Kanadan uuden vero-ominaisuuden päivittäminen

Jos jo käytät Shopifyta Kanadassa tapahtuvassa myynnissäsi, voit päivittää kauppasi käyttämään Kanadan uusia arvonlisävero-ominaisuuksia. Jos kauppasi on oikeutettu päivitykseen, Verot-sivulla näkyy tähän liittyvä viesti.

Kanadassa maksamiesi verojen päivittämistä koskeva viesti

Kun napautat tätä painiketta päivittääksesi veroasetuksesi, ohjelma pyytää sinua antamaan verorekisteröintinumeron. Kun olet lisännyt sen, Shopify asettaa automaattisesti verokannat, jotka koskevat Kanadan provinsseja sekä myös liittovaltiota niillä alueilla, joiden verotukseen olet rekisteröitynyt.

Täytyykö minun rekisteröityä saadakseni verotunnuksen?

Tämä riippuu yrityksesi toiminnasta. Yleisesti ottaen Kanadassa on rekisteröidyttävä GST/HST-tilin käyttäjäksi, jos myyt verollisia tuotteita tai palveluita ja vuotuinen liikevaihtosi ylittää 30 000 Kanadan dollaria. Saatat myös joutua rekisteröitymään provinssissa, jos kyseinen provinssi perii tavara- ja palveluverosta (GST) erillistä provinssin myyntiveroa (PST).

Lisätietoa tästä on saatavilla Kanadan verotuksen viitesivustolla. Jos olet epätietoinen siitä, pitääkö sinun rekisteröityä verotilin käyttäjäksi, ota yhteyttä paikalliseen veroasiantuntijaan.

Mistä tiedän, pitääkö minun rekisteröityä provinssin tasolla?

Erillistä maakuntaveroa periviä provinsseja ovat Brittiläinen Kolumbia, Manitoba, Quebec ja Saskatchewan. Vaatimukset vaihtelevat provinssin mukaan. Tutustu kohtaan Kanadan verotusta koskevat viitetiedot, jos haluat lisätietoja.

Saatat joutua rekisteröimään esimerkiksi, jos toimit tai mainostat kyseisissä provinsseissa.

Minun on rekisteröidyttävä. Mitä teen?

GST/HST:n osalta voit rekisteröityä CRA (Canada Revenue Agency) -sivustolla. Jos sinun täytyy rekisteröityä provinssin tasolla, voit tehdä sen provinssin verkkosivustolla - tutustu luetteloon tässä.

Kun olet rekisteröitynyt, lisää verorekisteröintinumerosi Verot-sivulle.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Verot-sivulla Päivitä veroasetukset -valintaa.

2. Syötä Kanadan verot-sivulla tilinumerosi jokaiselle soveltuvalle verolle tai alueelle.

klikkaa Ei rekisteröity jokaisen alueen osalta, jonne et ole rekisteröitynyt.

3. klikkaa Tallenna.

Minun ei tarvitse rekisteröityä. Mitä teen?

Jos toteat, että sinun ei tarvitse periä Kanadan veroja, siirry Verot-sivulle ja valitse Ei rekisteröity veloittajaksi -vaihtoehto. Tämän vaihtoehdon valitseminen varmistaa, että et veloita veroa kaupassasi.

Suosituksemme on, että valitset tämän vaihtoehdon sen sijaan, että määrittäisit asiakkaasi tai tuotteesi verovapaiksi. Vaikka sinun ei tarvitsisi rekisteröityä perimään veroja nyt, sinun täytyy ehkä rekisteröityä veroja periväksi osapuoleksi jatkossa. Rekisteröintinumeron antaminen on huomattavaksi helpompaa kuin asiakkaiden tai tuotteiden asetuksien muuttaminen.

Voinko ohittaa veroasetukset?

Kyllä, tietyin rajoituksin. Voit ohittaa asetuksia, jotka koskevat vain omaa kauppasi – toisin sanoen vain sellaisia asetuksia, joille olet antanut rekisteröintinumerot. Lisätietoja siitä, mitä vaikutuksia päivityksilläsi on Kanadan veroja koskeviin ohituksiin, saat tutustumalla kohtaan Kanadan veroja koskevat ohitukset.

Mistä voin saada lisäapua?

Voimme auttaa sinua siinä, miten muutat asetuksiasi, mutta emme voi antaa sinulle neuvoja sen suhteen pitäisikö sinun muuttaa niitä. Jos sinun pitää saada selville, onko sinun rekisteröidyttävä verovirastoissa ja perittävä veroja asiakkailtasi, paras tietolähde on paikallinen asiantuntija kuten kirjanpitäjä tai sijoitusneuvoja. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä yksittäisiin verovirastoihin.

Olen päivittänyt veroasetukseni. Miksi veromäärät vaihtelevat?

Joistakin tilauksista saatat huomata, että kokonaisveromäärät vaihtelevat jonkin verran sen jälkeen, kun olet päivittänyt veroasetuksesi. Tämä vaihtelu johtuu verosummista, jotka pyöristetään rivikohtaisella eikä laskun tasolla. Lisätietoja pyöristyslaskelmista on saatavilla Verotuksen hallinta Kanadassa -kohdassa.

Aiheeseen liittyvät linkit