Åtgärda färgerna på uppladdade bilder

När du laddar upp en bild till Shopify kan färgerna i den uppladdade bilden se annorlunda ut än originalet. Detta kan inträffa när bilden har en färgprofil, vilket är en uppsättning data som lagras i en fil med ett .ICC- eller .ICM-tillägg. Färgprofiler bäddas ofta in i bilder för att hjälpa till att standardisera hur färgerna visas på olika enheter. När bilder laddas upp till Shopify tas deras färgprofil bort.

Det finns två anledningar till att färgprofiler tas bort:

• Webbläsaren antar färgprofilen sRGB (den mest använda färgprofilen för att visa bilder online) om en uppladdad bild inte inkluderar en färgprofil. Det säkerställer att dina bilder ser likadana ut i alla större olika webbläsare.
  • Färgprofiler kan ta upp mycket diskutrymme, vilket kan resultera i långsam inläsning.

Ta bort färgprofilen från din bild

Du kan spara din bild utan färgprofilen innan du laddar upp den på Shopify. Denna process varierar efter ditt bildredigeringsprogram. Följ stegen nedan om du använder en Adobe-produkt:

Ta bort en färgprofil med Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop

1. Klicka på Redigera och sedan Tilldela profil.
  2. Välj Färghantera inte detta dokument.
  3. Klicka på OK.

Ta bort en färgprofil med Adobe InDesign

1. Klicka på Redigera och sedan Tilldela profil.
  2. Välj Ta bort (Använd aktuell arbetsyta) för RGB- och CMYK-profilerna.
  3. Klicka på OK.

Se Adobe-dokumentationen om färgprofiler för mer detaljerad information.