Konfigurere e-posten din

E-post en viktig del av enhver virksomhet, fra å motta viktige varsler til å kommunisere med kundene dine. Denne siden viser deg hvordan du setter opp og konfigurerer både butikkeierens e-postadresse og kunde-e-post.

Butikkens kontaktadresse er e-postadressen du brukte da du registrerte deg hos Shopify. Det er her du mottar filer hvis du eksporterer produktene, bestillingene eller kundelistene.

Kunden-e-postadresse er adressen som vises for kundene. Det er her kunder kan ta kontakt med deg direkte, og det er denne adressen som er tilknyttet med de automatiske e-postvarslene de mottar om bestillingene.

Vi vil også fortelle deg hvordan Sender Policy Framework (SPF)-oppføringer kan hjelpe deg med å unngå søppelpostfiltre og leveringsfeil.

Endre butikkens e-postadresse

Som standard er butikkens kontaktadresse e-postadressen som du brukte da du registrerte deg for Shopify. Det er e-postadressen som Shopify bruker til å kontakte deg og hvor du mottar filene dine hvis du eksporterer produkter, bestillinger eller kundelister. Hvis du vil at Shopify kontakte deg på en ny e-postadresse, er det her du kan oppdatere informasjonen.

Steg:

1. Klikk på Generelt.

2. I seksjonen Butikkdetaljer endrer du e-postadressen din under Butikkens kontaktadresse eller Konto-e-post. Det er denne e-posten som Shopify bruker til å kontakte deg om kontoen din:

1. Klikk på Lagre.

2. Gå til innboksen til den nye e-postkontoen din, der du ser en e-postbekreftelse fra Shopify. Klikk på koblingen i e-posten.

Endre e-postadressen for kunder.

Kunde-e-postadressen er en e-postadresse som er rettet mot kunder. Den er knyttet til de automatiske e-postvarslene som kundene mottar om bestillingene sine. Kunde-e-postinnstillingene dine bestemmer hvilken adresse kundene ser som avsender i de automatiske e-postvarslene de mottar fra Shopify. Hvis du vil at din egen e-postadresse skal vises, må du kanskje oppdatere domenets innstillinger. Ellers kan det hende at e-postvarselet vises med en no-reply@shopify.com-e-postadresse eller blir merket som søppelpost.

Steg:

1. Klikk på Generelt.

2. I Butikkinformasjon-seksjonen kan du endre e-postadressen under Kunde-e-post:

3. Klikk på Lagre.

Må jeg endre innstillingene for kunde-e-posten?

Noen e-postleverandører, som Yahoo og AOL, håndhever domenebasert autentisering, rapportering og samsvar (DMARC)-retningslinjer som forhindrer at Shopify sender e-poster som domenet deres. Hvis e-posttjenesteleverandøren din håndhever DMARC-policyer, må du kanskje endre kunde-e-postadressen din. Hvis du vil ha mer informasjon om kompatibilitet, kan du kontakte tjenesteleverandøren.

Hvis du bruker en e-postadresse som er knyttet til et tilpasset domene, må du legge til Shopifys Sender Policy Framework-oppføring (SPF) i domenets DNS-innstillinger.

Legg til Shopifys SPF-post til domeneverten (bare tilpassede domener)

For å bekrefte kundens e-postadresse må du legge til følgende SPF-oppføring i TXT-oppføringen i de tilpassede domeneinnstillingene:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Dette kan bidra til å forhindre at e-postene dine blir merket som søppelpost eller ikke leveres.

Steg:

1. Log in to your domain hosting account.

2. Finn domenets TXT record. Dette vises vanligvis ved siden av CNAME record og MX record.

3. Legg til følgende SPF-post i TXT-oppføringen din:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all

4. Lagre endringene.

SPF-oppføringer og leveringsfeil

Shopify bruker struktur for avsenderpolicy (SPF) til å bekrefte kunde-e-post-adressen din for automatiske e-postvarsler som kundene mottar. Dette forhindrer e-postvarsler fra å bli merket som søppelpost, fjerner via Shopify-merknaden fra avsenderinformasjonen og viser kunde-e-postadressen i stedet for no-reply@shopify.com i avsenderfeltet.

Kundene mottar fortsatt e-postvarsler fra Shopify hvis du ikke oppdaterer vertsinnstillingene for kundeadressen. I de fleste tilfeller vil e-postleveringsfeil som viser your message could not be delivered to one or more recipients bety at Shopify sender e-postvarsler med en no-reply@shopify.com-adresse i stedet for kundeadressen din – ikke at kundene dine ikke får varsler.

Videresende kunde-e-poster

Videresending av e-post er en tjeneste som lar deg sende en e-post fra det egendefinerte domenet ditt til en eksisterende e-postkonto fra Gmail, Outlook, Yahoo eller en annen leverandør. Hvis du for eksempel eier domenenavnet johns-apparel.com, kan du opprette e-postadressen info@johns-apparel.com for kundene dine. Når kunder sender e-post til info@johns-apparel.com, vil meldingene deres videresendes til din eksisterende personlige konto, for eksempel john@gmail.com. For mer informasjon, se vår veiledning for videresending av e-post og tilpassede domener.

DomainKeys-identifisert post (DKIM)

DKIM er en autentiseringsmetode som bidrar til å bekrefte at en e-post kommer fra domenet den utgir seg for å komme fra. Hvis domenet du vil sende e-post fra krever DKIM, må du kontakte domeneleverandøren for å gjøre de nødvendige endringene.

Hvis Shopify er domeneleverandøren, kan du redigere DKIM TXT-oppføringene dine, som vist her, med de spesifikke instruksjonene du har fått fra tredjeparts e-postleverandøren eller den integrerte appen.