Bekreft eierskap

Hvis du mottar en melding om at et tredjepartsdomene er koblet til en annen butikk må du bekrefte eierskap til domenet for å koble domenet til butikken. Du kan bekrefte domenet automatisk eller manuelt.

Det kan ta opptil 48 timer før domenet ditt er bekreftet. Når domenet er bekreftet oppføres det som tilkoblet på siden Domener.

Bekreft domenet automatisk

Hvis du har kjøpt domenet fra Google Domains, GoDaddy eller 1&1 IONOS kan du koble domenet til Shopify automatisk. Når du kobler et tredjepartsdomene til Shopify automatisk bekreftes eierskap til domenet.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.
  2. Klikk på Koble til eksisterende domene.
  3. Angi domenet, som for eksempel johns-apparel.info, og klikk på Neste.
  4. En merknad vises om at domenet allerede er koblet til en annen Shopify-butikk. Klikk på Koble til automatisk.
  5. Du blir bedt om å logge på tredjepartsdomeneleverandøren og samtykke til at domeneleverandøren legger til TXT-oppføringen i domeneinnstillingene.
  6. Følg instruksjonene fra tredjepartsdomeneleverandøren.
  7. Når du er ferdig går du tilbake til domenesiden, og bekreftelsen av domenet starter. Når det er bekreftet står domenet oppført som tilkoblet på siden Domener.

Bekreft domenet manuelt

For å bekrefte eierskap til et domene manuelt må du legge til en unik TXT-oppføring i domenets DNS-innstillinger (Domain Name System).

Før du starter må du sikre at tredjepartsdomeneleverandøren er konfigurert for å koble til Shopify.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.
  2. Klikk på Koble til eksisterende domene.
  3. Angi domenet, som for eksempel johns-apparel.info, og klikk på Neste.
  4. En merknad vises om at domenet allerede er koblet til en annen Shopify-butikk. Klikk på Koble til manuelt. Hvis denne merknaden ikke vises er ikke domenet koblet til en annen Shopify-butikk, og du kan følge de vanlige trinnene for å koble til domenet.
  5. Kopier den unike TXT-oppføringsverdien.
  6. Gå til domeneleverandørens nettsted i en ny nettleserfane og logg på kontoen din.
  7. Finn DNS-innstillingene eller administrasjonsområdet for domenet. Hvis du trenger hjelp med å finne DNS-innstillingene kan du kontakte tredjepartsdomeneleverandøren.
  8. Legg til en TXT-oppføring med navnet shopify_verification og lim inn den unike TXT-oppføringsverdien. Hvis du kobler til et underdomene vil TXT-navnet inkludere et punktum og navnet på underdomenet etter shopify_verification. Hvis underdomenet for eksempel er shop.johns-apparel.info vil TXT-navnet være shopify_verification.shop.
  9. Gå tilbake til fanen med Domene-innstillinger i Shopify og klikk på Bekreft tilkobling:
    • Hvis domenebekreftelsen lyktes vises domenet som tilkoblet på siden Domener.
    • Hvis domenebekreftelsen mislyktes kan du enten klikke på Bekreft tilkobling på nytt, eller Legg til domenet likevel. Hvis du velger Legg til domenet likevel vises banneret Bekrefter på siden Domener. Hvis domenebekreftelsen lyktes vises domenet som tilkoblet på siden Domener.