, sen tila on Unfulfilled.

Merkittyäsi tilauksen jaelluksi voit katsoa tilauksen jakelutietoja tilaussivun Aikajana-kohdasta.

Fulfillment by Amazonin poistaminen käytöstä

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. FulFillment by Amazon -kohdassa Deaktivoi.