Konfiguration af canadiske skatter

Bemærk: Denne vejledning er relevant for shopejere, der sælger i Canada. Det er dit ansvar at konsultere de lokale skattemyndigheder eller en skatteekspert for at sikre, at du opkræver de korrekte skatteprocenter hos dine kunder, og at du indsender din selvangivelse og udligner dine skatter korrekt.

Hvis du ikke har brugt Shopify før, skal du undersøge, om du skal opkræve omsætningsskat, inden du begynder at sælge. Du skal måske registrere dig hos forskellige skattemyndigheder. Derefter kan du konfigurere dine skatter i Shopify for at hjælpe med at sikre, at du opkræver de korrekte priser, uanset hvor du sælger i Canada.

Bemærk: Hvis du allerede sælger på Shopify, skal du i stedet se Opdatering til den nye canadiske skattefunktion.

Undersøg, om du skal opkræve omsætningsskat

Du skal undersøge, om du skal opkræve omsætningsskat. Hvis du ikke er sikker, skal du rådføre dig hos en lokal skatterevisor eller en anden skattespecialist samt hos dine lokale og føderale skattemyndigheder.

I Canada skal du normalt oprette en GST/HST-konto, hvis du sælger afgiftspligtige produkter eller tjenester, og din verdensomspændende indtægt er mere end 30.000 CAD i løbet af de seneste 12 måneder. Du skal herefter opkræve skatter for dit salg og overføre disse til den relevante skattemyndighed. Du skal også regelmæssigt rapportere til skattemyndighederne.

Hvis du sælger for et beløb, der ligger under tærsklen, behøver du ikke at tilmelde dig GST/HST, og du behøver ikke at opkræve eller udligne skatter.

Du kan finde en oversigt over de canadiske skatteregler, i Canadisk skatteoversigt.

Registrering hos skattemyndighederne

Hvis du skal opkræve omsætningsskat i én eller flere canadiske regioner, skal du kontakte hver af de relevante myndigheder og tilmelde dig dem. Processen varierer, afhængigt af hvor din virksomhed er placeret, hvor du sælger, og kravene hos de respektive myndigheder.

Du kan finde links til forskellige canadiske skattemyndigheder i Registrering hos de canadiske skattemyndigheder.

Konfiguration af de områder, hvor du er registreret

Når du har tilmeldt dig skattemyndighederne og har dine registreringsnumre, kan du konfigurere dine skatter. Du udfører disse trin én gang.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter.
  2. Klik på Konfigurer ud for Canada i afsnittet Skatteregioner.
  3. Klik på Tilføj skattekonto i afsnittet Registrerede skattekonti.
  4. Vælg et område, hvor du er registreret.
  5. Indtast dit kontonummer i Registreringsnummer.
  6. Klik på Gem.
  7. (Valgfrit) Hvis du vil tilføje flere områder og kontonumre, skal du klikke på Tilføj skattekonto.

Du kan ændre eller slette dine registreringer eller kontonumre ved at klikke på knappen ... ud for skattekontoen og vælge Rediger eller Slet.

Næste trin

Du kan oprette skattetilsidesættelser for produkter, hvor standardskatteprocenterne ikke er relevante.