Fulfillment by Amazon

Du kan bruge Fulfillment by Amazon til at opbevare dit inventar og klargøre dine ordrer fra et Amazon.com-distributionscenter. Du skal have en Amazon Seller Central-konto for at kunne indstille dette.

Bemærk: Shopifys indbyggede integration af Fulfillment by Amazon er kun tilgængelig for Amazon-sælgere med Amazon Marketplace-konti til USA og Canada, som er baseret på din butiksvaluta. Hvis din butiksvaluta er indstillet til CAD, skal din Amazon Marketplace-konto være til Canada. Ellers skal din Amazon Marketplace-konto være til USA. Hvis din Amazon Marketplace-konto er til en anden region, skal du bruge en tredjepartsapp-integration til Fulfillment by Amazon.

Hvis du benytter Fulfillment by Amazon til et produkt, kan du ikke også have produktet på lager på de lokationer, som du administrerer.

Bemærk: Når du annullerer en ordre i Shopify, som indeholder et produkt, der klargøres af Amazon, skal du manuelt annullere klargøringen på Amazon for at forhindre produktet i at blive sendt.

Aktivér Fulfillment by Amazon

FBA-integration er tilgængelig for

Fremgangsmåde:

1. Når du har opsat din Amazon Seller Central-konto, skal du gå ind på https://www.shopify.com/admin/fulfillment_services/signup_for_mws.
  2. Følg vejledningen på siden Amazon Marketplace Web Service (Amazon MWS) for at knytte din Shopify-butik til din Fulfillment by Amazon-konto.
  3. Klik "fortsæt" for at fuldføre processen og vende tilbage til din Shopify-butik.

Når du har aktiveret Fulfillment by Amazon, skal du føje Amazons leveringspriser til dine egne leveringspriser.

Angiv leveringspriser for Fulfillment by Amazon

Når du har aktiveret Fulfillment by Amazon, skal du oprette nye Amazon-leveringspriser i din Shopify-administrator. Disse vises for dine kunder ved betaling.

Amazon tilbyder følgende leveringspriser:

• Standard
  • Expedited
  • Prioritet

Du skal tilføje særskilte leveringspriser for hver af dine leveringszoner, som matcher hver af disse Amazon-leveringspriser.

Når du angiver dine leveringspriser, kan du kigge på Amazons priser for klargøring, hvis du ikke ved, hvor meget du skal opkræve.

Sørg for, at du fuldfører nedenstående opgaver:

• Opret en separat pris for hver leveringsmulighed med Amazon.
  • Kopiér navnene på Amazon-leveringspriserne (enten Standard, Expedited eller Priority) til feltet Navn på leveringspris.
  • Indstil Kriteriet til Baseret på ordens vægt, ikke pris.

Hvis dine leveringsomkostninger er indstillet forkert, vil du muligvis se en fejl, når du klargør en ordre via Amazon. Hvis du ser denne ordre, skal du vende tilbage til dine leveringsomkostninger og sørge for, at de overholder kriterierne herover.

Hvis du ønsker at øge dine leveringspriser for at dække Amazons klargøringsgebyrer, kan du tilføje oplysninger om vægt og pris, så de afspejler Amazons Fulfillment Fees for Multi-Channel Fulfillment Order.

Konfigurer produkter til Fulfillment by Amazon

Bemærk: Sørg for, at du har aktiveret Fulfillment by Amazon og tilføjet deres leveringspriser, inden du konfigurerer dine produkter.

Processen med at konfigurere dine produkter afhænger af, om du:

• Konfigurerer nye produkter til Fulfillment by Amazon
  • Konfigurerer eksisterende produkter til Fulfillment by Amazon

Konfigurer nye produkter til Fulfillment by Amazon

Fremgangsmåde:

1. Når du tilføjer et nyt produkt, skal du rulle ned til afsnittet Levering på siden Tilføj et produkt.
  2. Vælg Amazon Marketplace Web i rullemenuen Distributionstjeneste.
  3. I afsnittet Lager skal du vælge Amazon Marketplace Web spore lagerbeholdningen for denne variant i rullemenuen Lagerpolitik.

Bemærk: Du kan indstille, at Shopify sporer dit lager. Det anbefales dog, at du vælger Amazon, så du altid har de korrekte lagerniveauer for dine distributions- og dropshippingtjenester

1. Sørg for, at du har indtastet de præcise værdier i felterne Weight (Vægt) og SKU. Disse skal matche de værdier, som du brugte til din Fulfillment by Amazon-produktliste. I Amazon kaldes SKU'en Seller SKU (Sælger-SKU) eller Merchant SKU (Shopejer-SKU) (MSKU).

2. Klik på Gem produkt.

Konfigurer eksisterende produkter til Fulfillment by Amazon

Fremgangsmåde:

1. Gå til Produkter > Alle produkter i Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på det produkt, som du vil aktivere klargøring for.

3. I afsnittet Lager skal du vælge Amazon Marketplace Web i rullemenuen Lagerpolitik.

4. Sørg for, at du har indtastet de rigtige værdier i felterne Weight (Vægt) og SKU. Disse skal matche de værdier, som du brugte til din Fulfillment by Amazon-produktliste. I Amazon kaldes SKU'en Seller SKU (Sælger-SKU) eller Merchant SKU (Shopejer-SKU) (MSKU).

5. Klik på Gem.

Klargør ordrer med Fulfillment by Amazon

Når dine produkter er konfigureret, synkroniseres Amazon automatisk med dine ordrer hver time. Når dine produkter er synkroniseret, skal du manuelt anmode Amazon om at klargøre dine ordrer.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på ordrenummeret på siden Ordrer.

3. Klik på Anmod om klargøring i afsnittet Ordreoplysninger for at åbne ordrens side for Klargøring. Som standard er alle varelinjer indstillet til at blive klargjort, men du kan delvis klargøre en ordre, hvis du vil.

4. Vælg Send klargøring.

5. Klik på Klargør varer for at markere ordren som Klargjort.

Bemærk: Når du annullerer en ordre i Shopify, som indeholder et produkt, der klargøres af Amazon, skal du manuelt annullere klargøringen på Amazon for at forhindre produktet i at blive sendt.

Se ordrestatus

Når du har markeret en ordre som klargjort i Shopify, skal du vente på, at Amazon accepterer eller afviser ordren. Du kan se en ordres status på siden Ordrer.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Vis ordrens klargøringsstatus i kolonnen Klargøringsstatus: - Hvis ordren ikke er blevet synkroniseret med Amazon endnu, har den en Open-status.

• Hvis ordren blev accepteret af Amazon, har den en Fulfilled-status.
    • Hvis ordren blev afvist af Amazon, har den en Unfulfilled-status.

Når du har markeret en ordre som klargjort, kan du gennemgå ordrens klargøringsoplysninger fra afsnittet Tidslinje på ordrens side.

Deaktiver Fulfillment by Amazon

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Forsendelse og levering i din Shopify-administrator.
    1. Klik på Deaktiver i afsnittet FulFillment by Amazon.