Att konfigurera inställningarna för din online-butik

Du kan redigera titeln och metabeskrivningen av din webbutik, lägga till spårningskoder, aktivera en lösenordssida och kassaskydd på sidan Inställningar.

Redigera titeln och metabeskrivningen

Du kan konfigurera sidtitel och metabeskrivning för din online-butik på webbsidan. Dessa kommer att visas i sökmotorresultaten. Använd beskrivande text och nyckelord för att förbättra sökmotorns rankning för din online-butik. Läs mer om sökmotoroptimering.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Webbutik > Inställningar.

2. I avsnittet Titel och metabeskrivning anger du en titel och metabeskrivning för din butik.

3. Klicka på Spara.

Lägg till spårningsinformation för Google Analytics

Med Google Analytics kan du spåra besökare, sessioner och annat kundbeteende i din butik. Använd avsnittet Google Analytics på sidan Inställningar för att konfigurera din Google Analytics så att din webbutik håller koll på relevanta data.

Aktivera eller inaktivera lösenordssidan

Du kan begränsa kundernas tillgång till din webbutik genom att aktivera lösenordssidan i avsnittet Lösenordsskydd. Lösenordssidan är en landningssida som lägger till lösenordsskydd i din webbutik. Du kan ge lösenordet som du skapar till kunder som du vill ska kunna besöka din butik.

Läs mer om att aktivera, inaktivera och anpassa lösenordssidan.

Skydda din butik med Google reCAPTCHA

Google reCAPTCHA hjälper till att analysera besökarnas beteende i din webbutik, för att blockera skräppost från botar. Google reCAPTCHA minskar också friktionen för verkliga användare genom att eliminera captcha-utmaningar och är aktiverat som standard i alla Shopify-butiker.

Google reCAPTCHA kan visas på följande platser i din webbutik:

• i kassan
  • i kontakt- och kommentarsformulär
  • på sidor för inloggning, skapande av konto och lösenordsåterställning

Om du använder Google reCAPTCHA kan vissa kunder behöva slutföra en Google reCAPTCHA-uppgift. Läs mer om hur du aktiverar och inaktiverar Google reCAPTCHA för din webbutik.

Om du vill veta mer om redigering av Google reCAPTCHA i teman, besök Shopify.dev.

Aktivera eller inaktivera reCAPTCHA i webbutik

Google reCAPTCHA är aktiverat som standard i alla Shopify-butiker.

Google reCAPTCHA-logotypen visas på den plats det är aktiverat för:

reCAPTCHA-logotyp

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till Webbutik > preferenser.
  2. I avsnittet Skräppostskydd kan du markera för att aktivera eller avmarkera för att inaktivera Google reCAPTCHA för den platsen: - Aktivera Google reCAPTCHA i kassan,
    • Aktivera Google reCAPTCHA i formulär för kontakt och kommentar,
    • Aktivera Google reCAPTCHA vid inloggning, skapa sidor för konto och återställning av lösenord.

Google reCAPTCHA i kassan

Google reCAPTCHA i formulär för kontakt och kommentar

Använd Google reCAPTCHA i kontaktformulär och bloggkommentarer för att minimera inkommande skräppost från botar. Google reCAPTCHA är aktiverat som standard i alla Shopify-butiker.

När Google reCAPTCHA har aktiverats ombeds kunder som gör flera kommentarer, eller skriver in kommentarer från en e-postadress som Google anser är misstänkt, att ange en CAPTCHA för att säkerställa att de är legitima användare.

Google reCAPTCHA vid inloggning, skapa sidor för konto och återställning av lösenord

Använd Google reCAPTCHA på inloggningssidor, skapa kontosidor och formulär för lösenordsåterställning för att minimera oönskad trafik till din butik. Google reCAPTCHA är som standard aktiverat i alla Shopify-butiker.

När Google reCAPTCHA är aktiverat ombeds kunder som gör flera försök att logga in, skapa konton eller återställa sina lösenord att ange en CAPTCHA för att se till att de är legitima användare.