Legg til et underdomene for det Shopify-administrerte domenet

Et underdomene er et delsett av rotdomenet som du legger til som et prefiks til domenet, som www. I URL-adressen help.shopify.com er for eksempel shopify.com rotdomenet, mens help er underdomenet. Hvis du har et Shopify-administrert domene kan du legge til gratis underdomener fra Shopify-administrator.

Hvis du bruker internasjonale domener kan du bruke underdomener til å opprette en regionspesifikk URL-adresse for hvert enkelt land eller region der du har et målmarked. Hvis butikkens primære domene for eksempel er johnsapparel.com, kan du opprette et underdomene for Canada med URL-adressen ca.johnsapparel.com, og et underdomene for Frankrike med URL-adressen fr.johnsapparel.com. Internasjonale underdomener må bruke landskoder med to bokstaver.

Du kan legge til inntil 20 domener og underdomener i Shopify-butikken, i tillegg til .myshopify.com-domenenavnet. Hvis butikken din har Shopify Plus-abonnementet, kan du legge til opptil 1000 domener og underdomener.

Steg

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.
  2. Klikk på rotdomenet du ønsker å konfigurere.
  3. Klikk på Legg til underdomene i seksjonen Underdomener.
  4. Angi prefikset du vil legge til:

• For internasjonale underdomener angir du landkoden på to bokstaver for målmarkedet. For eksempel eu for Europa, eller ca for Canada.
    • For alle andre underdomener angir du teksten du vil legge til som et prefiks. For eksempel blog eller shop.
  5. Klikk på Lagre.

6. Valgfritt: For å endre underdomenets domenetype klikker du på navnet til det nye underdomenet, og klikker deretter på Endre domenetype til primært, omdirigering eller alias.

Når du legger til et underdomene, legges Shopifys standard-CNAME (Canonical Name) automatisk til i DNS-innstillingene (Domain Name System). Hvis du ønsker å peke underdomenet til et bestemt marked eller nettsted, kan du gjøre følgende: