Angi innstillinger for nettbutikken

Du kan redigere tittelen og metabeskrivelsen av nettbutikken, legge til sporingskoder og aktivere en passordside på Innstillinger-siden.

Rediger tittelen og metabeskrivelsen

Du kan angi sidetittel og metabeskrivelse for nettbutikkens hjemmeside. Disse vises i søkeresultater. Bruk beskrivende tekst og nøkkelord til å forbedre nettbutikkens rangering på søkemotorer. Finn ut mer om optimalisering av søkemotorer.

Steg:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. I seksjonen Tittel og metabeskrivelse angir du en tittel og metabeskrivelse for butikken.

3. Klikk på Lagre.

Legg til sporingsinformasjon for Google Analytics

Med Google Analytics kan du spore besøkende, økter og annen kundeatferd i nettbutikken. Bruk Google Analytics-seksjonen på siden Innstillinger for å konfigurere Google Analytics slik at nettbutikken sporer relevante data.

Legg til eller fjern nettbutikkpassordet

Du kan begrense besøkstilgang til nettbutikken ved å legge til en passordside i seksjonen Passordbeskyttelse. Passordsiden er en målside som krever at besøkende må oppgi et passord for å besøke nettbutikken. Hvis du ønsker at kundene skal ha tilgang til nettbutikken kan du gi dem et passord til nettbutikken.

Finn ut mer om å legge til, fjerne og tilpasse passordsiden.

Beskytt nettbutikken med Google reCAPTCHA

Google reCAPTCHA bidrar til å analysere adferden til de besøkende i nettbutikken din for å blokkere søppelpost fra roboter. Google reCAPTCHA reduserer også friksjonen for ekte brukere ved å fjerne captcha-utfordringer, og er aktivert som standard i alle Shopify-butikker.

Google reCAPTCHA kan vises på følgende steder i nettbutikken:

• i kontakt- og kommentarskjemaer
  • på sider for pålogging, opprettelse av konto og tilbakestilling av passord

For å finne ut mer om å redigere Google reCAPTCHA i temaer kan du besøke Shopify.dev.

Aktiver eller deaktiver reCAPTCHA i nettbutikken

Google reCAPTCHA v3 er aktivert som standard i alle Shopify-butikker. Informasjon om reCAPTCHA er tilgjengelig for alle besøkende. reCAPTCHA v3 overvåker kontinuerlig den besøkendes adferd for å avgjøre om det er et menneske eller en robot.

Hvis reCAPTCHA v3 ikke greier å avgjøre om en besøkende er en robot, bruker den v2 reCAPTCHA-flyten og ber den besøkende om å bevise at det er et menneske ved å merke av i en avmerkingsboks.

Google reCAPTCHA-logoen vises på stedet den er aktivert for:

reCAPTCHA-logo

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Innstillinger.

5. I seksjonen Søppelpostbeskyttelse kan du merke av for å aktivere eller fjerne avmerkingen for å deaktivere Google reCAPTCHA for den lokalisasjonen:

GooglereCAPTCHA på skjemaer for kontakt og kommentarer

Bruk Google reCAPTCHA på kontaktskjemaer og bloggkommentarer for å minske innkommende søppelpost fra roboter. Google reCAPTCHA er aktivert som standard i alle Shopify-butikker.

Når Google reCAPTCHA er aktivert, omdirigeres kunder som legger inn flere kommentarer eller legger inn kommentarer fra en e-postadresse Google anser som mistenkelig til en side der de kan gjennomføre «ikke en robot»-aktiviteten.

Aktiver Google reCAPTCHA på sidene for pålogging, kontoopprettelse og tilbakestilling av passord

Bruk Google reCAPTCHA på sidene for pålogging, kontoopprettelse og tilbakestilling av passord for å minimere uønsket trafikk til nettbutikken. Google reCAPTCHA er aktivert som standard i alle Shopify-butikker.

Når Google reCAPTCHA er aktivert vil kunder som gjør flere forsøk på å logge inn, opprette kontoer eller tilbakestille passordene sine bli bedt om å angi en CAPTCHA for å sikre at de er legitime brukere.