Velg en skattetjeneste

Når du konfigurerer skatt for USA, kan du velge den skattetjenesten som fungerer best for bedriften din. Du kan velge Shopify Tax, Basisskatt eller Manuell skatt for å beregne og samle inn skatter fra kundene i kassen. Du kan når som helst endre hvilken skattetjeneste du bruker.

Fra 15. januar 2023 vil bare Shopify Tax bli oppdatert med nye funksjoner. Basic Tax- og Manual Tax-tjenestene vil fortsatt fungere og motta oppdateringer av skattesatser, men de får ikke nye funksjoner.

Gå gjennom tabellen nedenfor for å finne ut hvilken skattetjeneste som er best for dine behov.

Tabell som oppsummerer funksjoner i skattetjenester
Shopify Tax Grunnleggende avgift Manuell avgift
Beregning av omsetningsavgift
Automatiske satsberegninger ved hjelp av skatteregistreringer
Automatiske satsberegninger ved hjelp av produktkategorier
Automatiske anbefalinger for produktkategori
Høy stedsnøyaktighet
Støtte for statlige avgifter
Skattehøytider
Markets Pro
Rapportering og innsikt
Skatterapporter
Innsikt om skatteforpliktelser
Avanserte rapporter
Unntak og endrede skattesatser
B2B-skattefritak
Skattefritak for kunder
Manuelt endrede skattesatser
Innhenting av skatt i stater uten statlig omsetningsavgift

På denne siden

Velg skattetjeneste

Når du har gått gjennom funksjonene og vurderinger for hver av skattetjenestene kan du velge hvilken tjeneste du ønsker å bruke.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Skatter og tollplikter fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på USA.
  3. Klikk på Administrer i seksjonen Gjeldende skattetjeneste.
  4. Velg skattetjenesten du vil bruke, og klikk på Aktiver.

Registreringbasert skatteinnhenting

Skatter innhentes automatisk for stater der du har en registrert skatteforpliktelse.

Satsberegning ved hjelp av produktkategorier

Skattefritak og endringer beregnes automatisk basert på produktets kategori.

Automatiske anbefalinger for produktkategorier

Produktkategorier foreslås automatisk for produktene dine.

Høy stedsnøyaktighet

Nøyaktige områdeberegninger betyr at skattene beregnes nøyaktig i henhold til gateadresse, og ikke er begrenset til postnumre. Denne funksjonen er bare inkludert i Shopify Tax.

Støtte for statlige avgifter

Noen stater innhenter skattelignende avgifter. I Colorado er for eksempel bestillinger som inneholder avgiftsbelagte varer som leveres av et kjøretøy underlagt en ikke-refunderbar detaljleveringsavgift på 0,28 USD. Denne funksjonen er bare inkludert i Shopify Tax.

Skattehøytider

Spesielle skattesatser som gjelder på bestemte datoer beregnes automatisk. Texas har for eksempel en omsetningsavgiftshøytid fra 5–7. august hvert år. Denne funksjonen er bare inkludert i Shopify Tax.

Markets Pro

Markets Pro støttes bare av Basic Tax eller Shopify Tax. Du kan ikke bruke Manual Tax med Markets Pro.

Avgiftsrapporter

Gir deg tilgang til rapporter som viser skattebeløpene du har innhentet.

Innsikt i ansvarsområder

Automatiske forslag og innsikt i dine potensielle skatteforpliktelser gis basert på hvor du sender og selger til.

Avanserte rapporter

Avansert skatterapportering har mer informasjon om skattebeløpene du innhenter, og kan være til hjelp ved rapportering til skattemyndighetene.

B2B-avgiftsfritak

Lar deg selge lisensierte produkter som er fritatt for skatt.

Unntak for kundeavgifter

Lar deg utpeke at bestemte kunder er fritatt for skatt.

Endrede skattesatser for produkter og frakt

Tilordne endrede skattesatser for produkter eller frakt for å bruke bestemte skattesatser som overstyrer andre skatteberegninger for valgte produkter eller fraktdestinasjoner. Endrede skattesatser kan bare brukes på statlig nivå for Manual Tax.

Innhenting av skatt i stater uten statlig omsetningsavgift

Lar deg innhente skatt i stater uten en overordnet skattesats. Hvis du for eksempel befinner deg i New Hampshire og selger mat som lages og konsumeres på stedet kan det hende du må legge til en skattesats på 9 %.