De kleuren van geüploade afbeeldingen oplossen

Wanneer je een afbeelding uploadt naar Shopify, zien de kleuren in de geüploade afbeelding er mogelijk anders uit dan in het origineel. Dit kan gebeuren wanneer een afbeelding een kleurprofiel heeft, wat een set gegevens is die is opgeslagen in een bestand met een extensie .ICC of .ICM. Kleurprofielen worden vaak ingesloten in afbeeldingen om te helpen bij het standaardiseren van de manier waarop de kleuren op verschillende apparaten worden weergegeven. Wanneer afbeeldingen naar Shopify worden geüpload, wordt het kleurprofiel verwijderd.

Kleurprofielen worden om twee redenen verwijderd:

• Wanneer een geüploade afbeelding geen kleurprofiel bevat, wordt sRGB (het meest gebruikte kleurenprofiel dat wordt gebruikt om afbeeldingen op internet weer te geven) aangenomen door de webbrowser. Dit zorgt ervoor dat je afbeeldingen er op alle belangrijke webbrowsers hetzelfde uitzien.
  • Kleurprofielen kunnen veel schijfruimte in beslag nemen, wat kan resulteren in lange laadtijden.

Het kleurprofiel uit je afbeelding verwijderen

Je kunt je afbeelding opslaan zonder het kleurprofiel voordat je deze naar Shopify uploadt. Dit proces varieert, afhankelijk van het beeldbewerkingsprogramma. Volg de onderstaande stappen als je een Adobe-product gebruikt:

Een kleurprofiel verwijderen met Adobe Illustrator of Adobe Photoshop

1. Klik op Bewerken en daarna op Profiel toewijzen.
  2. Selecteer Geen kleurbeheer voor dit document gebruiken.
  3. Klik op*OK*.

Een kleurprofiel verwijderen met Adobe InDesign

1. Klik op Bewerken en daarna op Profiel toewijzen.
  2. Selecteer voor een RGB-profiel en CMYK-profiel Negeren (huidige werkruimte gebruiken).
  3. Klik op*OK*.

Zie de Adobe-documentatie over kleurprofielen voor meer informatie.