Angi innstillinger for nettbutikken

Du kan redigere tittelen og metabeskrivelsen av nettbutikken, legge til sporingskoder og aktivere en passordside på Innstillinger-siden.

Rediger tittelen og metabeskrivelsen

Du kan angi sidetittel og metabeskrivelse for nettbutikkens hjemmeside. Disse vises i søkeresultater. Bruk beskrivende tekst og nøkkelord til å forbedre nettbutikkens rangering på søkemotorer. Finn ut mer om optimalisering av søkemotorer.

Steg:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. I seksjonen Tittel og metabeskrivelse angir du en tittel og metabeskrivelse for butikken.

3. Klikk på Lagre.

Legg til sporingsinformasjon for Google Analytics

Google Analytics lar deg spore besøkende, økter og annen kundeatferd i butikken. Bruk Google analytics-seksjonen på Innstillinger-siden for å konfigurere Google Analytics slik at nettbutikken din registrerer de relevante opplysningene.

Aktiver eller deaktiver passordsiden

Du kan begrense kundetilgang til nettbutikken ved å aktivere passordsiden i Passordbeskyttelse-seksjonen Passordsiden er en målside som legger til passordbeskyttelse på nettbutikken. Du kan gi passordet du oppretter til kunder som du vil at skal få tilgang til butikken.

Finn ut mer om aktivering, deaktivering og tilpasning av passordsiden.

Beskytt butikken din med Google reCAPTCHA

Google reCAPTCHA bidrar til å analysere adferden til de besøkende i nettbutikken din for å blokkere søppelpost fra roboter. Google reCAPTCHA reduserer også friksjonen for ekte brukere ved å fjerne captcha-utfordringer, og er aktivert som standard i alle Shopify-butikker.

Google reCAPTCHA kan vises på følgende steder i nettbutikken:

• i kontakt- og kommentarskjemaer
  • på sider for pålogging, opprettelse av konto og tilbakestilling av passord

Finn ut mer om hvordan du aktiverer og deaktiverer Google reCAPTCHA i nettbutikken.

For å finne ut mer om å redigere Google reCAPTCHA i temaer kan du besøke Shopify.dev.

Aktiver eller deaktiver reCAPTCHA i nettbutikken

Google reCAPTCHA v3 er aktivert som standard i alle Shopify-butikker. Informasjon om reCAPTCHA er tilgjengelig for alle besøkende. reCAPTCHA v3 overvåker kontinuerlig den besøkendes adferd for å avgjøre om det er et menneske eller en robot.

Hvis reCAPTCHA v3 ikke greier å avgjøre om en besøkende er en robot, bruker den v2 reCAPTCHA-flyten og ber den besøkende om å bevise at det er et menneske ved å merke av i en avmerkingsboks.

Google reCAPTCHA-logoen vises på stedet den er aktivert for:

reCAPTCHA-logo

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.
  2. I seksjonen Søppelpostbeskyttelse kan du merke av for å aktivere eller fjerne avmerkingen for å deaktivere Google reCAPTCHA for den lokalisasjonen:
    • Aktiver Google reCAPTCHA på kontakt- og kommentarskjemaer
    • Aktiver Google reCAPTCHA på sidene for pålogging, kontoopprettelse og tilbakestilling av passord.

GooglereCAPTCHA på skjemaer for kontakt og kommentarer

Bruk Google reCAPTCHA på kontaktskjemaer og bloggkommentarer for å minske innkommende søppelpost fra roboter. Google reCAPTCHA er aktivert som standard i alle Shopify-butikker.

Når Google reCAPTCHA er aktivert, omdirigeres kunder som legger inn flere kommentarer eller legger inn kommentarer fra en e-postadresse Google anser som mistenkelig til en side der de kan gjennomføre «ikke en robot»-aktiviteten.

Aktiver Google reCAPTCHA på sidene for pålogging, kontoopprettelse og tilbakestilling av passord

Bruk Google reCAPTCHA på sidene for pålogging, kontoopprettelse og tilbakestilling av passord for å minimere uønsket trafikk til butikken. Google reCAPTCHA er aktivert som standard i alle Shopify-butikker.

Når Google reCAPTCHA er aktivert vil kunder som gjør flere forsøk på å logge inn, opprette kontoer eller tilbakestille passordene sine bli bedt om å angi en CAPTCHA for å sikre at de er legitime brukere.