Fulfillment by Amazon

Du kan bruge Fulfillment by Amazon til at opbevare dit inventar og behandle dine ordrer fra et Amazon.com-distributionscenter. Du skal have en Amazon Seller Central-konto for at kunne indstille dette.

Bemærk: Shopifys indbyggede integration af Fulfillment by Amazon er kun tilgængelig for Amazon-sælgere med Amazon Marketplace-konti til USA og Canada, som er baseret på din butiksvaluta. Hvis din butiksvaluta er indstillet til CAD, skal din Amazon Marketplace-konto være til Canada. Ellers skal din Amazon Marketplace-konto være til USA. Hvis din Amazon Marketplace-konto er til en anden region, skal du bruge en tredjepartsapp-integration til Fulfillment by Amazon.

Hvis du benytter Fulfillment by Amazon til et produkt, kan du ikke også have produktet på lager på de lokationer, som du administrerer.

Bemærk: Når du annullerer en ordre i Shopify, som indeholder et produkt, der behandles af Amazon, skal du manuelt annullere behandlingen på Amazon for at forhindre produktet i at blive sendt.

Aktivér Fulfillment by Amazon

FBA-integration er tilgængelig for

Fremgangsmåde:

1. Når du har konfigureret din Amazon Seller Central-konto, skal du gå ind på https://www.shopify.com/admin/fulfillment_services/signup_for_mws.
  2. Følg vejledningen på siden Amazon Marketplace Web Service (Amazon MWS) for at knytte din Shopify-butik til din Fulfillment by Amazon-konto.
  3. Klik "fortsæt" for at fuldføre processen og vende tilbage til din Shopify-butik.

Når du har aktiveret Fulfillment by Amazon, skal du føje Amazons leveringspriser til dine egne leveringspriser.

Konfigurer leveringspriser for Fulfillment by Amazon

Når du har aktiveret Fulfillment by Amazon, skal du oprette nye Amazon-leveringspriser i din Shopify-administrator. Disse vises for dine kunder ved betaling.

Amazon tilbyder følgende leveringspriser:

• Standard Shipping
  • Levering på to dage
  • Levering på én dag

Du skal tilføje særskilte leveringspriser for hver af dine leveringszoner, som matcher hver af disse Amazon-leveringspriser.

Når du konfigurerer dine leveringspriser, kan du kigge på Amazons priser for behandling, hvis du ikke ved, hvor meget du skal opkræve.

Sørg for, at du fuldfører nedenstående opgaver:

• Opret en separat pris for hver leveringsmulighed med Amazon.
  • Kopiér navnet på de Amazon-leveringspriser (enten Standard Shipping, Two-Day Shipping eller One-Day Shipping) ind i feltet Navn på leveringspris.
  • Indstil Kriteriet til Baseret på ordens vægt, ikke pris.

Hvis dine leveringsomkostninger er indstillet forkert, vil du muligvis se en fejl, når du behandler en ordre via Amazon. Hvis du ser denne ordre, skal du vende tilbage til dine leveringsomkostninger og sørge for, at de overholder kriterierne herover.

Hvis du ønsker at øge dine leveringspriser for at dække Amazons behandlingsgebyrer, kan du tilføje oplysninger om vægt og pris, så de afspejler Amazons Fulfillment Fees for Multi-Channel Fulfillment Order.

Konfigurer produkter til Fulfillment by Amazon

Bemærk: Sørg for, at du har aktiveret Fulfillment by Amazon og tilføjet deres leveringspriser, inden du konfigurerer dine produkter.

Processen med at konfigurere dine produkter afhænger af, om du:

• Konfigurerer nye produkter til Fulfillment by Amazon
  • Konfigurerer eksisterende produkter til Fulfillment by Amazon

Konfigurer nye produkter til Fulfillment by Amazon

Fremgangsmåde:

1. Når du tilføjer et nyt produkt, skal du rulle ned til afsnittet Levering på siden Tilføj et produkt.
  2. Vælg Amazon Marketplace Web i rullemenuen Distributionstjeneste.
  3. I afsnittet Lager skal du vælge Amazon Marketplace Web spore lagerbeholdningen for denne variant i rullemenuen Lagerpolitik.

Bemærk: Du kan indstille, at Shopify sporer dit lager. Det anbefales dog, at du vælger Amazon, så du altid har de korrekte lagerniveauer for dine behandlings- og dropshippingtjenester

1. Sørg for, at du har indtastet de præcise værdier i felterne Weight (Vægt) og SKU. Disse skal matche de værdier, som du brugte til din Fulfillment by Amazon-produktliste. I Amazon kaldes SKU'en Seller SKU (Sælger-SKU) eller Merchant SKU (Shopejer-SKU) (MSKU).

2. Når du er færdig, skal du klikke på Gem produkt.

Konfigurer eksisterende produkter til Fulfillment by Amazon

Fremgangsmåde:

1. Gå til Produkter > Alle produkter i Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på det produkt, som du vil aktivere behandling for.

3. I afsnittet Levering skal du vælge Amazon Marketplace Web i rullemenuen Distributionstjeneste.

4. I afsnittet Lager skal du vælge Amazon Marketplace Web spore lagerbeholdningen for denne variant i rullemenuen Lagerpolitik.

5. Sørg for, at du har indtastet de rigtige værdier i felterne Weight (Vægt) og SKU. Disse skal matche de værdier, som du brugte til din Fulfillment by Amazon-produktliste. I Amazon kaldes SKU'en Seller SKU (Sælger-SKU) eller Merchant SKU (Shopejer-SKU) (MSKU).

6. Når du er færdig, skal du klikke på Gem.

Behandl ordrer med Fulfillment by Amazon

Når dine produkter er konfigureret, synkroniseres Amazon automatisk med dine ordrer hver time. Når dine produkter er synkroniseret, skal du manuelt anmode Amazon om at behandle dine ordrer.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på ordrenummeret på siden Ordrer.

3. I afsnittet Ordreoplysninger skal du klikke på Begynd behandling for at åbne ordrens side for Behandling. Som standard er alle linjevarer indstillet til at blive behandlet, men du kan delvis behandle en ordre, hvis du vil.

4. Vælg Markér som behandlet.

5. Klik på Behandl varer for at markere ordren som Behandlet.

Bemærk: Når du annullerer en ordre i Shopify, som indeholder et produkt, der behandles af Amazon, skal du manuelt annullere behandlingen på Amazon for at forhindre produktet i at blive sendt.

Se ordrestatus

Når du har markeret en ordre som behandlet i Shopify, skal du vente på, at Amazon accepterer eller afviser ordren. Du kan se en ordres status på siden Ordrer.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Vis ordrens behandlingsstatus i kolonnen Behandlingsstatus: - Hvis ordren ikke er blevet synkroniseret med Amazon endnu, har den en Open-status.

• Hvis ordren blev accepteret af Amazon, har den en Fulfilled-status.
    • Hvis ordren blev afvist af Amazon, har den en Unfulfilled-status.

Når du har markeret en ordre som behandlet, kan du gennemgå ordrens behandlingsoplysninger fra afsnittet Tidslinje på ordrens side.

Deaktiver Fulfillment by Amazon

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Forsendelse og levering i din Shopify-administrator.
    1. Klik på Deaktiver i afsnittet FulFillment by Amazon.