Ladattujen kuvien värien korjaaminen

Kun lataat kuvan Shopifyhin, ladattavan kuvan värit saattavat näyttää erilaisilta kuin alkuperäisessä kuvassa. Näin voi käydä, kun kuvassa on väriprofiili. Väriprofiili on tietojoukko, joka on tallennettu .ICC- tai .ICM-tiedostopäätteellä varustettuun tiedostoon. Väriprofiili upotetaan usein kuviin, jotta värit näkyvät eri laitteissa yhdenmukaisella tavalla. Kun kuvat näytetään verkkokaupassasi, niiden väriprofiili poistetaan.

Väriprofiilit poistetaan kahdesta syystä:

• Kun lähetetty kuva ei sisällä väriprofiilia, verkkoselain käyttää oletuksena sRGB:tä (yleisin väriprofiili, jota käytetään kuvien näyttämiseen verkossa). Tämä takaa, että kuvat näyttävät samalta kaikilla yleisimmillä verkkoselaimilla.
  • Väriprofiilit voivat viedä paljon levytilaa, mikä voi pidentää latausaikoja.

Väriprofiilin poistaminen kuvasta

Voit tallentaa kuvasi ilman väriprofiilia ennen sen lataamista Shopifyhin. Tämä prosessi vaihtelee käyttämäsi kuvaeditorin mukaan. Jos käytät Adobe-tuotetta, noudata seuraavia ohjeita:

Väriprofiilin poistaminen Adobe Illustratorissa tai Adobe Photoshopissa

1. Valitse ensin Muokkaa ja sitten Määritä profiili.
  2. Valitse Don’t Color Manage This Document (Älä Hallinnoi tämän asiakirjan värejä).
  3. Klikkaa OK.

Väriprofiilin poistaminen Adobe InDesignissa

1. Valitse ensin Muokkaa ja sitten Määritä profiili.
  2. Valitse RGB-profiilin ja CMYK-profiilin osalta Discard (Use Current Working Space) (Hylkää (Käytä nykyistä työtilaa)).
  3. Klikkaa OK.

Tarkemmat tiedot saat Adoben väriprofiileja koskevasta -dokumentaatiosta.