Canadese belastingen instellen

Als Shopify nieuw voor u is, moet u voordat u begint met verkopen bepalen of u omzetbelasting moet berekenen. Mogelijk moet je je bij verschillende belastinginstanties registreren. Hierna kunt je je belastingen in Shopify instellen om ervoor te zorgen dat u de juiste tarieven hanteert, waar u ook in Canada verkoopt.

Bepalen of je omzetbelasting in rekening moet brengen

Je moet bepalen of je omzetbelasting moet berekenen. Als je het niet zeker weet, raadpleeg dan een lokale belastingadviseur of andere belastingspecialist, evenals de provinciale en federale belastinginstanties.

Over het algemeen is het in Canada verplicht om u te registreren voor een GST-/HST-account als u belastbare goederen of diensten verkoopt en een wereldwijde jaaromzet hebt van meer dan CAD $ 30.000 over de afgelopen 12 maanden. In dat geval moet u belasting berekenen over uw verkopen en die belastingen betalen aan de betreffende belastinginstanties. U moet ook regelmatig rapporten indienen bij de belastinginstantie.

Als je verkopen lager zijn dan de drempel, hoeft je je niet te registreren voor een GST-/HST-account en hoeft u geen belastingen te berekenen of af te dragen.

Zie Naslaginformatie Canadese belastingen voor een samenvatting van de Canadese belastingregels.

Registreren bij belastinginstanties

Als u omzetbelasting moet berekenen in een of meer Canadese rechtsgebieden, moet u contact opnemen met de relevante instanties en u registreren. Het proces varieert afhankelijk van waar uw bedrijf is gevestigd en waar u verkoopt, en van de individuele overheidsvereisten.

Zie Registreren bij Canadese belastinginstanties voor links naar verschillende Canadese belastinginstanties.

Regio's instellen waarin u bent geregistreerd

Nadat u zich bij de belastinginstanties hebt geregistreerd en uw registratienummers hebt ontvangen, kunt u uw belastingen instellen. Je hoeft dit maar één keer te doen.

Stappen:

1. Ga naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in het gedeelte Belastingregio's naast Canada op Instellen.
  3. Klik in het gedeelte Geregistreerde belastingaccounts op Selecteren.
  4. Selecteer een regio waarin je bent geregistreerd.
  5. Voer bij Registratienummer uw accountnummer in.
  6. (Optioneel) Voeg meer regio's en accountnummers toe door op Account toevoegen te klikken.
  7. Klik op Opslaan.

Je kunt je registraties of accountnummers verwijderen of wijzigen door op Beheren te klikken in Geregistreerde belastingaccounts.

Volgende stappen

Je kunt belastingoverschrijvingen maken voor producten waarvoor de standaardbelastingtarieven niet van toepassing zijn.