Shopify Tax

Shopify Tax förbättrar exaktheten i skatteberäkningar för amerikanska handlare som säljer till kunder i USA.Följande funktioner finns tillgängliga för dessa handlare:

• Taknocksexakthet innebär att skatter beräknas exakt utifrån gatuadress istället för att begränsas till postnummer.
  • Produktkategorier förbättrar exaktheten i skatteberäkningar och minskar behovet av åsidosättande av skatt.
  • En uppskattad skatteberäkning visas för kunder när de befinner sig i kassan. När betalningsprocessen är klar beräknas och debiteras kunden det slutliga skattebeloppet.
  • Insikter om skyldighet att betala skatt finns tillgängliga för att avgöra var butiker har knutpunkter.

Överväganden för användning av Shopify Tax

Shopify Tax är inte tillgänglig för butiker som har ställt in manuell betalning.

Beräkningar som använder Shopify Tax är endast tillgängliga för vissa transaktioner.Om en skatteberäkning inte kan utföras med hjälp av Shopify Tax utförs skatteberäkningen med hjälp av registreringsbaserade, icke-exakta beräkningar.För mer information, se amerikanska skatter eller registreringsbaserade skatteinställningar.

Beräkningar som görs med Shopify Tax är bara tillgängliga för följande ordrar:

• Beställningar som är avsedda för platser i USA.
  • Beställningar som behandlas via följande gatewayer och betalningsmetoder:
    • Shopify Payments
    • Shop Pay
    • Stripe
    • Presentkort
    • Authorize.net
    • Paypal
    • Manuella betalningar
    • Beställningar markerade som betalda

Beräkningar med hjälp av Shopify Tax är inte tillgängliga för följande:

• beställningar som härrör från ett annat land än USA
  • beställningar som skickas till ett annat land än USA
  • beställningar som påverkas av appar som tillåter köp nu, betala senare
  • beställningar med priser som inkluderar skatt
  • ordrar som innehåller en eller flera produkter med tillhörande åsidosatt produkt- eller fraktskattesats
  • ordrar som innehåller en eller flera produkter som angetts som icke skattepliktiga
  • beställningar som behandlas via följande gatewayer och betalningsmetoder:
    • banköverföringar
    • Braintree
    • flera olika betalningsmetoder
    • POS
    • Amazon Pay
    • Apple Pay
    • Shop Cash
    • fördröjda betalningar

prissättning med Shopify Tax

Från och med den 1:a januari 2023 tillämpas avgifter för vissa skatteberäkningar som utförs av Shopify Tax.

Tröskelvärde för Shopify Tax-avgift

Avgifterna för skatteberäkningar tillämpas endast om din butik har gjort försäljning till USA som är lika med eller större än 100 000 USD under ett kalenderår. Om din butiks försäljning understiger 100 000 USD debiteras inte skatteberäkningsavgift.

Ett kalenderår är den period som börjar den 1:a januari och slutar den 31:a december. Försäljning som räknas in i tröskelvärdet är beställningar som härrör från och är avsedda för platser i USA och innehåller följande:

• försäljning av presentkort
  • försäljning som gjorts via Shop
  • försäljning som inkluderar produkter som inte är skattepliktiga
  • försäljning som gjorts via alla betalnings-gatewayer
  • skatter och fraktkostnader på försäljning

Kassasystemsförsäljning räknas inte in i tröskelvärdet.

Shopify Tax-avgifter

Om din butiks totala försäljning är lika med eller högre än avgiftströskeln läggs en procentuell avgift på för transaktioner i din butik som har beräknad skatt.Avgiften gäller beställningar från stater för vilka du har aktiverat skatteinhämtning, inklusive beställningar där ingen skatt debiteras på grund av produkter eller kunder är skattebefriade.Avgiften gäller inte för följande:

• beställningar som läggs hos handlare som ligger utanför USA, eftersom de inte beräknas med hjälp av Shopify Tax
  • beställningar från delstater där du inte tar upp skatt
  • importerade beställningar från utanför Shopify
  • beställningar eller delar av beställningar som betalas med ett presentkort
  • kassasystembeställningar

Denna avgift debiteras på din prenumerationsfaktura för Shopify. Den debiteras inte dina kunder och visas inte på deras faktura.

Avgiftsbeloppet baseras på din butiks plan:

• Shopify Start Shopify Lite, Basic Shopify, Shopify och Advanced Shopify: 0,35 %
  • Shopify Plus: 0,25 %

För alla planer begränsas transaktionsavgifterna till maximalt 0,99 USD per transaktion och de årliga maxbeloppet är satt till 5 000 USD.

Avanmäl dig från Shopify Tax

Om Shopify Tax inte är det bästa valet för ditt företag kan du välja bort det. När du har avanmält dig från Shopify Tax debiterar din butik skatter enligt Shopifys tidigare skatteprodukt från och med den 1:a januari 2023.

Innan du avanmäler dig från Shopify Tax bör du noggrant granska följande överväganden för att säkerställa att du fortsätter att debitera korrekt skatt. Du kan när som helst återanmäla dig till Shopify Tax.

Överväganden för att välja bort Shopify Tax

Om du bestämmer dig för att avanmäla dig från Shopify Tax kommer dina skatter beräknas med hjälp av Shopifys tidigare skatteprodukt. Den äldre skatteprodukten är gratis men garanterar inte exakthet i skatteberäkningar. Användning av den tidigare skatteberäkningsmetoden kan göra dig skyldig att betala skatt i amerikanska jurisdiktioner.

De funktioner som inte är tillgängliga i Shopifys tidigare skatteberäkningsmetod inkluderar, men är inte begränsade till, följande:

Avanmäl dig från Shopify Tax

När du har granskat övervägandena för att välja bort Shopify Tax kan du välja bort det i Shopify-administratören.

Steg:

1. Från Shopify-administratören går du till Inställningar > Skatter och tullavgifter.
  2. Klicka på USA.
  3. Klicka på Avanmäl dig.
  4. Välj Byt till Shopifys tidigare skatteprodukt.
  5. Granska noggrant övervägandena för att välja bort detta.
  6. Klicka på Spara.

När du klickar på Spara är din butik inställd på att debitera skatt enligt Shopifys tidigare skatteprodukt från och med den 1:a januari 2023.Du kommer få ett e-postmeddelande från Shopify före detta datum med ytterligare information.

Anmäl dig till Shopify Tax

Shopify Tax kan användas gratis fram till den 1:a januari 2023. Om du har valt bort Shopify Tax kan du när som helst välja att gå tillbaka. Kontakta Shopify-support om du vill anmäla dig till Shopify Tax.