Verwerking en archivering van bestellingen instellen

Je kunt automatische of handmatige afhandeling van bestellingen en archivering van bestellingen instellen via de pagina met instellingen voor afrekenen in Shopify.

Begin met het proces van het verzenden van de bestelling naar de klant wanneer je een bestelling afhandelt in Shopify. De klant krijgt een e-mail met de mededeling dat het bestelde artikel is verzonden en de fulfillmentstatus van de bestelling wordt weergegeven als Afgehandeld op de pagina Bestellingen.

Landspecifieke gegevensvelden inschakelen

Je kunt Velden inschakelen voor aanvullende informatie om een veld aan je de betaalpagina van de checkout toe te voegen om landspecifieke informatie te verzamelen voor naleving en belastingdoeleinden.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Afrekenen.
  2. Schakel in het gedeelte bestel verwerking de optie velden inschakelen voor aanvullende informatie in.

Wanneer deze instelling is ingeschakeld, hebben klanten in Brazilië een extra veld waarin ze hun CPF/CNPJ-nummer kunnen invoeren.

Verschillende verzend- en factuuradressen inschakelen

Tijdens het afrekenen wordt het verzendadres van de klant standaard als het veld factuuradres gebruikt, maar kan de klant een ander factuuradres invoeren. Je kunt aanpassen of het factuuradres automatisch wordt ingevuld of leeg wordt gelaten.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Afrekenen.
  2. Schakel in het gedeelte bestel verwerking het selectievakje het verzendadres standaard als het factuuradres gebruikenuit.

Automatisch aanvullen inschakelen in adresvelden

Wanneer je klanten hun verzend- of factuuradres invoeren, kunnen ze adressuggesties krijgen van Google Autocomplete. Met deze functie kunnen je klanten hun adresgegevens sneller en nauwkeuriger invoeren. Deze adressuggesties zijn afkomstig van Google, niet van de browser van je klant. Als deze functie is uitgeschakeld of als je klanten in een land wonen waar deze functie nog niet wordt ondersteund, kunnen je klanten op de gebruikelijke manier afrekenen door hun adres handmatig in te voeren.

Een klant begint zijn adres in te voeren en Google Autocomplete stelt de adresgegevens voor.

Deze functie is beschikbaar voor alle Shopify-merchants en is standaard ingeschakeld. Je kunt deze functie uitschakelen op de pagina Afrekeningsinstellingen door Automatisch aanvullen inschakelen voor adresvelden uit te schakelen.

Met deze functie kunnen adressen in veel landen automatisch worden ingevuld, maar niet alle. Nieuwe landen worden toegevoegd als ondersteuning voor hun adressen beschikbaar wordt. Deze functie is bijvoorbeeld beschikbaar voor je klanten in Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Speciale bestuurlijke regio Hongkong van de Volksrepubliek China, India, Italië, Japan, Luxumburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Spanje, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Instellingen voor afhandeling van bestellingen configureren

Er zijn drie verschillende opties voor het afhandelen van bestellingen:

Bestellingen automatisch afhandelen

Automatische fulfillment is de meest praktische manier om je bestellingen uit te voeren, maar is alleen geschikt voor sommige soorten producten. Je kunt automatische vastlegging van betaling gebruiken met automatische fulfillment als je geen producten beschikbaar hebt voor reservering, als je digitale downloads verkoopt of als je een fulfillmentservice gebruikt. Het automatisch afhandelen van je bestellingen is niet van toepassing op lokale afhaalopdrachten.

Als je het gedeelte voor de verwerking van bestellingen al hebt ingesteld, is deze stap voltooid. Volg anders de onderstaande stappen om automatische afhandeling in te stellen voor alle bestellingen.

Stappen:

1. Zoek het gedeelte Bestellingsverwerking.

2. Selecteer De orderregels van de bestelling automatisch afhandelen onder het kopje Nadat een bestelling is betaald. Je kunt ook Klanten informeren over hun verzending selecteren als je een e-mail wilt verzenden wanneer de bestelling automatisch is afgehandeld:

Automatische afhandeling

1. Klik op Opslaan.

Elke nieuwe bestelling die binnenkomt in je winkel, wordt nu automatisch afgehandeld.

Opmerking Als je een fulfillmentservice gebruikt om je producten te verzenden, moet je ervoor zorgen dat je de fulfillmentservice van je keuze hebt ingeschakeld. Lees dit artikel voor meer informatie over de fulfillmentservices die door Shopify worden ondersteund.

Automatische archivering van bestellingen instellen

Je kunt ervoor kiezen om je bestellingen automatisch te sluiten nadat ze zijn betaald en verzonden.

Laat deze optie uitgeschakeld en archiveer bestellingen handmatig als je nauwkeurige controle over je bestellingen wilt of je bestellingen nauwkeurig wilt volgen.

Stappen:

1. Scroll omlaag naar Bestellingsverwerking.

2. Onder Nadat een bestelling is afgehandeld en betaald staat één optie:

- De bestelling automatisch archiveren. Met deze optie wordt een bestelling automatisch gearchiveerd nadat deze is betaald en afgehandeld. Selecteer deze optie als je niet alle bestellingen handmatig wilt archiveren nadat ze zijn afgehandeld en betaald.