Rekisteröintiin perustuvat verot Kanadassa

Huom: Tämä opas on koskee kauppiaita, jotka myyvät Kanadassa. Sinun velvollisuutenasi on tarkistaa paikalliselta veroviranomaisilta tai veroasiantuntijalta, että veloitat asiakkaaltasi oikeat verokannat ja varmistaa, että ilmoitat ja maksat verosi oikein.

Jos käytät jo Shopifyta tuotteiden myymiseen Kanadassa, voit päivittää kauppaasi Kanadan uudet myyntivero-ominaisuudet. Jos kauppasi on oikeutettu päivitykseen, Verot-sivulla näkyy banneri, joka kehottaa sinua päivittämään veroasetuksesi. Kun klikkaat Päivitä veroasetukset -painiketta, sinua pyydetään antamaan verorekisteröintinumero. Kun olet lisännyt tämän numeron, Shopify asettaa automaattisesti verokannat, jotka koskevat provinsseja sekä myös liittovaltiota niillä alueilla, joiden verotukseen olet rekisteröitynyt.

Shopify-tuki voi auttaa sinua Shopify-ylläpitäjän veroasetusten kanssa, mutta osa päätöksistä sinun on tehtävä itse (tai haettava apua veroalan ammattilaiselta). Me emme pysty antamaan sinulle verotusta koskevaa oikeudellisia neuvontaa. Jos sinulla on vaikeuksia asetusten muuttamisessa, pyydä apua ottamalla yhteyttä Shopify-tukeen.

Täytyykö minun rekisteröityä saadakseni verotunnuksen?

Tämä riippuu yrityksesi toiminnasta. Yleisesti ottaen Kanadassa on rekisteröidyttävä GST/HST-tilin käyttäjäksi, jos myyt verollisia tuotteita tai palveluita ja vuotuinen liikevaihtosi ylittää 30 000 Kanadan dollaria. Saatat myös joutua rekisteröitymään provinssissa, jos kyseinen provinssi perii tavara- ja palveluverosta (GST) erillistä provinssin myyntiveroa (PST).

Lisätietoa tästä on saatavilla Kanadan verotuksen viitesivustolla. Jos olet epätietoinen siitä, pitääkö sinun rekisteröityä verotilin käyttäjäksi, ota yhteyttä paikalliseen veroasiantuntijaan.

Mistä tiedän, pitääkö minun rekisteröityä provinssin tasolla?

Erillistä maakuntaveroa periviä provinsseja ovat Brittiläinen Kolumbia, Manitoba, Quebec ja Saskatchewan. Vaatimukset vaihtelevat provinssin mukaan. Tutustu kohtaan Kanadan verotusta koskevat viitetiedot, jos haluat lisätietoja.

Saatat joutua rekisteröimään esimerkiksi, jos toimit tai mainostat kyseisissä provinsseissa.

Minun on rekisteröidyttävä. Mitä teen?

GST/HST:n osalta voit rekisteröityä CRA (Canada Revenue Agency) -sivustolla. Jos sinun täytyy rekisteröityä provinssin tasolla, voit tehdä sen provinssin verkkosivustolla - tutustu luetteloon tässä.

Kun olet rekisteröitynyt, lisää verorekisteröintinumerosi Verot-sivulle.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Verot-sivulla Päivitä veroasetukset -valintaa.

2. Syötä Kanadan verot-sivulla tilinumerosi jokaiselle soveltuvalle verolle tai alueelle.

klikkaa Ei rekisteröity jokaisen alueen osalta, jonne et ole rekisteröitynyt.

3. Klikkaa Tallenna.

Minun ei tarvitse rekisteröityä. Mitä teen?

Jos toteat, että sinun ei tarvitse periä Kanadan veroja, siirry Verot-sivulle ja valitse Ei rekisteröity veloittajaksi -vaihtoehto. Tämän vaihtoehdon valitseminen varmistaa, että et veloita veroa kaupassasi.

Suosituksemme tätä vaihtoehtoa sen sijaan, että määrittäisit asiakkaasi tai tuotteesi verovapaiksi. Vaikka sinun ei tarvitsisi rekisteröityä perimään veroja nyt, sinun täytyy ehkä rekisteröityä veroja periväksi osapuoleksi jatkossa. Rekisteröintinumeron antaminen on huomattavasti helpompaa kuin asiakkaiden tai tuotteiden asetuksien muuttaminen myöhemmin.

Voinko ohittaa veroasetukset?

Kyllä, tietyin rajoituksin. Voit ohittaa asetuksia, jotka koskevat vain omaa kauppasi – toisin sanoen vain sellaisia asetuksia, joille olet antanut rekisteröintinumerot. Lisätietoja siitä, mitä vaikutuksia päivityksilläsi on Kanadan veroja koskeviin ohituksiin, saat tutustumalla kohtaan Kanadan veroja koskevat ohitukset.

Mistä voin saada lisäapua?

