Sette opp canadiske avgifter

Hvis du er ny i Shopify, må du avgjøre om du bør belaste salgsavgiften før du begynner å selge. Du må kanskje registrere deg hos ulike skatteetater. Etter det kan du sette opp avgiftene dine i Shopify for å sørge for at du belaster de riktige prisene uansett hvor du selger i Canada.

Finn ut om du må belaste omsetningsavgift

Du må avgjøre om du bør belaste omsetningsavgift. Hvis du ikke er sikker, kan du kontakte en lokal regnskapsfører eller annen skattespesialist, i tillegg til de provinsielle og føderale skattemyndighetene.

I Canada må du generelt registrere deg for en GST-/HST-konto hvis du selger produkter eller tjenester som er skattepliktige og den globale omsetningen er mer enn CAD 30 000 i løpet av de siste 12 månedene. Du må da innhente avgifter på salg og betale disse avgiftene til de aktuelle skattemyndighetene. Du må også sende vanlige rapporter til skattemyndighetene.

Hvis salget ditt er lavere enn terskelen, trenger du ikke å registrere deg for en GST-/HST-konto, og du trenger ikke å innhente eller betale avgifter.

For en oppsummering av kanadiske avgiftsregler, se Referanse for kanadiske avgifter.

Registrer deg hos skattemyndighetene dine

Hvis du må belaste omsetningsavgift i én eller flere kanadiske jurisdiksjoner, må du kontakte hver av de relevante byråene og registrere deg hos dem. Prosessen varierer avhengig av hvor forretningen er basert og hvor du selger, og på den individuelle regjeringens krav.

For koblinger til ulike kanadiske skattebyråer kan du se Registrere deg hos kanadiske skattebyråer.

Sett opp regionene du er registrert i

Etter at du har registrert deg hos skatteetatene og har registreringsnumrene dine, kan du sette opp avgiftene. Du utfører disse trinnene én gang.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Avgifter.
  2. I Avgiftsregioner-delen ved siden av Canada, klikker du Sett opp.
  3. I seksjonen Registrerte skattekontoer klikker du på Legg til skattekonto.
  4. Velg en region du er registrert i.
  5. I Registreringsnummer angir du kontonummeret ditt.
  6. Klikk på Lagre.
  7. (Valgfritt) Legg til flere regioner og kontonumre ved å klikke på Legg til skattekonto.

Du kan endre eller fjerne registreringene eller kontonumrene ved å klikke på ... -knappen ved siden av skattekontoen og velge Rediger eller Slett.

Neste trinn

Du kan opprette skatteoverstyringer for produkter der standard avgiftssatser ikke gjelder.

Relaterte koblinger