Sette opp canadiske avgifter

Hvis du er ny i Shopify, må du avgjøre om du bør belaste salgsavgiften før du begynner å selge. Du må kanskje registrere deg hos ulike skatteetater. Etter det kan du sette opp avgiftene dine i Shopify for å sørge for at du belaster de riktige prisene uansett hvor du selger i Canada.

Finn ut om du må belaste omsetningsavgift

Du må finne ut om du må belaste omsetningsavgift. Hvis du er usikker, må du snakke med en lokal regnskapsfører eller en annen skattespesialist, samt med provinsielle og føderale skattemyndigheter.

Generelt må canadiske forhandlere registrere seg for en MVA/HST-konto hvis begge de følgende er sanne:

• Du selger eller leier ut skattbare produkter eller tjenester.
  • De globale inntektene dine er mer enn 30 000 CAD over de siste fire påfølgende kalenderkvartalene.

Hvis butikken din ikke er basert i Canada, må du generelt registrere deg for en MVA/HST-konto hvis begge de følgende er sanne:

• Du selger skattbare produkter eller tjenester til kunder i Canada, og oppfyller disse bestillingene fra et lager lokalisert i Canada.
  • Inntektene dine fra skattbare bestillinger i Canada er mer enn 30 000 CAD over de siste tolv månedene.

Hvis et av de foregående tilfellene gjelder deg, kan det hende du må innhente skatter på salg, innbetale disse skattene til de aktuelle skattemyndighetene, og innrapportere jevnlig til skattemyndighetene. Hvis salgene dine er under terskelverdien, trenger du ikke å registrere deg for en MVA/HST-konto, og du trenger ikke å innhente eller innbetale skatter.

For en oppsummering av kanadiske avgiftsregler, se Referanse for kanadiske avgifter.

Registrer deg hos skattemyndighetene dine

Hvis du må belaste omsetningsavgift i én eller flere kanadiske jurisdiksjoner, må du kontakte hver av de relevante byråene og registrere deg hos dem. Prosessen varierer avhengig av hvor forretningen er basert og hvor du selger, og på den individuelle regjeringens krav.

For koblinger til ulike kanadiske skattebyråer kan du se Registrere deg hos kanadiske skattebyråer.

Sett opp regionene du er registrert i

Etter at du har registrert deg hos skatteetatene og har registreringsnumrene dine, kan du sette opp avgiftene. Du utfører disse trinnene én gang.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Skatter.
  2. I Avgiftsregioner-delen ved siden av Canada, klikker du Sett opp.
  3. Klikk på Innhent omsetningsavgift i seksjonen Omsetningsavgift.
  4. Velg en region du er registrert i.
  5. Angi skattenummeret ditt i Skattenummer-feltet. Hvis du har søkt om et skattenummer, men ikke mottatt det enda, kan du la dette feltet stå tomt. Du kan oppdatere det når du mottar nummeret.
  6. Klikk på Lagre.
  7. Valgfritt: Klikk på Innhent omsetningsavgift for å legge til flere regioner og kontonumre.

Du kan endre eller fjerne registreringene eller kontonumrene ved å klikke på ... -knappen ved siden av skattekontoen og velge Rediger eller Slett.

Neste trinn

Du kan opprette skatteoverstyringer for produkter der standard avgiftssatser ikke gjelder.

Relaterte koblinger