Een subdomein van een derde partij verbinden met Shopify

Een subdomein is een subset van je hoofddomein die je als voorvoegsel aan je hoofddomein toevoegt. Als je je hoofddomein voor een andere website en een subdomein voor je Shopify-winkel wilt gebruiken, kun je het subdomein koppelen vanuit je externe provider-account.

Wanneer je een domein koopt, koop je een hoofddomein, zoals een john-sapparel.com. Je kunt ook subdomeinen hebben, zoals www.johns-apparel.com of shop.johns-apparel.com, waar johnsapparel.com het hoofddomein is en www of shop het subdomein is. Je moet een hoofddomein kopen voordat je een subdomein kunt toevoegen.

Stap 1: Wijzig je CNAME-record in het account van je externe domeinprovider

In deze procedure wijzig je de waarde van de host of alias in dat van je subdomein. Afhankelijk van je externe provider, kan de manier waarop je je subdomein invoert veranderen. Als je subdomein bijvoorbeeld begint met www, moet je mogelijk wwwinvoeren of www. met een stip (.) aan het einde. Gebruik de bestaande vermelding als richtlijn of volg de instructies van je provider.

Je hoeft je subdomein geen A-record voor Shopify toe te wijzen, zelfs als je deze als je primaire domein gebruikt.

Voordat je begint

Om deze procedure te voltooien, moet je over de volgende gegevens beschikken:

• je aanmeldingsgegevens voor je account van de externe domeinprovider
  • je subdomein
  • de CNAME-record voor je subdomein shops.myshopify.com

Stappen

1. Log op de website van je domeinprovider in op je account.

2. Zoek de DNS-instellingen of het domeinbeheergebied.

3. Doe het volgende:

1. Voer in het veld Host of Alias het subdomein in dat je met je Shopify-winkel wilt verbinden.
    2. Voer CNAME in het veld Type of Recordtype.
    3. Verwijs de CNAME-record voor je subdomein naar shops.myshopify.com.
  4. Sla je wijzigingen op.

Stap 2: Controleer of je subdomein is verbonden met Shopify

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.

2. Om te bevestigen dat je subdomein is verbonden met je Shopify-winkel, klik je op Verbinding verifiëren.

Het kan tot 48 uur duren voordat je domein wordt geverifieerd. Nadat het is geverifieerd, wordt je domein vermeld in het gedeelte DOMEINEN VAN DERDEN van de Domeinen-pagina met de status Verbonden.

Volgende stappen

Nadat je je subdomein hebt verbonden met Shopify, kun je dit het primaire domein maken.