Omien verkkokauppa-asetusten valinta

Voit muokata verkkokaupan otsikkoa ja metakuvausta, lisätä seurantakoodeja ja ottaa salasanasivun käyttöön Asetukset-sivulla.

Otsikon ja metakuvauksen muokkaaminen

Voit määrittää verkkokaupan etusivun otsikon ja metakuvauksen. Ne näkyvät hakukoneiden tuloksissa. Voit parantaa verkkokaupan sijoitusta hakukoneiden tuloksissa käyttämällä kuvailevaa tekstiä ja avainsanoja. Katso lisätietoja hakukoneoptimoinnista.

Vaiheet:

1. Valitse Shopifyn Admin-sivulta Verkkokauppa > Asetukset.

2. Kirjoita Otsikko ja metakuvaus -osioon kaupan otsikko ja metakuvaus.

3. Klikkaa Tallenna.

Lisää Google Analyticsin seurantatiedot

Google Analyticsin avulla voit seurata kävijöitä, istuntoja ja asiakkaan muuta käyttäytymistä verkkokaupassasi. Google Analyticsin avulla voit seurata vierailijoita, istuntoja ja muuta asiakkaiden käyttäytymistä kaupassasi. Määritä Google Analytics käyttämällä Asetukset-sivun Google Analytics -osiota, jotta verkkokauppasi voi seurata relevantteja tietoja.

Verkkokaupan salasanan lisääminen tai poistaminen

Voit rajoittaa asiakkaan pääsyä verkkokauppaasi ottamalla käyttöön salasanasivun Salasanasuojaus-osiossa. Salasanasivu on kohdesivu, joka vaatii kaikilta vierailijoilta salasanan antamisen, jotta he voisivat päästä verkkokauppaasi. Jos haluat, että asiakkaasi pääsevät verkkokauppaasi, voit antaa heille verkkokauppasi salasanan.

Lue lisää salasanasivun lisäämisestä, poistamisesta ja mukauttamisesta.

Verkkokauppasi suojaaminen Google reCAPTCHA -suojauksella

Googlen reCAPTCHA auttaa analysoimaan verkkokauppasi vierailijoiden käyttäytymistä, jotta voit estää bottien lähettämän roskapostin. Googlen reCAPTCHA parantaa myös todellisten käyttäjien kokemusta vähentämällä captcha-tehtäviä, ja se on oletusarvoisesti käytössä kaikissa Shopify-kaupoissa.

Google reCAPTCHA voi näkyä seuraavissa verkkokaupan sijainneissa:

• yhteydenotto- ja kommenttilomakkeissa
  • sisäänkirjautumisen, tilin luomisen ja salasanan nollauksen sivuilla

Lue lisää Googlen reCAPTCHAn muokkaamisesta teemoissa vierailemalla osoitteessa Shopify.dev.

ReCAPTCHAn käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen verkkokaupassa

Googlen reCAPTCHA v3 on oletusarvoisesti käytössä kaikissa Shopify-kaupoissa. Tietoa reCAPTCHA:sta on kaikkien vierailijoiden saatavilla. reCAPTCHA v3 seuraa vierailijan käyttäytymistä jatkuvasti ja arvioi, onko kyseessä ihminen vai botti.

Jos reCAPTCHA v3 ei pysty määrittämään, onko vierailija botti, se käyttää v2 reCAPTCHA -työnkulkua ja kehottaa kävijää todistamaan valintaruutua klikkaamalla, että hän on ihminen.

Googlen reCAPTCHA-logo näkyy sijainnissa, jossa se on otettu käyttöön:

reCAPTCHA-logo

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Online store.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Asetukset.

5. Roskapostisuojaus-osiossa voit ottaa Googlen reCAPTCHAn käyttöön sijainnissa valitsemalla sijainnin ja poistaa Googlen reCAPTCHAn käytöstä poistamalla sijainnin valinnan:

Googlen reCAPTCHA yhteydenotto- ja kommenttilomakkeissa

Käyttämällä Googlen reCAPTCHA-suojausta yhteydenottolomakkeissa ja blogikommenteissa voit minimoida bottien lähettämän roskapostin. Googlen reCAPTCHA on oletusarvoisesti käytössä kaikissa Shopify-kaupoissa.

Kun Googlen reCAPTCHA on käytössä, asiakkaat, jotka kirjoittavat useita kommentteja tai kirjoittavat kommentteja sähköpostiosoitteista, joita Google pitää epäilyttävinä, ohjataan sivulle, jossa he voivat suorittaa "en ole robotti" -tehtävän.

Googlen reCAPTCHA sisäänkirjautumisen, tilin luomisen ja salasanan nollauksen sivuilla

Käytä Googlen reCAPTCHA -suojausta sisäänkirjautumissivuilla, tilinluontisivuilla ja salasanan nollauslomakkeissa voit vähentää ei-toivottua liikennettä kaupassasi. Googlen reCAPTCHA on oletusarvoisesti käytössä kaikissa Shopify-kaupoissa.

Kun Googlen reCAPTCHA-suojaus on käytössä, asiakkaita, jotka yrittävät kirjautua sisään monta kertaa, luoda tilejä tai nollata salasanansa, pyydetään syöttämään CAPTCHA, jotta voidaan varmistaa, että kyseessä on oikea käyttäjä.