Opsætning af canadiske skatter

Hvis du ikke har brugt Shopify før, skal du undersøge, om du skal opkræve omsætningsskat, inden du begynder at sælge. Du skal måske registrere dig hos forskellige skattemyndigheder. Derefter kan du opsætte dine skatter i Shopify for at hjælpe med at sikre, at du opkræver de korrekte priser, uanset hvor du sælger i Canada.

Undersøg, om du skal opkræve omsætningsskat

Du skal undersøge, om du skal opkræve omsætningsskat. Hvis du ikke er sikker, skal du rådføre dig hos en lokal skatterevisor eller en anden skattespecialist samt hos dine lokale og føderale skattemyndigheder.

Normalt skal canadiske shopejere have en GST/HST-konto, hvis begge følgende udsagn er sande:

• Du sælger eller udlejer afgiftspligtige produkter eller tjenester.
  • Din verdensomspændende indtægt er mere end 30.000 CAD i løbet af de seneste fire sammenhængende kvartaler.

Hvis din butik ikke er baseret i Canada, skal du normalt have en GST/HST-konto, hvis begge følgende udsagn er sande:

• Du sælger skattepligtige produkter eller tjenester til kunder i Canada klargøre disse ordrer fra et lager, der er placeret i Canada.
  • Din indtægt fra skattepligtige ordrer i Canada er mere end 30.000 CAD i løbet af de seneste 12 måneder.

Hvis de foregående situationer gælder for dig, skal du muligvis opkræve skat af dit salg, tilbagebetale disse skatter til de relevante myndigheder og rapportere regelmæssigt til skattemyndighederne. Hvis dit salg ligger under grænsen, behøver du ikke at oprette en GST/HST-konto, og du behøver ikke at opkræve eller tilbagebetale skat.

Du kan finde en oversigt over de canadiske skatteregler, i Canadisk skatteoversigt.

Registrering hos skattemyndighederne

Hvis du skal opkræve omsætningsskat i én eller flere canadiske regioner, skal du kontakte hver af de relevante myndigheder og tilmelde dig dem. Processen varierer, afhængigt af hvor din virksomhed er placeret, hvor du sælger, og kravene hos de respektive myndigheder.

Du kan finde links til forskellige canadiske skattemyndigheder i Registrering hos de canadiske skattemyndigheder.

Opsæt de områder, hvor du er registreret

Når du har tilmeldt dig skattemyndighederne og har dine registreringsnumre, kan du opsætte dine skatter. Du udfører disse trin én gang.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Opsæt ud for Canada i afsnittet Skatteområder.
  3. Klik på Opkræv omsætningsskat i afsnittet Omsætningsskat.
  4. Vælg et område, hvor du er registreret.
  5. Angiv dit skattenummer i feltet Skattenummer. Hvis du har ansøgt om et skattenummer, men ikke har fået et endnu, skal du ikke udfylde dette felt. Du kan opdatere det senere, når du har modtaget dit nummer.
  6. Klik på Gem.
  7. Valgfrit: Klik på Opkræv omsætningsskat for at tilføje flere områder og kontonumre.

Du kan ændre eller slette dine registreringer eller kontonumre ved at klikke på knappen ... ud for skattekontoen og vælge Rediger eller Slet.

Næste trin

Du kan oprette skattetilsidesættelser for produkter, hvor standardskatteprocenterne ikke er relevante.