Hantera högriskbeställningar med Shopify Flow

Shopify Flow är en kostnadsfri plattform för automatisering av e-handel som gör det möjligt för dig att automatisera uppgifter och processer i din Shopify-butik och i alla dina appar.Du kan använda Shopify Flow för att automatisera vissa uppgifter i din Shopify-administratör, till exempel din hantering av högriskbeställningar.

Om du får en banner i din Shopify-administratör med information om att installera Shopify Flow kan du klicka på Installera Flow och omedelbart aktivera ett arbetsflöde som automatiskt inhämtar betalningar för låg- och medelriskbeställningar.Om inte, kan du installera Shopify Flow från Shopify App Store och sedan antingen använda en färdig mall eller skapa ditt eget arbetsflöde.

Innan du använder Shopify Flow för att hantera högriskordrar

När du skapar eller redigerar ett arbetsflöde för att hantera högriskbeställningar, se till att du använder den beställningsriskanalyserade utlösaren istället för den beställningsskapande utlösaren. Detta beror på att det kan ta tid att behandla bedrägerianalys efter det att en beställning har skapats. Arbetsflöden som börjar med den beställningsriskanalyserade körs inte omedelbart efter det att en beställning har skapats och utlöses istället när bedrägerianalysen för en beställning har genomförts.

När du har aktiverat ett arbetsflöde som avgör om en betalning ska göras, se till att kreditkortsauktorisering och inhämtning är inställt på att inhämta manuellt i dina inställningar.Arbetsflöden som hanterar inhämtande av betalningar fungerar inte om automatisk inhämtning är aktiverad.

Konfigurera arbetsflöden i Shopify Flow

Du kan automatisera vanliga uppgifter som utförs i Shopify genom att skapa arbetsflöden i Shopify Flow som har utlösare, villkor och åtgärder. För att använda Shopify Flow för att hantera högriskbeställningar kan du ställa in vanliga arbetsflöden. Du kan till exempel ta emot betalning om det inte är en högriskbeställning, eller avbryta och återföra högriskbeställningar i lager. Dessa arbetsflöden fungerar baserat på information från Shopifys bedrägerianalys.

Ta upp en order som inte har en hög bedrägeririsk

Arbetsflödet tar emot betalning för låg- och medelriskbeställning och undviker att inhämta betalning för högriskbeställningar. Du kan installera mallen automatiskt eller så kan du manuellt installera mallen och anpassa den i Shopify-administratören genom att utföra följande steg.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Flow.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Skapa arbetsflöde.

5. Klicka på Bläddra bland mallar.

6. Välj Risk och välj sedan Inhämta betalning om ordern inte har en hög bedrägeririsk.

7. Klicka på Installera.

8. Valfritt: Gör följande om du vill spåra beställningar som inte har genomförts:

1. Klicka på indikatorn + bredvid I annat fall i kryssrutan Markera ifall.
    2. Klicka på Åtgärd.
    3. Välj en åtgärd.Du kan till exempel använda åtgärden Lägg till ordertaggar för att lägga till en tagg, eller åtgärden Skicka intern e-post för att skicka ett e-postmeddelande till dig själv eller din personal för att indikera att betalningen inte har inhämtats.
  9. Gör något av följande:

• Klicka på Aktivera arbetsflöde för att spara arbetsflödet och börja använda det.
    • Klicka på Avsluta för att spara arbetsflödet utan att aktivera det.

Annullera högriskordrar och skicka tillbaka till lager

Arbetsflödet avbryter högriskbeställningar och återför lagerartiklar i ordern. Den lägger även till en tagg i ordern, lägger till en tagg till kunden som lade ordern och skickar ett e-postmeddelande som indikerar att en order annullerades på grund av hög risk.Du kan installera mallen automatiskt eller så kan du manuellt installera mallen och anpassa den i Shopify-administratören genom att utföra följande steg.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Flow.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Skapa arbetsflöde.

5. Klicka på Bläddra bland mallar.

6. Välj Risk och välj sedan Avbryt och återför högriskbeställningar i lager.

7. Valfritt: Klicka på den åtgärd som du vill ändra för att ändra de åtgärder som vidtas av arbetsflödet.Om du till exempel vill ändra destinationen för e-postmeddelandet klickar du på rutan Skicka intern e-post och your.email@example.com till den e-postadress som du vill använda.

8. Gör något av följande:

• Klicka på Aktivera arbetsflöde för att spara arbetsflödet och börja använda det.
    • Klicka på Avsluta för att spara arbetsflödet utan att aktivera det.