Att ställa in kanadensisk skatt

Obs! Denna vägledning gäller handlare som bedriver försäljning i Kanada. Det är ditt ansvar att rådfråga lokala skattemyndigheter eller en skatterådgivare för att se till att du debiterar dina kunder korrekta skattesatser och för att försäkra att du deklarerar och skickar in dina skatter korrekt.

Om du är nybörjare på Shopify måste du fastställa om du ska debitera en försäljningsskatt innan du påbörjar försäljningen. Du kan behöva registrera dig hos olika skattemyndigheter. Därefter kan du ställa in dina skatter i Shopify för att se till att du debiterar rätt frakt oavsett var du säljer i Kanada.

Obs! Se till att Uppdatera till den nya kanadensiska skattefunktionen istället om du redan bedriver försäljning på Shopify.

Fastställ om du behöver debitera försäljningsskatt

Du måste avgöra om du ska debitera omsättningsskatt. Om du inte är säker, samråd med en lokal skatterådgivare eller annan skattespecialist, samt dina provinsiella och federala skattemyndigheter.

I allmänhet måste du registrera dig för ett GST/HST-konto i Kanada om du säljer produkter eller tjänster som är skattepliktiga och dina intäkter över hela världen är mer än $30 000 CAD under de senaste 12 månaderna. Du måste sedan ta ut skatt på din försäljning och remittera dessa skatter till den behöriga skattemyndigheten. Du måste också lämna in regelbundna rapporter till skattemyndigheten.

Du behöver inte registrera dig för ett GST/HST-konto och du behöver inte debitera eller remittera skatter om din försäljning är lägre än tröskelvärdet.

Se kanadensiska skattereferenser för en sammanfattning av kanadensiska skatteregler.

Registrera dig hos dina skattemyndigheter

Om du behöver ta ut moms i en eller flera kanadensiska jurisdiktioner måste du kontakta var och en av de berörda myndigheterna och registrera dig hos dem. Processen varierar beroende på var ditt företag är baserat och var du säljer samt på de individuella myndigheternas krav.

Se registrering med kanadensiska skattemyndigheter för länkar till olika kanadensiska skattebyråer.

Ställ in de regioner där du är registrerad

När du har registrerat dig hos skattemyndigheten och har dina registreringsnummer kan du ställa in dina skatter. Du genomför dessa steg en gång.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Skatter.
  2. I avsnittet Skatteregioner bredvid Kanada klickar du på Ställ in.
  3. Klicka på Lägg till skattekonto i avsnittet registrerade skattekonton.
  4. Välj en region där du är registrerad.
  5. Ange ditt kontonummer under Registreringsnummer.
  6. Klicka på Spara.
  7. (Valfritt) Lägg till fler regioner och kontonummer genom att klicka på Lägg till skattekonto.

Du kan ändra eller ta bort dina registreringar eller kontonummer genom att klicka på knappen ... bredvid skattekontot och välja redigera eller radera.

Nästa steg

Du kan skapa åsidosättanden av skatter för produkter där standardskattesatserna inte tillämpas.

Relaterade länkar