Välja en bild till sociala medier

Du kan visa en miniatyrbild i ditt inlägg när du delar en länk till din webbutik via sociala medier, t.ex. Facebook eller Pinterest:

Exempel på ett Facebook-inlägg som visar en fäst bild

Visa framhävda bilder

Den framhävda bilden för en sida visas för alla gratisteman från Shopify när du delar en länk från din webbutik till sociala medier. Följande sidtyper har framhävda bilder:

• Produktsidor
  • Produktseriesidor
  • Blogginlägg

För sidor som inte innehåller framhävda bilder, till exempel din startsida eller en "Om oss"-sida, visas din webbutiks bild för social delning.

Ställa in bild för delning till sociala medier i din administratör

I Webbutikspreferenserna i din butik kan du lägga till en standardbild som ska användas när en framhävd bild för sidan inte kan hittas.

Administratörsinställningar som visar en förhandsgranskning av en bild som delats på sociala medier

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till Webbutik > preferenser.

2. Hitta avsnittet Social sharing image (Bild för social delning).

3. Klicka på Add image (Lägg till bild) för att ladda upp en ny bild. Klicka på Edit (Redigera) > Change image (Ändra bild) om du vill ändra den befintliga bilden.

4. Välj den bild från din dator som du vill visa på sociala medier.

5. Klicka på Spara.

Obs! En sidtitel och beskrivning visas ofta med bilden när du delar den på sociala medier. Läs mer om hur du redigerar titlar och metabeskrivningar för dina sidor.

Reservbild för logotyp

Shopify använder bilder som har lagts till i ditt tema som reserv när en bild för social delning inte laddas upp manuellt. Shopify kan använda värdet från en av följande temainställningar:

• Rubrik > Logotyp (föredragen)
  • Temainställningar > Kassa > Logotyp

Om logotypens storlek inte uppfyller rekommendationsmåtten eller om den har en genomskinlig bakgrund fyller Shopify området med en färg från Temainställningar > Färger > Bakgrund. Om den här inställningen inte är tillgänglig använder Shopify Temainställningar > Kassa > Huvudinnehållsområde > Bakgrundsfärg. Följande bild illustrerar en bakgrundsfärg som används som utfyllnad:

Fyrkantig butikslogotyp med röda staplar på vardera sida för att skapa en rektangulär bild

Förhandsgranska dina bilder

Shopifys gratisteman använder Open Graph-taggar för att ge sociala medier-plattformar information om din webbplats. Open Graph används av Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest och andra tjänster. Du kan förhandsgranska hur din sociala bild kan se ut på vissa plattformar med verktyg som Twitters kortvaliderare, Facebooks sökrobot och LinkedIns inläggsgranskare.