Ingen kodkonfigurering av 3D-visaren

Du kan konfigurera dina 3D-modeller i din Shopify-administratör utan att behöva redigera någon kod. Justera belysning, bakgrundsfärg, exponeringsnivå, zoom och den ursprungliga kameravyn för din modell från din Produktsida.

På den här sidan

Redigera en 3D-modell

Du kan justera Belysningen för din 3D-modell eller Kameravyn. Öppna en produkt som innehåller en 3D-modell för att komma åt 3D-modellredigeraren. Skrolla ner till Mediaavsnittet på produktsidan och klicka på 3D-ikonen i bilden.

Produktmedia med knappen för 3D-modellvisning markerad

Redigera modelljus

1. Öppna din Produktsida och välj en produkt som innehåller en 3D-modell.
  2. Bläddra ner till Media i produkten. Leta reda på 3D-modellen och klicka på 3D-ikonen i bilden.
  3. Klicka på Redigera fil. Som standard laddas redigeringsalternativen för Belysning först. Välj vilken typ av redigering du vill göra:
  • Miljön har förinställda filter som ändrar skuggorna och reflektionerna som finns i din bild.Klicka på ett filter för att se hur det påverkar din bild.
  • Belysning gör det möjligt för dig att ändra exponeringen för din 3D-bild.Använd skjutreglaget för att justera bildexponeringen.
  • Bakgrund ändrar bakgrundsfärgen på din 3D-bild.Du kan ställa in bildbakgrunden till transparent genom att välja använd transparent bakgrundsruta.Välj en bakgrundsfärg för din bild med färgväljaren eller ange den hexadecimala koden för färgen i fältet under färgväljaren.
  1. När du har redigerat din fil klickar du på Klar för att spara dina ändringar eller klickar på Återställ för att återställa bilden till sitt ursprungliga tillstånd.

Redigera modellkamerans bild

1. Öppna din Produktsida och välj en produkt som innehåller en 3D-modell.
  2. Bläddra ner till Media i produkten. Leta reda på 3D-modellen och klicka på 3D-ikonen i bilden.
  3. Klicka på Redigera fil. Klicka på Kamera-ikonen för att läsa in modellens visningsalternativ.
  4. Välj vilken typ av redigering du vill göra:
  • Ändra bildens X-rotation genom att öka eller minska X-rotationsvinkeln.
  • Ändra Y-rotationen för bilden genom att minska eller öka Y-rotationsvinkeln.
  • Zooma in din bild med hjälp av reglaget för zoomprocent.
  1. När du har redigerat din fil klickar du på Klar för att spara dina ändringar eller klickar på Återställ för att återställa bilden till sitt ursprungliga tillstånd.