Kanadan verojen asettaminen

Huom: Tämä opas on koskee kauppiaita, jotka myyvät Kanadassa. Sinun velvollisuutenasi on tarkistaa paikalliselta veroviranomaisilta tai veroasiantuntijalta, että veloitat asiakkaaltasi oikeat verokannat ja varmistaa, että ilmoitat ja maksat verosi oikein.

Jos et ole aiemmin käyttänyt Shopifyta, sinun on ennen myynnin aloittamista selvitettävä, onko sinun perittävä myyntiveroa. Saatat joutua rekisteröitymään eri verovirastoihin. Tämän jälkeen voit määrittää verot Shopifyssa, mikä varmistaa sen, että veloitat oikeiden verokantojen mukaiset verot kaikkialla siellä, missä myyt Kanadassa.

Huomaa: Jos jo myyt Shopifyssa, tutustu sen sijaan kohtaan Kaupan päivittäminen käyttämään Kanadan uutta vero-ominaisuutta.

Selvitä, onko sinun perittävä myyntiveroa

Sinun on selvitettävä edellytyksesi myyntiveron veloittamiseen. Jos et ole varma, tarkista asia paikalliselta veroasiantuntijalta sekä provinssin ja liittovaltion verovirastolta.

Yleissääntö on se, että Kanadassa sinun täytyy rekisteröidä GST/HST-tilin käyttäjäksi, jos myyt verollisia tuotteita tai palveluita, ja maailmanlaajuinen liikevaihtosi viimeisten 12 kuukauden aikana on suurempi kuin 30 000 Kanadan dollaria. Tämän jälkeen sinun on perittävä myynnistäsi verot ja suoritettava ne oikealle verovirastolle. Sinun on myös toimitettava säännölliset ilmoitukset veroviranomaisille.

Jos kauppasi myynti on alhaisempi kuin kynnysarvo, sinun ei tarvitse rekisteröidä GST/HST-tilin käyttäjäksi eikä periä ja suorittaa veroja.

Tutustu Canadian tax reference (Kanadan verotuksen viitetiedot) -yhteenvetoon Kanadan verosäännöistä.

Rekisteröidy verovirastoihin

Jos sinun on perittävä myyntiveroa yhdellä tai useammalla Kanadan lainkäyttöalueella, sinun on otettava yhteyttä asianomaisiin virastoihin ja rekisteröidyttävä niihin. Prosessi vaihtelee sen mukaan, missä yrityksesi toimii, missä myyt sekä mitä yksittäiset viranomaiset saattavat vaatia.

Löydät linkkejä Kanadan verovirastoihin tutustumalla kohtaan Kanadan verovirastoihin rekisteröityminen.

Määritä alueet, joilla olet rekisteröitynyt

Kun olet rekisteröitynyt verovirastoihin ja sinulla on rekisteröintinumerot, voit määrittää verot. Määrität verosi vain kerran.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Verot.
  2. klikkaa Vero alueet -osiossa kohdan Kanadavieressä Määritä-valintaa.
  3. Klikkaa Myyntivero -osiossa Peri myyntiveroa.
  4. Valitse alue, johon olet rekisteröitynyt.
  5. Anna verotunnuksesi Verotunnus-kohdassa. Jos olet hakenut verotunnusta, mutta sinulla ei vielä ole sellaista, jätä tämä kenttä tyhjäksi. Voit päivittää sen, kun saat tunnuksesi.
  6. Klikkaa Tallenna.
  7. Valinnainen: voit lisätä alueita ja tilinumeroita klikkaamalla Peri myyntiveroa.

Voit muuttaa tai poistaa rekisteröintisi tai tilinumerosi napauttamalla ... -painiketta verotilin vieressä ja valitsemalla Muokkaa tai Poista.

Seuraavat vaiheet

Voit luoda veron ohituksia tuotteille, joihin ei sovelleta oletusverokantoja.

Aiheeseen liittyvät linkit