Voorkeuren voor je onlinewinkel instellen

Je kunt de titel en metabeschrijving van je onlinewinkel bewerken, trackingcodes toevoegen en een wachtwoordpagina inschakelen op de pagina Voorkeuren.

De titel en metabeschrijving bewerken

Je kunt de paginatitel en metabeschrijving voor de homepage van je onlinewinkel instellen. Deze worden weergegeven in zoekmachineresultaten. Gebruik beschrijvende tekst en trefwoorden om de ranking in zoekmachineresultaten voor je onlinewinkel te verbeteren. Meer informatie over optimalisatie voor zoekmachines (SEO).

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Voorkeuren.

2. Voer in het gedeelte Titel en metabeschrijving een titel en metabeschrijving in voor je winkel.

3. Klik op Opslaan.

Trackinggegevens voor Google Analytics toevoegen

Met Google Analytics kun je bezoekers, sessies en ander klantgedrag in je winkel volgen. Gebruik het gedeelte Google Analytics op de pagina Voorkeuren om je Google Analytics in te stellen zodat je onlinewinkel relevante gegevens bijhoudt.

De wachtwoordpagina in- of uitschakelen

Je kunt de toegang van klanten tot je onlinewinkel beperken door de wachtwoordpagina in te stellen in het gedeelte Wachtwoordbeveiliging. De wachtwoordpagina is een landingspagina die wachtwoordbeveiliging toevoegt aan je onlinewinkel. Je kunt het wachtwoord dat je aanmaakt aan klanten geven die je de mogelijkheid wilt geven je winkel te bezoeken.

Meer informatie over het inschakelen, uitschakelen en aanpassen van de wachtwoordpagina.

Bescherm je winkel met Google reCAPTCHA

Google reCAPTCHA helpt bij het analyseren van het gedrag van bezoekers van je onlinewinkel om spam van bots te blokkeren. Google reCAPTCHA vermindert ook de wrijving voor echte gebruikers door captcha-uitdagingen te verwijderen en is standaard ingeschakeld voor alle Shopify-winkels.

Google reCAPTCHA kan worden weergegeven op de volgende locaties van je onlinewinkel:

• in contact- en reactieformulieren
  • op pagina's voor aanmelding, bij het aanmaken van een account en wachtwoordherstelpagina's

Meer informatie over het in- en uitschakelen van Google reCAPTCHA voor je onlinewinkel.

Ga voor meer informatie over het bewerken van Google reCAPTCHA in Thema's naar Shopify.dev.

ReCAPTCHA in- of uitschakelen in of uit te schakelen in de onlinewinkel

Google reCAPTCHA v3 is standaard ingeschakeld voor alle Shopify-winkels.

De vorige versie van reCAPTCHA, v2, vroeg bezoekers om op een selectievakje te klikken om te bewijzen dat ze geen robot zijn. In tegenstelling tot v2 is reCAPTCHA v3 transparant voor websitebezoekers. Er zijn geen uitdagingen om op te lossen. In plaats daarvan controleert reCAPTCHA v3 continu het gedrag van de bezoeker om te bepalen of het een mens of een bot is.

Het Google reCAPTCHA-logo verschijnt op de locatie waar het is ingeschakeld voor:

reCAPTCHA-logo

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Voorkeuren.
  2. In het gedeelte Spambeveiliging kun je selecteren of je Google reCAPTCHA wilt in- of uitschakelen voor die locatie: - Schakel Google reCAPTCHA in bij contact- en reactieformulieren
    • Google reCAPTCHA inschakelen bij pagina's voor het aanmelden, account aanmaken en het herstellen van wachtwoorden.

Google reCAPTCHA bij contact- en reactieformulieren

Gebruik Google reCAPTCHA op contactformulieren en blogberichten om binnenkomende spam van bots te minimaliseren. Google reCAPTCHA is standaard ingeschakeld voor alle Shopify-winkels.

Wanneer Google reCAPTCHA is ingeschakeld, ontvangen klanten die meerdere opmerkingen maken of opmerkingen invoeren vanaf een e-mailadres dat Google als verdacht beschouwt, een foutmelding waarin ze worden gevraagd het later opnieuw te proberen.

Google reCAPTCHA bij pagina's voor het aanmelden, account aanmaken en het herstellen van wachtwoorden

Gebruik Google reCAPTCHA op pagina's om aan te melden en een account aan te maken, en op formulieren om het wachtwoord te herstellen, om ongewenst verkeer naar je winkel te minimaliseren. Google reCAPTCHA is standaard ingeschakeld voor alle Shopify-winkels.

Wanneer Google reCAPTCHA is ingeschakeld, worden klanten die meerdere pogingen doen om in te loggen, accounts aan te maken of hun wachtwoorden opnieuw in te stellen, gevraagd om een CAPTCHA in te voeren om zeker te stellen dat ze legitieme gebruikers zijn.