Je Canadese belastingen beheren

Nadat je je winkel hebt bijgewerkt voor het gebruik van de nieuwe Canadese belastingfuncties, kun je je belastinginstellingen beheren, met inbegrip van je registraties, vervangingen en klantvrijstellingen.

De regio's beheren waarin je bent geregistreerd

Je kunt je registraties of accountnummers op elk gewenst moment toevoegen, verwijderen of wijzigen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen en douanerechten.
  2. Klik in de sectie Landen/regio's op *Canada*.
  3. Voer in het gedeelte Btw een van de volgende handelingen uit:

1. Klik op Btw innen om een nieuwe btw-registratie in te stellen.
    2. Klik op de knop ... naast de regio die je wilt bewerken om een bestaande belastingregistratie te bewerken.
  4. Werk je regio's en accountnummers bij.

5. Klik op Opslaan.

Vereisten bij wijzigen van Canadese belastingtarieven

Je kunt de belastingtarieven wijzigen die Shopify instelt, maar houd rekening met de volgende beperkingen:

• Overschrijvingen voor Canada is alleen van toepassing op de GST in British Columbia, Manitoba, Saskatchewan en Quebec.
  • Aanpassingen voor New Brunswick, Newfoundland en Labrador, Nova Scotia, Ontario en PEI-belastingtarieven zijn alleen van toepassing op de bijbehorende HST-tarieven.
  • Aanpassingen voor British Columbia, Manitoba, Saskatchewan en Quebec zijn alleen van toepassing op de bijbehorende PST-, RST- of QST-tarieven.
  • Alberta, Northwest Territories, Yukon en Nunavut hebben geen belasting, dus overschrijvingen kunnen niet worden toegepast op die regio's.

De mogelijkheid om tarieven te vervangen, wordt ook beïnvloed door je registraties:

• Voor overschrijvingen die van toepassing zijn op Canada GST, moet je je Canadese GST-account toevoegen.
  • Voor overschrijvingen die van toepassing zijn op HST-tarieven in New Brunswick, Newfoundland en Labrador, Nova Scotia, Ontario of PEI, moet je je Canadese GST-account toevoegen.
  • Voor wijzigingen die van toepassing zijn op het RST-tarief van Manitoba, moet je je Manitoba-account toevoegen.
  • Voor wijzigingen die van toepassing zijn op het PST-tarief van British Columbia, moet je je British Columbia-account toevoegen.
  • Voor wijzigingen die van toepassing zijn op het PST-tarief van Saskatchewan, moet je je Saskatchewan-account toevoegen.
  • Voor wijzigingen die van toepassing zijn op het Quebec QST-tarief, moet je je Quebec-account toevoegen.

Belastingen wijzigen

Soms zijn de standaard belastingtarieven niet van toepassing op bepaalde producten. Zo zijn sommige soorten kinderkleding bijvoorbeeld vrijgesteld van belasting of geldt een lager belastingtarief. Als de standaardtarieven niet van toepassing zijn, moet je een vervangend tarief maken.

Voordat je begint, maak je een handmatige collectie van de producten waar de belasting overschrijvingen op van toepassing zijn.

Stappen:

1. Ga naar Instellingen > Douanerechten en belastingen.
  2. Klik in de sectie Landen/regio's op Canada.
  3. Klik in de sectie Belastingoverschrijvingen op Productoverschrijving toevoegen.
  4. Selecteer de collectie.
  5. Selecteer de regio waarin de wijziging van toepassing is.
  6. Voer het belastingtarief voor de collectie in die regio in.
  7. Klik op Opslaan.

Beheer je belastingvrijstellingen

Naast het instellen van een klant die wordt vrijgesteld van alle belastingen, kun je een klant ook vrijstellen van specifieke Canadese belastingen. Je kunt de vrijstellingsinstellingen van een klant wijzigen in je Shopify-beheercentrum op het profiel van de klant. Zie Canadese belastingvrijstellingen instellen voor meer informatie.

Belastingberekeningen beheren

Je kunt verschillende instellingen beheren die bepalen hoe belasting over producten wordt berekend. Je kunt bijvoorbeeld instellen of de prijzen inclusief belastingen zijn, of je btw berekent over digitale goederen en of je belasting wilt heffen op verzendkosten. Deze instellingen kun je beheren op de pagina Douanerechten en belastingen. Zie Belastingoverschrijvingen en vrijstellingen voor meer informatie.

Stappen:

1. Ga naar Instellingen > Douanerechten en belastingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Belastingberekeningen de opties die van toepassing zijn.

Afronding belasting

Vroeger werden belastingen afgerond op factuurniveau door de belastingen te berekenen op het subtotaal van de bestelling en vervolgens de resultaten af te ronden. Nadat je je instellingen hebt bijgewerkt om de belastingfuncties van Canada te gebruiken, worden de belastingbedragen afgerond op het niveau van de orderregel. Dit betekent dat de totale belastingwaarde wordt berekend door het belastingtarief op elke regel in de bestelling toe te passen, het resultaat af te ronden, en vervolgens deze subtotalen samen toe te voegen om tot de totale waarde van de bestelling te komen.

Afrondingsbelastingen op regelniveau verbeteren de berekening van verschillende belastingtarieven en maken het eenvoudiger om belastingen te berekenen voor bestellingen met belastbare en niet-belastbare producten.

Voorbeeld van afronding belasting op factuurniveau en op orderregelniveau

Een klant plaatst een bestelling voor 42 verschillende artikelen, die elk een prijs van $ 14,99 hebben en onderworpen zijn aan 13% HST. De regelitembelasting voor elk product wordt bepaald door de prijs (14,99) te vermenigvuldigen met het belastingtarief (0,13) voor een resultaat van 1,9487.

Daarvoor werd de belasting van elk regelitem bij elkaar opgeteld en het totaal afgerond. In dit geval was het opgetelde totaal $ 81,8454, wat werd afgerond op $ 81,85.

De belasting wordt nu afgerond op orderregelniveau, dus in dit geval wordt het belastingbedrag voor elk product afzonderlijk afgerond. Het belastingbedrag van de orderregel van 1,9487 is afgerond naar $ 1,95, dat vervolgens bij elkaar wordt opgeteld om het totaal te krijgen. In dit geval is het totaal van alle belastingen $ 81,90.