Rett fargene til opplastede bilder

Når du laster opp et bilde til Shopify, kan fargene i det opplastede bildet se annerledes ut fra originalen. Dette kan skje når et bilde har en fargeprofil, som er et datasett lagret i filen med filendelsen .ICC eller .ICM. Fargeprofiler er ofte innebygget i bilder for å standardisere måten fargene vises på ulike enheter. Når bilder lastes opp til Shopify fjernes fargeprofilen.

Fargeprofiler fjernes av to grunner:

• Når et opplastet bilde ikke inkluderer en fargeprofil, antas sRGB (den vanligste fargeprofilen som brukes til å vise bilder på nettet) av nettleseren. Dette sikrer at bildene dine ser like ut på tvers av alle større nettlesere.
  • Fargeprofiler kan ta opp mye diskplass, som kan resultere i lang innlastingstid.

Fjern fargeprofilen fra bildet

Du kan lagre bildet uten fargeprofilen før du laster det opp til Shopify. Denne prosessen avhenger av bilderedigeringsprogrammet. Hvis du bruker et Adobe-produkt kan du følge trinnene nedenfor:

Fjerne en fargeprofil med Adobe Illustrator eller Adobe Photoshop

1. Klikk på Rediger, og deretter Tilordne profil.
  2. Velg Ikke administrer fargen til dette dokumentet.
  3. Klikk på OK.

Fjerne en fargeprofil med Adobe InDesign

1. Klikk på Rediger, og deretter Tilordne profil.
  2. For RGB-profiler og CMYK-profiler velger du Forkast (bruk nåværende arbeidsområde).
  3. Klikk på OK.

Du kan lese Adobe-dokumentasjonen for fargeprofiler for å få mer detaljert informasjon.