Canadese belastingen instellen

Als Shopify nieuw voor u is, moet u voordat u begint met verkopen bepalen of u omzetbelasting moet berekenen. Mogelijk moet u zich bij verschillende belastinginstanties registreren. Hierna kunt u uw belastingen in Shopify instellen om ervoor te zorgen dat u de juiste tarieven hanteert, waar u ook in Canada verkoopt.

Bepalen of je omzetbelasting in rekening moet brengen

U moet bepalen of je omzetbelasting moet berekenen. Als u het niet zeker weet, raadpleeg dan een lokale belastingadviseur of andere belastingspecialist, evenals de provinciale en federale belastinginstanties.

Over het algemeen is het in Canada verplicht om u te registreren voor een GST-/HST-account als u belastbare goederen of diensten verkoopt en een wereldwijde jaaromzet hebt van meer dan CAD $ 30.000 over de afgelopen 12 maanden. In dat geval moet u belasting berekenen over uw verkopen en die belastingen betalen aan de betreffende belastinginstanties. U moet ook regelmatig rapporten indienen bij de belastinginstantie.

Als u verkopen lager zijn dan de drempel, hoeft u zich niet te registreren voor een GST-/HST-account en hoeft u geen belastingen te berekenen of af te dragen.

Zie Naslaginformatie Canadese belastingen voor een samenvatting van de Canadese belastingregels.

Registreren bij belastinginstanties

Als u omzetbelasting moet berekenen in een of meer Canadese rechtsgebieden, moet u contact opnemen met de relevante instanties en u registreren. Het proces varieert afhankelijk van waar uw bedrijf is gevestigd en waar u verkoopt, en van de individuele overheidsvereisten.

Zie Registreren bij Canadese belastinginstanties voor links naar verschillende Canadese belastinginstanties.

Regio's instellen waarin u bent geregistreerd

Nadat u zich bij de belastinginstanties hebt geregistreerd en uw registratienummers hebt ontvangen, kunt u uw belastingen instellen. U hoeft dit maar één keer te doen.

Stappen:

1. Ga naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in het gedeelte Belastingregio's naast Canada op Instellen.
  3. Klik in het gedeelte Geregistreerde belastingaccounts op Selecteren.
  4. Selecteer een regio waarin u bent geregistreerd.
  5. Voer bij Registratienummer uw accountnummer in.
  6. (Optioneel) Voeg meer regio's en accountnummers toe door op Account toevoegen te klikken.
  7. Klik op Opslaan.

U kunt uw registraties of accountnummers verwijderen of wijzigen door op Beheren te klikken in Geregistreerde belastingaccounts.

Volgende stappen

U kunt belastingoverschrijvingen maken voor producten waarvoor de standaardbelastingtarieven niet van toepassing zijn.