Canadese belastingen instellen

Als Shopify nieuw voor je is, moet je voordat je begint met verkopen bepalen of je omzetbelasting moet berekenen. Mogelijk moet je je bij verschillende belastinginstanties registreren. Hierna kun je je belastingen in Shopify instellen om ervoor te zorgen dat je de juiste tarieven hanteert, waar je ook in Canada verkoopt.

Bepalen of je omzetbelasting in rekening moet brengen

Bepaal of je btw moet berekenen. Als je het niet zeker weet, raadpleeg dan een lokale belastingadviseur of andere belastingspecialist, evenals de provinciale en federale belastinginstanties.

Over het algemeen moeten Canadese merchants zich registreren voor een GST/HST-account als beide gevallen die hierna volgen waar zijn:

• Je verkoopt of leaset belastbare producten of services.
  • Je wereldwijde omzet is meer dan CAD 30.000 in de afgelopen vier opeenvolgende kwartalen.

Als je winkel niet in Canada is gevestigd, moet je je over het algemeen registreren voor een GST-/HST-account als beide gevallen die hierna volgen waar zijn:

• Je verkoopt belastbare producten of services aan klanten in Canada en handelt die bestellingen af vanuit een magazijn in Canada.
  • Je omzet uit belastbare bestellingen in Canada is meer dan CAD 30.000 in de afgelopen twaalf maanden.

Als een van de voorgaande gevallen op jou van toepassing is, moet je mogelijk belastingen op je verkopen innen, deze belastingen overmaken aan de juiste belastingdienst en normale rapporten indienen bij de belastingdienst. Als je verkopen lager zijn dan de drempel, hoef je je niet te registreren voor een GST-/HST-account en hoef je geen belastingen te innen of af te betalen.

Raadpleeg Naslaginformatie Canadese belastingen voor een samenvatting van de Canadese belastingregels.

Registreren bij belastinginstanties

Als je omzetbelasting moet berekenen in een of meer Canadese rechtsgebieden, moet je contact opnemen met de relevante instanties en je registreren. Het proces varieert afhankelijk van waar je bedrijf is gevestigd en waar je verkoopt, en van de individuele overheidsvereisten.

Raadpleeg Registreren bij Canadese belastinginstanties voor links naar verschillende Canadese belastinginstanties.

Regio's instellen waarin je bent geregistreerd

Nadat je je bij de belastinginstanties hebt geregistreerd en je registratienummers hebt ontvangen, kun je je belastingen instellen. Je hoeft dit maar één keer te doen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in het gedeelte Belastingregio's naast Canada op Instellen.
  3. Klik in het deel Btw op Omzetbelasting innen.
  4. Selecteer een regio waarin je bent geregistreerd.
  5. Voer je belastingnummer in in het veld Belastingnummer. Als je een btw-ID hebt aangevraagd maar er nog geen hebt, laat je dit veld leeg. Je kunt deze bijwerken wanneer je je nummer ontvangt.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Optioneel: als je meer regio's en accountnummers wilt toevoegen, klik je op Btw innen.

Je kunt je registraties of accountnummers wijzigen of verwijderen door op de knop ... naast het belastingaccount te klikken en Bewerken of Verwijderen te selecteren.

Volgende stappen

Je kunt belastingoverschrijvingen maken voor producten waarvoor de standaard belastingtarieven niet van toepassing zijn.