Ansluta en subdomän från tredje part till Shopify

En subdomän är en del av din rotdomän som du lägger till som ett prefix till din rotdomän. Du kan ansluta subdomänen från ditt tredjepartsleverantörskonto om du vill använda din rotdomän för en annan webbplats och en subdomän för din Shopify-butik.

När du köper en domän köper du en rotdomän, till exempel johns-apparel.com. Du kan även ha subdomäner såsom www.johns-apparel.com eller shop.johns-apparel.com, där johns-apparel.com är rotdomänen och www eller shop är subdomänen. Du måste köpa en rotdomän innan du kan lägga till en subdomän.

Steg 1: Ändra CNAME-post i ditt tredjeparts domänleverantörskonto

I den här proceduren ändrar du värdet för värden eller alias till värdet för din subdomän. Beroende på vilken tredjepartsleverantör du har kan sättet du anger din subdomän på variera. Om din subdomän till exempel börjar med www kan du behöva ange www eller www. med en punkt (.) i slutet. Använd befintlig post som en vägledning eller följ anvisningarna från din leverantör.

Du behöver inte tilldela din subdomän en A-post för Shopify även om du använder den som din huvuddomän.

Innan du börjar

För att slutföra den här proceduren måste du ha följande information:

• din inloggningsinformation för ditt tredjeparts domänleverantörskonto
  • din subdomän
  • CNAME-posten för din subdomän shops.myshopify.com

Steg:

1. Logga in till ditt konto på domänleverantörens webbplats.
  2. Leta upp DNS-inställning eller område för domänhantering.
  3. Gör följande:

1. Ange den subdomän som du vill ansluta till din Shopify-butik i fältet Värd eller Alias.
    2. I fältet Typ eller Posttyp anger du CNAME.
    3. Rikta CNAME-posten för din subdomän till shops.myshopify.com.
  4. Spara dina ändringar.

Steg 2: Verifiera att din subdomän är ansluten till Shopify

1. Gå till Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.

2. För att bekräfta att din subdomän är ansluten till din Shopify-butik, klicka på Bekräfta anslutning.

Det kan ta upp till 48 timmar för din domän att verifieras. När den har verifierats är din domän listad i avsnittet för TREDJEPARTS DOMÄNERdomänsidan med status Ansluten.

Nästa steg

När du har anslutit din subdomän till Shopify kan du göra den till huvuddomän.