Shopify-tuki voi auttaa sinua siinä, miten muutat asetuksiasi, mutta se ei voi antaa sinulle neuvoja sen suhteen, pitäisikö sinun muuttaa niitä. Jos tarvitset apua sen selvittämisessä, pitääkö sinun rekisteröityä verovirastoissa ja periä veroja asiakkailtasi, paras tietolähde on paikallinen asiantuntija, kuten kirjanpitäjä tai rahoitusneuvoja. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä yksittäisiin verovirastoihin.

Mitä minun tulisi tietää brexitistä?

Jos myyt Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville asiakkaille, paras tapa saada tietoa siitä, miten brexit vaikuttaa yritykseesi, on ottaa yhteyttä paikalliseen veroammattilaiseen. Seuraavassa on joitakin uusia lakeja, joita sovelletaan kauppiaisiin, jotka myyvät Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville asiakkaille:

• Saatat tarvita Yhdistyneen kuningaskunnan EORI-numeron.
  • Yhdistyneessä kuningaskunnassa 1.1.2021 voimaan tulleen arvonlisäverolainsäädännön seurauksena myynteihin, joiden arvo on enintään 135 £, kohdistuu uusia ALV-vaatimuksia. - Tavaroiden myynti alle tai 135 £:n arvosta Yhdistyneessä kuningaskunnassa edellyttää rekisteröitymistä maan ALV-rekisteriin. Tässä tapauksessa kauppias veloittaa arvonlisäveron myyntipisteessä. Jos käytät rekisteröintiin perustuvia veroja ja olet rekisteröitynyt Yhdistyneen kuningaskunnan ALV-rekisteriin, ALV lisätään Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevien asiakkaidesi myyntiin.
    • Jos myyt yli 135 £:n arvosta tavaraa, et välttämättä joudu perimään arvonlisäveroa myyntipisteellä. Tässä tapauksessa maahantuoja maksaa arvonlisäveron ja tullit. Jos käytät rekisteröintiin perustuvia veroja ja olet rekisteröitynyt Yhdistyneen kuningaskunnan ALV-rekisteriin, ALV:ta ei lisätä Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevien asiakkaiden myyntiisi. Voit halutessasi veloittaa asiakkaalta arvonlisäveron ja tullit myyntihetkellä ja toimittaa ne lähettäjälle tai maahantuojalle käyttämällä lähetystarraa. Vaihtoehtoisesti voit lähettää tilaukset veloittamatta arvonlisäveroa ja tulleja, ja asiakkaasi maksaa lisäkulut toimitushetkellä. Lue lisää arvonlisäveron ja tullimaksujen käsittelystä.

Lue lisää brexitin vaikutuksesta liiketoimintaasi.

Mitä minun tulisi tietää EU:ssa myymisestä?

Kun EU:n ulkopuoliset kauppiaat toimittavat tuotteitaan EU:n jäsenmaissa oleville asiakkaille, sovelletaan seuraavia tuonti- ja tullisääntöjä:

• Arvoltaan enintään 150 euron tilauksiin sovelletaan arvonlisäveroa.
  • Arvoltaan 10 euroa suurempiin tilauksiin sovelletaan tuontiarvonlisäveroa ja tulleja.

Jos et veloita arvonlisäveroa ja tullimaksuja kassalla maksun yhteydessä, asiakkaasi maksaa ne kuljetusliikkeelle toimituksen yhteydessä.

Jos haluat periä arvonlisäveron kassalla, rekisteröidy ALV-rekisteriin. EU ottaa käyttöön Import One-Stop Shop -järjestelmän (IOSS) helpottaakseen ALV-numeron rekisteröimistä, myynnin raportoimista ja ALV:n maksamista. Jos et ole varma, pitäisikö sinun soveltaa IOSS-järjestelmää, ota yhteyttä paikallisen verotuksen asiantuntijaan.

Kun olet saanut IOSS-numerosi, sinun on lisättävä se verorekisteröintiin Shopify-ylläpitäjässäsi. Ennen kuin lisäät IOSS-numerosi verorekisteröintiin, varmista, että olet määrittänyt toimitusprofiilin Euroopan unionia varten.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Verot.
  2. Klikkaa Veroalueet-osiossa Euroopan unioni -kohdan vieressä Hallinnoi.
  3. Klikkaa Peri arvonlisäveroa ‑valintaa EU:hun toimituksen osiossa EU-myynnin arvonlisävero ‑kohdan vierestä.
  4. Valitse Rekisteröintimaa-kohdasta maa, jossa olet rekisteröitynyt IOSS-järjestelmään.
  5. Kirjoita IOSS-ALV-numerosi kohtaan IOSS-ALV-numero.
  6. Klikkaa Peri arvonlisäveroa.

Olen päivittänyt veroasetukseni. Miksi veromäärät vaihtelevat?

Joissakin tilauksissa saatat huomata, että kokonaisveromäärät vaihtelevat jonkin verran sen jälkeen, kun olet päivittänyt veroasetuksesi. Tämä vaihtelu johtuu verosummista, jotka pyöristetään rivikohtaisella eikä laskun tasolla. Lisätietoja pyöristyslaskelmista on saatavilla Kanadan verojen hallinta -kohdassa.

Aiheeseen liittyvät linkit