Bijwerken naar de nieuwe Canadese belastingfunctie

Als je Shopify al gebruikt om in Canada te verkopen, kun je je winkel updaten om de nieuwe Canadese btw-functies te gebruiken. Als je winkel in aanmerking komt om te worden bijgewerkt, verschijnt er een bericht op de pagina Belastingen.

Bericht met het verzoek om je Canadese belastingen bij te werken

Wanneer je op deze knop klikt om je belastinginstellingen bij te werken, word je gevraagd een belastingregistratienummer op te geven. Als je dit nummer hebt toegevoegd, stelt Shopify automatisch de belastingtarieven in die op provinciaal en federaal niveau gelden voor de gebieden waarvoor je je hebt geregistreerd.

Moet ik me registreren voor een belastingnummer?

Dat hangt van je bedrijf af. Over het algemeen is het verplicht voor bedrijven in Canada om zich aan te melden voor een GST-/HST-account als je belastbare goederen of diensten verkoopt en een jaaromzet heeft van meer dan CAD $ 30.000. Mogelijk moet je je ook in een provincie registreren als daar los van de belasting op goederen en diensten (GST) een provinciale omzetbelasting (PST) wordt gehanteerd.

Meer informatie hierover kun je lezen op de pagina met naslaginformatie over Canadese belastingen. Als je echt niet weet of je je moet registreren voor een belastingaccount, neem contact op met een belastingdeskundige ter plaatse.

Hoe weet ik of ik me moet registreren op provinciaal niveau?

De provincies die een afzonderlijke provinciale belasting heffen zijn British Columbia, Manitoba, Quebec en Saskatchewan. De vereisten verschillen per provincie. Zie de naslaginformatie over Canadese belastingen voor meer informatie.

De kans bestaat dat je je mogelijk moet registreren als je in die provincies actief bent of adverteert.

Ik moet me registreren. Wat moet ik doen?

Voor GST/HST kun je je registreren op de website van CRA (Canada Revenue Agency). Als je je provinciaal moet registreren, kun je dat doen op de website van die specifieke provincie. Je vindt hier een overzicht van de websites.

Nadat je je hebt geregistreerd, voegt je je belastingregistratienummer toe op de pagina Belastingen.

Stappen:

1. Klik op de pagina Belastingen op Belastinginstellingen bijwerken.

2. Voer op de pagina met belastinginstellingen voor Canada je accountnummer in voor elk belastingtype of elke regio die van toepassing is.

Klik voor elke regio waarin je niet bent geregistreerd op Niet geregistreerd.

3. Klik op Opslaan.

Ik hoef me niet te registreren. Wat moet ik doen?

Ga naar de pagina Belastingen en selecteer de optie Niet geregistreerd om te heffen als je hebt vastgesteld dat je geen Canadese belasting hoeft te heffen. Hiermee zorg je ervoor dat er geen belasting in rekening wordt gebracht in je winkel.

We adviseren om deze optie te gebruiken in plaats van je klanten of producten in te stellen als vrijgesteld van belasting. Als je je nu niet hoeft te registreren om belastingen te innen, kan dat in de toekomst misschien wel nodig zijn. Het invoeren van een registratienummer is veel eenvoudiger dan het aanpassen van je instellingen voor klanten of producten.

Kan ik belastinginstellingen aanpassen?

Ja, maar wel met enkele beperkingen. Je kunt instellingen wijzigen die specifiek van toepassing zijn op je winkel, dus alleen de instellingen waarvoor je registratienummers hebt ingevoerd. Zie Vereisten bij wijzigen van Canadese belastingtarieven voor meer informatie over de gevolgen voor aanpassingen van Canadese belastingen als je een update uitvoert.

Waar kan ik terecht voor meer hulp?

Shopify-ondersteuning kan je vertellen hoe je de instellingen kunt wijzigen, maar kan niet aangeven of het wijzigen van je instellingen nodig is. Als je hulp nodig hebt bij het bepalen of je je al dan niet moet registreren en belasting moet berekenen aan je klanten, kun je het beste contact opnemen met een lokale expert, zoals een accountant of financieel adviseur. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de specifieke belastinginstanties.

Ik heb mijn belastinginstellingen bijgewerkt. Waarom ontvang ik verschillende belastingbedragen?

Bij sommige bestellingen zie je een kleine afwijking in je totale belastingbedragen nadat je je belastinginstellingen hebt bijgewerkt. Deze afwijking is het gevolg van het feit dat belastingbedragen worden afgerond op regelitemniveau in plaats van op factuurniveau. Je kunt meer te weten komen over afrondingsberekeningen bij het beheren van je Canadese belasting.