Verifiera ägande

Om du får ett meddelande om att en tredjepartsdomän är ansluten till en annan butik måste du verifiera domänägande för att helt ansluta domänen till din butik. Du kan verifiera domänen automatiskt eller manuellt.

Det kan ta upp till 48 timmar för din domän att verifieras. Din domän listas som ansluten på sidan Domäner efter det att den har verifierats.

Verifiera domänen automatiskt

Du kan ansluta din domän till Shopify automatiskt om du har köpt din domän från Google Domains, GoDaddy eller 1&1 IONOS.Domänen verifieras för domänägarskap när du ansluter din tredjepartsdomän till Shopify automatiskt.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Anslut befintlig domän.
  3. Ange din domän, till exempel johns-apparel.info, och klicka sedan Nästa.
  4. Ett meddelande visas och talar om att domänen redan är ansluten till en annan Shopify-butik. Klicka på Anslut automatiskt.
  5. Du uppmanas att logga in till din tredjeparts domänleverantör och ge samtycke till att domänleverantören lägger till TXT-posten i dina domäninställningar.
  6. Följ anvisningarna från din tredjeparts domänleverantör.
  7. När du är klar återgår du till domänsidan och din domän börjar verifieras. När domänen är verifierad listas den som ansluten på sidan Domäner.

Verifiera domänen manuellt

För att verifiera domänägarskap manuellt måste en unik TXT-post läggas till i domänens DNS-inställningar (Domain Name System).

Se till att tredjeparts domänleverantör är korrekt inställd för att ansluta till Shopify innan du börjar.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Anslut befintlig domän.
  3. Ange din domän, till exempel johns-apparel.info, och klicka sedan Nästa.
  4. Ett meddelande visas och talar om att domänen redan är ansluten till en annan Shopify-butik. Klicka på Anslut manuellt. Om det här meddelandet inte visas, läggs din domän inte till i en annan Shopify-butik och du kan följa de vanliga stegen för att ansluta din domän.
  5. Kopiera det unika TXT-postvärdet.
  6. Navigera till domänleverantörens webbplats i en ny webbläsarflik och logga in på ditt konto.
  7. Hitta DNS-inställningarna eller domänhanteringsområdet. Kontakta din tredjeparts domänleverantör om du behöver hjälp med att lokalisera dina DNS-inställningar.
  8. Lägg till en TXT-post med namnet shopify_verification och klistra sedan in det unika TXT-postvärdet. Om du ansluter en underdomän innehåller TXT-namnet en punkt och ditt underdomännamn efter shopify_verification. Till exempel, om din underdomän shop.johns-apparel.info är ditt TXT-namn shopify_verification.shop.
  9. Gå tillbaka till fliken med dina Shopify-domäninställningar och klicka på Verifiera anslutning:
    • Om domänverifieringen lyckas visas domänen som ansluten på sidan Domäner.
    • Om domänverifieringen inte lyckas kan du antingen klicka på Verifiera anslutning igen eller Lägg till domän ändå.Om du väljer Lägg till domän ändå visas en verifieringsbanner på sidan Domäner.Om domänverifieringen lyckas visas domänen som ansluten på sidan Domäner.