Voorkeuren voor je webshop instellen

Je kunt de titel en metabeschrijving van je webshop bewerken, trackingcodes toevoegen en een wachtwoordpagina inschakelen op de pagina Voorkeuren.

De titel en metabeschrijving van een homepage bewerken

Je kunt de paginatitel en metabeschrijving voor de homepage van je webshop instellen. Deze worden weergegeven in zoekmachineresultaten. Gebruik beschrijvende tekst en trefwoorden om de ranking in zoekmachineresultaten voor je webshop te verbeteren. Zie optimalisatie voor zoekmachines (SEO) voor meer informatie.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar webshop > Voorkeuren.

2. Voer in het gedeelte Titel en metabeschrijving een titel en metabeschrijving in voor je winkel.

3. Klik op Opslaan.

Trackinggegevens voor Google Analytics toevoegen

Google faseert Universal Analytics uit in juli 2023 en vervangt dit door Google Analytics 4(GA4). Zie Google Analytics 4 instellen voor meer informatie over Google Analytics.

Het wachtwoord van je webshop toevoegen of verwijderen

Je kunt de toegang van bezoekers tot je webshop beperken door de wachtwoordpagina toe te voegen in het gedeelte Wachtwoordbeveiliging. De wachtwoordpagina is een landingspagina waarop elke bezoeker een wachtwoord dient in te voeren om je webshop te kunnen bezoeken. Je kunt het wachtwoord aan klanten verstrekken die je de mogelijkheid wilt geven je winkel te bezoeken.

Meer informatie over het toevoegen, verwijderen en aanpassen van de wachtwoordpagina.

Je webshop beschermen met Google reCAPTCHA

Google reCAPTCHA helpt bij het analyseren van het gedrag van bezoekers van je webshop om spam van bots te blokkeren. Google reCAPTCHA vermindert ook de wrijving voor echte gebruikers door captcha-uitdagingen te verwijderen en is standaard ingeschakeld voor alle Shopify-winkels.

Google reCAPTCHA kan worden weergegeven op de volgende locaties van je webshop:

• in contact- en reactieformulieren
  • op pagina's voor aanmelding, bij het aanmaken van een account en wachtwoordherstelpagina's

Ga voor meer informatie over het bewerken van Google reCAPTCHA in Thema's naar Shopify.dev.

ReCAPTCHA inschakelen of uitschakelen in de webshop

Google reCAPTCHA v3 is standaard ingeschakeld in alle Shopify-winkels. Informatie over reCAPTCHA is beschikbaar voor alle bezoekers. reCAPTCHA v3 controleert het gedrag van de bezoeker om te bepalen of het een mens of een bot is.

Als reCAPTCHA v3 niet kan bepalen of een bezoeker een bot is, gebruikt het de v2 reCAPTCHA-flow en vraagt de bezoeker om te bewijzen dat ze een mens zijn door op een selectievakje te klikken.

Het Google reCAPTCHA-logo verschijnt op de locatie waar het is ingeschakeld voor:

reCAPTCHA-logo

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Online store.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Voorkeuren.

5. In het gedeelte Spambeveiliging kun je kiezen of je Google reCAPTCHA wilt inschakelen of uitschakelen voor die locatie:

Google reCAPTCHA bij contact- en reactieformulieren

Gebruik Google reCAPTCHA op contactformulieren en blogberichten om inkomende spam van bots te minimaliseren. Google reCAPTCHA is standaard ingeschakeld voor alle Shopify-winkels.

Wanneer Google reCAPTCHA is ingeschakeld, worden klanten die meerdere reacties plaatsen of invoeren vanaf een e-mailadres dat volgens Google verdacht is, omgeleid naar de pagina waar ze de activiteit 'geen robot' kunnen voltooien.

Google reCAPTCHA bij pagina's voor het aanmelden, account aanmaken en het herstellen van wachtwoorden

Gebruik Google reCAPTCHA op pagina's om aan te melden en een account aan te maken, en op formulieren om het wachtwoord te herstellen, om ongewenst verkeer naar je webshop te minimaliseren. Google reCAPTCHA is standaard ingeschakeld voor alle Shopify-winkels.

Wanneer Google reCAPTCHA is ingeschakeld, worden klanten die meerdere pogingen doen om in te loggen, accounts aan te maken of hun wachtwoorden opnieuw in te stellen, gevraagd om een CAPTCHA in te voeren om zeker te stellen dat ze legitieme gebruikers zijn.