Koble et tredjepartsdomene til Shopify

Et underdomene er et delsett av rotdomenet som du legger til som et prefiks til rotdomenet. Hvis du ønsker å bruke rotdomenet til et annet nettsted, og et underdomene til Shopify-butikken, kan du koble til underdomenet fra kontoen hos tredjepartsleverandøren av domener.

Når du kjøper et domene kjøper du et rotdomene, som for eksempel johns-apparel.com. Du kan også ha underdomener som www.johns-apparel.com eller shop.johns-apparel.com, der johns-apparel.com er rotdomenet, og www eller shop er underdomenet. Du må kjøpe et rotdomene før du kan legge til et underdomene.

Trinn 1: Endre CNAME-oppføringen på kontoen hos tredjepartsleverandøren av domenet

I denne prosedyren endrer du verdien for vert eller alias til verdien for underdomenet. Avhengig av tredjepartsleverandøren, kan det variere hvordan du angir underdomenet. Hvis underdomenet for eksempel starter med www kan det hende du må angi www, eller www. med et punktum (.) på slutten. Bruk den eksisterende oppføringen som veiledning, eller følg instruksjonene fra leverandøren.

Du trenger ikke å tildele underdomenet en A-oppføring for Shopify selv om du bruker det som primært domene.

Før du setter i gang

For å gjennomføre denne prosedyren trenger du følgende informasjon:

• påloggingsinformasjonen din for tredjepartsleverandøren for domener
  • underdomenet ditt
  • CNAME-oppføringen for underdomenet ditt shops.myshopify.com

Steg:

1. Logg på kontoen din på domeneleverandørens nettsted.
  2. Finn DNS-innstillingene eller området for domeneadministrasjon.
  3. Gjør dette:

1. I Vert- eller Alias-feltet angir du underdomenet som du ønsker å koble til Shopify-butikken.
    2. I Type- eller Oppføringstype-feltet angir du CNAME.
    3. Pek CNAME-oppføringen for underdomenet til shops.myshopify.com.
  4. Lagre endringene.

Trinn 2: Bekreft at underdomenet er koblet til Shopify

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.

2. Klikk på Bekreft tilkobling for å bekrefte at underdomenet er koblet til Shopify-butikken.

Det kan ta opptil 48 timer før domenet er bekreftet. Når det er bekreftet, vil domenet være oppført i seksjonen TREDJEPARTSDOMENERDomener-siden med statusen Tilkoblet.

Neste steg

Når du har koblet underdomenet til Shopify, kan du gjøre det til det primære domenet.