Registreringsbaserte skatter i Canada

Hvis du allerede bruker Shopify til å selge i Canada, kan du oppdatere butikken for å bruke de nye canadiske skattefunksjonene. Hvis butikken din er berettiget for oppdatering vil det vises et banner på Skatter-siden som ber deg om å oppdatere skatteinnstillingene. Når du klikker på Oppdater skatteinnstillinger-knappen blir du bedt om å oppgi et skatteregistreringsnummer. Når du har lagt til dette nummeret vil Shopify automatisk angi skattesatser som gjelder provinsielt og føderalt i de områdene du er registrert for.

Shopify-brukerstøtte kan hjelpe deg med skatteinnstillinger i Shopify-administrator, men du må fatte beslutningene selv (eller med hjelp fra en skatteekspert). Vi er ikke i stand til å gi juridisk skatterådgivning. Hvis du støter på noen problemer med å endre innstillingene, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp.

Må jeg registrere meg for et skattenummer?

Det avhenger av virksomheten din. I Canada er du forpliktet til å registrere deg for en GST-/HST-konto hvis du selger avgiftspliktige varer eller tjenester, og tjener mer inntekter enn CAD 30 000 på et år. Det kan også være nødvendig å registrere seg i en provins hvis de belaster en provinsiell salgsavgift (PST) separat fra vare- og tjenesteavgiften (GST).

Du finner mer informasjon om dette i siden for kanadiske avgiftsreferanser. Hvis du i det hele tatt er usikker på om du må registrere deg for en skattekonto, kan du kontakte en lokal avgiftsekspert.

Hvordan vet jeg om jeg må registrere meg på provinsnivå?

Provinsene som belaster en egen provinsiell skatt er British Columbia, Manitoba, Quebec og Saskatchewan. Disse kravene varierer avhengig av provinsen. For mer informasjon, se kanadiske avgiftsreferanser.

Du må for eksempel kanskje registrere deg hvis du opererer eller annonserer i disse provinsene.

Jeg må registrere meg. Hva gjør jeg?

For GST/HST kan du registrere deg på nettstedet til CRA (Canada Revenue Agency). Hvis du må registrere deg provinsielt, kan du gjøre dette på det spesifikke provinsnettstedet - se listen her.

Etter at du har registrert deg, må du legge til skatteregistreringsnummeret ditt på Avgifter-siden.

Trinn:

1. Avgifter-siden klikker du på Oppdater avgiftsinnstillinger.

2. Kanada-avgiftssiden angir du kontonummeret for hver type avgift eller region som gjelder.

For hver region du ikke er registrert i, klikker du Ikke registrert.

3. Klikk på Lagre.

Jeg trenger ikke å registrere meg. Hva gjør jeg?

Hvis du har funnet ut at du ikke trenger å belaste kanadiske avgifter, går du til Avgifter-siden og velger Ikke registrert for å belaste-alternativet. Hvis du velger dette alternativet, sikrer du at du ikke tar betalt for avgifter i butikken din.

Dette alternativet anbefales i stedet for å sette kundene dine som unntatt fra skatter eller å sette produktene dine som skattefrie. Hvis du ikke trenger å registrere deg for å innhente skatter nå, kan det være at du må gjøre det i fremtiden. Det er mye enklere å angi et registreringsnummer enn å måtte endre innstillinger for kunder eller produkter.

Vil jeg kunne overstyre avgiftsinnstillingene?

Ja, med noen begrensninger. Du kan overstyre innstillinger som gjelder spesifikt for butikken din - det vil si kun de du har angitt registreringsnumre for. For mer informasjon om hvordan kanadiske avgiftsoverstyringer påvirkes når du oppdaterer, se kanadiske avgiftsoverstyringskrav.