Canadese belastingen instellen

Als Shopify nieuw voor je is, moet je voordat je begint met verkopen bepalen of je omzetbelasting moet berekenen. Mogelijk moet je je bij verschillende belastinginstanties registreren. Hierna kun je je belastingen in Shopify instellen om ervoor te zorgen dat je de juiste tarieven hanteert, waar je ook in Canada verkoopt.

Bepalen of je omzetbelasting in rekening moet brengen

Je moet zelf bepalen of je omzetbelasting moet berekenen. Als je het niet zeker weet, raadpleeg dan een lokale belastingadviseur of andere belastingspecialist, evenals de provinciale en federale belastinginstanties.

Over het algemeen is het in Canada verplicht om je te registreren voor een GST-/HST-account als je belastbare goederen of diensten verkoopt en een wereldwijde jaaromzet hebt van meer dan CAD $ 30.000 over de afgelopen 12 maanden. In dat geval moet je belasting berekenen over je verkopen en die belastingen betalen aan de betreffende belastinginstanties. Je moet ook regelmatig rapporten indienen bij de belastinginstantie.

Als je verkopen lager zijn dan de drempel, hoef je je niet te registreren voor een GST-/HST-account en hoef je geen belastingen te berekenen of af te dragen.

Raadpleeg Naslaginformatie Canadese belastingen voor een samenvatting van de Canadese belastingregels.

Registreren bij belastinginstanties

Als je omzetbelasting moet berekenen in een of meer Canadese rechtsgebieden, moet je contact opnemen met de relevante instanties en je registreren. Het proces varieert afhankelijk van waar je bedrijf is gevestigd en waar je verkoopt, en van de individuele overheidsvereisten.

Raadpleeg Registreren bij Canadese belastinginstanties voor links naar verschillende Canadese belastinginstanties.

Regio's instellen waarin je bent geregistreerd

Nadat je je bij de belastinginstanties hebt geregistreerd en je registratienummers hebt ontvangen, kun je je belastingen instellen. Je hoeft dit maar één keer te doen.

Stappen:

1. Ga naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in het gedeelte Belastingregio's naast Canada op Instellen.
  3. Klik in het gedeelte Geregistreerde belastingaccounts op Belastingaccount toevoegen.
  4. Selecteer een regio waarin je bent geregistreerd.
  5. Voer bij Registratienummer je accountnummer in.
  6. Klik op Opslaan.
  7. (Optioneel) Voeg meer regio's en accountnummers toe door op Belastingaccount toevoegen te klikken.

Je kunt je registraties of accountnummers wijzigen of verwijderen door op de knop ... naast het belastingaccount te klikken en Bewerken of Verwijderen te selecteren.

Volgende stappen

Je kunt belastingoverschrijvingen maken voor producten waarvoor de standaard belastingtarieven niet van toepassing zijn.