Een afbeelding voor sociale media kiezen

Wanneer je op social media, zoals Facebook of Pinterest, een link naar je onlinewinkel deelt, kun je een thumbnail in je bericht weergeven.

Voorbeeld van een facebookbericht waarin een afbeelding is bijgevoegd

Uitgelichte afbeeldingen weergeven

Voor alle gratis Thema's van Shopify geldt dat wanneer je een link van je online winkel naar sociale media plaatst, de uitgelichte afbeelding voor die pagina wordt weergegeven. De volgende paginatypen hebben uitgelichte afbeeldingen:

• Productpagina's
  • Collectiepagina's
  • Blogberichten

Bij pagina's zonder uitgelichte afbeeldingen, zoals je homepage of een pagina 'Over ons', wordt de afbeelding voor sociaal delen van je online winkel weergegeven.

De afbeelding voor sociaal delen instellen in je beheercentrum

In de Voorkeuren van de online winkel van je winkel kun je een standaard afbeelding toevoegen die moet worden gebruikt wanneer een uitgelichte afbeelding voor de pagina niet kan worden gevonden.

Beheerdersinstellingen tonen een voorbeeld van een afbeelding die is gedeeld op sociale media

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Voorkeuren.

2. Zoek het gedeelte afbeelding voor sociaal delen.

3. Klik op Afbeelding toevoegenom een nieuwe afbeelding te uploaden. Als je de bestaande afbeelding wilt wijzigen, klik dan op Bewerken > Afbeelding wijzigen.

4. Selecteer de afbeelding op je computer die je op sociale media wilt weergeven.

5. Klik op Opslaan.

Wanneer een afbeelding voor sociaal delen niet handmatig wordt geüpload, gebruikt Shopify het logo bij Customize > Header > Logo. Als er geen logo aanwezig is, gebruikt Shopify het logo bij Customize >Theme settings > Checkout > Logo.

Als de grootte van het logo niet voldoet aan de aanbevolen afmetingen of op een transparante achtergrond staat, vult Shopify het gebied in met een kleur van de thema-instellingen > kleuren > achtergrond. Als er geen kleurinstelling aanwezig is, gebruikt Shopify een achtergrondkleur uit de thema-instellingen > de checkout > belangrijkste inhoudsgebied > achtergrondkleur. De volgende afbeelding illustreert hoe de kleur achter de afbeelding kan worden opgevuld:

Square Store-logo met rode balken aan beide zijden om een rechthoekige afbeelding te maken

Een voorbeeld bekijken van je afbeeldingen

De gratis Thema's van Shopify gebruiken Open Graph-Tags om platforms voor sociale media informatie over je website te verstrekken. Open Graph wordt gebruikt door Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest en andere services. Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe jouw sociale afbeelding eruitziet op sommige platforms met tools zoals de Card Validator van Twitter, Crawler van Facebook en de Post Inspector van LinkedIn.