Tilausten hallinta

Tilausten huolinnan ja maksun veloituksen lisäksi haluat ehkä merkitä avoimet tilaukset, lisätä niihin huomautuksia, tarkistaa tilauksen aikajanan tai ottaa yhteyttä asiakkaaseen.

Tilauksen aikajanan tarkasteleminen

Voit tarkastella yksittäisen tilauksen tarkempia tietoja tilauksen Aikajanalla. Voit myös lisätä muistiinpanoja ja kommentteja Aikajanalle.

Voit myös suorittaa seuraavia toimintoja Aikajanalla:

• työntekijöiden kanssa kommunikointi
  • tiedostojen liittäminen
  • linkkien luominen muihin tuotteisiin, tilauksiin ja asiakkaisiin

Vaiheet:

Lue lisää kohdassa Aikajana.

Maksutapahtumien tarkasteleminen aikajanalla

Kun asiakas maksaa tilauksen, hänen maksutietonsa merkitään aikajanalle maksutapahtumana. Voit laajentaa maksutapahtumia saadaksesi lisätietoja. Maksutapahtumista voi olla hyötyä silloin, kun haluat selvittää, miksi maksun vastaanotto tai palautus epäonnistui.

Jos asiakas ei viimeistellyt maksuaan, siirry hylättyjen ostoskorien historiaan tarkastellaksesi maksutapahtumia.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta.

3. Selaa tilaustietosivun Aikajana-osioon.

4. Napauta maksutapahtumaa.

Tilauksen aikajana — Aikajanan maksutapahtuma

5. Saat lisätietoja maksuportaalista napauttamalla kohtaa Maksuportaalin lähettämät tiedot.

Tilauksen aikajana — Tietoja maksuportaalista

Tilauksen valuutan tarkistaminen

Jos myyt useissa valuutoissa, tilaukset näkyvät adminissa kauppasi valuutassa. Voit esikatsella tilauksen ulkoasua asiakkaan valuutassa.

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Avaa tilaus.

3. Napauta maksu-osiossa Näytä tilaus asiakkaan valuutassa.

Tunnisteiden tai huomautusten lisääminen tai tilauksen muokkaaminen

Voit päivittää tilaukseen liittyviä tietoja Shopifyn Tilaukset-sivulta.

Vaiheet:

Tilaukseen liittyvä yhteydenotto asiakkaaseen

Shopify tallentaa kaikkien asiakkaidesi yhteystiedot. Voit lisätä uusia yhteystietoja napauttamalla tilaussivun Ota yhteyttä -osiossa Muokkaa ja syöttämällä tiedot. Jos tarjoat asiakkaille mahdollisuuden antaa sähköpostiosoitteensa tai puhelinnumeronsa kassalla, näet Ota yhteyttä -osiossa ehkä vain ne yhteystiedot, jotka asiakas on antanut. Voit ottaa yhteyttä asiakkaaseen, joka on antanut puhelinnumeronsa, soittamalla annettuun numeroon.

Vaiheet:

Tilausta koskevan sähköpostiviestin lähettäminen uudelleen asiakkaalle

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Napauta tilauksen numeroa*Tilaukset*-sivulta.

3. Napauta Aikajana-osiosta Lähetä sähköposti uudelleen sen osoitteen alta, johon haluat lähettää viestin uudelleen:

Tilaus – lähetä sähköpostiviesti uudelleen

4. Napauta Lähetetäänkö tilausvahvistus uudelleen? -valintaikkunassa Lähetä.

Tilaussyötteen tilaaminen

Voit seurata kauppasi tilauksia RSS-syötteen avulla.

Tilaussyötteesi URL-osoite on:

https://shopname.myshopify.com/admin/feed/orders.xml

Löydät kaupan tilaussyötteen Shopify adminin /admin/feed-sivulta.

Yhteensopivat sovellukset:

Mac-käyttäjät

PC-käyttäjät

Push-ilmoitusten käyttöönotto

Tilauksen tilasivun tarkasteleminen

Kun asiakas suorittaa maksun kassalle, hänelle annetaan URL-osoite tilauksen tilasivulle, joka on maksuprosessin viimeinen sivu.

Hän voi seurata tilauksensa tilaa tällä sivulla ja ottaa sinuun yhteyttä, jos hänellä on kysyttävää tilauksestaan.

Voit siirtyä asiakkaan näkemälle sivulle Shopify administa.

Lisätietoja tilauksen tilasivusta ›

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Voit hakea asiakkaan tilauksen hakuruudun avulla. Voit hakea tilauksen, jos sinulla on jokin seuraavista tiedoista:

- tilausnumero - kuitin numero, jos tilaus on luotu Shopify POS:ssa - asiakkaan nimi - asiakkaan sähköpostiosoite.

1. Näytä tilauksen tiedot napauttamalla tilausnumeroa.

2. Napauta Lisää toimintoja -valikkoa ja napauta sitten kohtaa Näytä tilauksen tila -sivu:

Tilaustietosivun valikko
    Sinut ohjataan samalle tilauksen tila -sivulle, jota asiakkaasi voivat tarkastella.

Huolitun tilauksen luominen

Kun täytät tilauksen, voit arkistoida sen poistaaksesi sen avoimien tilausten luettelosta. Arkistoinnin avulla voit seurata avoimia tilauksia, joita ei ole vielä saatu päätökseen, ja varmistaa, että sinulla on tarkka määrä avoimia tilauksia Shopifyssa.

Voit näyttää täydellisen luettelon arkistoiduista tilauksista, käyttämällä suodatinta tilausluettelossa.

Jos haluat, että kaikki tilaukset arkistoidaan automaattisesti, kun ne on huolittu, ota tämä vaihtoehto käyttöön Shopify adminin Maksu kassalle -asetusten Tilausten käsittely -osiossa.

Vaiheet:

Tilauksesi näkyy nyt arkistoituna.