Canadese belastingen instellen

Als Shopify nieuw voor je is, moet je voordat je begint met verkopen bepalen of je omzetbelasting moet berekenen. Mogelijk moet je je bij verschillende belastinginstanties registreren. Hierna kun je je belastingen in Shopify instellen om ervoor te zorgen dat je de juiste tarieven hanteert, waar je ook in Canada verkoopt.

Bepalen of je omzetbelasting in rekening moet brengen

Bepaal of je btw moet berekenen. Als je het niet zeker weet, raadpleeg dan een lokale belastingadviseur of andere belastingspecialist, evenals de provinciale en federale belastinginstanties.

Als je winkel in Canada is gevestigd, registreer je over het algemeen voor een GST/HST-account als beide onderstaande gevallen waar zijn:

• Je verkoopt of leaset belastbare producten of services.
  • Je omzet uit belastbare verkopen in Canada bedraagt meer dan 30.000 CAD over de afgelopen vier afgesloten opeenvolgende kalenderkwartalen, of meer dan 30.000 CAD over het lopende kalenderkwartaal.

Als je winkel niet in Canada is gevestigd, moet je je over het algemeen registreren voor een GST-/HST-account als beide gevallen die hierna volgen waar zijn:

• Je verkoopt belastbare producten of services aan klanten in Canada en handelt die bestellingen af vanuit een magazijn in Canada.
  • Je omzet uit belastbare verkopen in Canada bedraagt over de afgelopen twaalf maanden meer dan CAD 30.000.

Als een van de voorgaande gevallen op jou van toepassing is, dan moet je misschien belastingen op je verkopen innen, die belastingen aan de juiste belastingdienst afdragen, en regelmatig aangifte doen bij de belastingdienst. Als je omzet lager is dan de drempel, hoef je niet te registreren voor een GST/HST-account en hoef je geen belastingen te innen of af te dragen.

Raadpleeg Naslaginformatie Canadese belastingen voor een samenvatting van de Canadese belastingregels.

Registreren bij belastinginstanties

Als je omzetbelasting moet berekenen in een of meer Canadese rechtsgebieden, moet je contact opnemen met de relevante instanties en je registreren. Het proces varieert afhankelijk van waar je bedrijf is gevestigd en waar je verkoopt, en van de individuele overheidsvereisten.

Raadpleeg Registreren bij Canadese belastinginstanties voor links naar verschillende Canadese belastinginstanties.

Regio's instellen waarin je bent geregistreerd

Nadat je je bij de belastinginstanties hebt geregistreerd en je registratienummers hebt ontvangen, kun je je belastingen instellen. Je hoeft dit maar één keer te doen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Douanerechten en belastingen.
  2. Klik in de sectie Landen/regio's op Canada.
  3. Klik in het deel Btw op Omzetbelasting innen.
  4. Selecteer een regio waarin je bent geregistreerd.
  5. Voer in het vak Btw-ID je btw-ID in. Als je een btw-ID hebt aangevraagd maar er nog geen hebt gekregen, laat je dit veld leeg. Je kunt het bijwerken wanneer je je ID hebt gekregen.
  6. Klik op Btw innen.
  7. Optioneel: als je meer regio's en accountnummers wilt toevoegen, klik je op Btw innen.

Je kunt je registraties of accountnummers wijzigen of verwijderen door op de knop ... naast het belastingaccount te klikken en Bewerken of Verwijderen te selecteren.

Volgende stappen

Je kunt belastingoverschrijvingen maken voor producten waarvoor de standaard belastingtarieven niet van toepassing zijn.