Konfigurere e-posten din

E-post er en viktig del av enhver bedrift, fra å motta viktige varslinger til å kommunisere med kundene. Denne siden viser deg hvordan du setter opp og konfigurer både e-postadressen for butikkeieren og avsender-e-postadressen.

Butikkens kontaktadresse er e-postadressen du brukte da du registrerte deg hos Shopify. Det er her du mottar filer hvis du eksporterer produktene, bestillingene eller kundelistene.

Avsender-e-postadressen er den adressen som vises for kundene. Det er her kunder kan ta kontakt med deg direkte, og det er denne adressen som er tilknyttet med de automatiske e-postvarslene de mottar om bestillingene.

Vi vil også fortelle deg hvordan Sender Policy Framework (SPF)-oppføringer kan hjelpe deg med å unngå søppelpostfiltre og leveringsfeil.

Endre butikkens e-postadresse

Som standard er butikkens kontaktadresse angitt til e-postadressen du brukte da du registrerte deg for Shopify. Det er e-postadressen Shopify bruker til å kontakte deg, og der du mottar filer dersom du eksporterer lister over produkter, bestillinger eller kunder. Hvis du ønsker at Shopify skal kontakte deg på en ny e-postadresse, er det her du kan oppdatere informasjonen.

Steg:

1. Klikk på Generelt.

2. I seksjonen Butikkdetaljer endrer du e-postadressen din under Butikkens kontaktadresse eller Konto-e-post. Det er denne e-posten som Shopify bruker til å kontakte deg om kontoen din:

1. Klikk på Lagre.

2. Gå til innboksen for den nye e-postkontoen og klikk på koblingen i e-postbekreftelsen fra Shopify.

Endre avsender-e-postadressen din

Avsender-e-postadressen er den kunderettede e-postadressen. Dette er e-postadressen kundene ser i Fra-feltet når de mottar automatiske e-postvarsler, e-poster med bestillingsbekreftelse og alle markedsførings-e-poster som sendes fra Shopify. Noen domener kan kreve ytterligere autentisering, ellers kan avsender-e-postadressen din vises med via shopifyemail.com, eller som store@shopifyemail.com.

Hvis avsender-e-postadressen din er DMARC-beskyttet kan e-postadressen din vises i innbokser som store@shopifyemail.com eller store@shopify.com. Svar fra kundene dine vil bli videresendt til din valgte avsenderadresse.

Finn ut mer om avsender-e-postadresser og Shopify Email.

Steg:

1. Klikk på Generelt.

2. I Butikkinformasjon-seksjonen kan du endre e-postadressen under Avsender-e-post:

3. Klikk på Lagre.

Må jeg endre innstillingene for avsender-e-postadressen?

Noen e-postleverandører, som Yahoo og AOL, håndhever domenebasert autentisering, rapportering og samsvar (DMARC)-retningslinjer som forhindrer at Shopify sender e-poster som domenet deres. Hvis e-posttjenesteleverandøren din håndhever DMARC-policyer, må du kanskje endre kunde-e-postadressen din. Hvis du vil ha mer informasjon om kompatibilitet, kan du kontakte tjenesteleverandøren.

Hvis du bruker en e-postadresse som er tilknyttet et egendefinert domene med en håndhevet DMARC-policy, må du legge til Shopifys Sender Policy Framework (SPF)-oppføring og DKIM-autentisering i domenets DNS-innstillinger.

Finn ut mer om avsender-e-postadresser og Shopify Email.

Legg til Shopifys SPF-post til domeneverten (bare tilpassede domener)

For å bekrefte avsender-e-postadressen må du legge til Shopifys SPF-oppføring i TXT-oppføringen i de egendefinerte domeneinnstillingene. Ved å legge til Shopifys SPF-oppføring bidrar du til å forhindre at e-postene merkes som søppelpost, eller at de ikke kan leveres. Shopifys SPF-oppføring må peke til v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

Hvis domeneverten din allerede har en SPF-oppføring, eller du bruker tredjeparts e-postleverandører til å sende e-post fra et egendefinert domene, kan du kombinere alle SPF-oppføringene. For å kombinere flere SPF-oppføringer inkluderer du hver oppføring mellom v=spf1 og ~all. Her er for eksempel de kombinerte SPF-oppføringene for noen vanlige e-postleverandører:

• Google Workspace: v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all
  • Zendesk: v=spf1 include:shops.shopify.com include:mail.zendesk.com ~all
  • Zoho Mail: v=spf1 include:shops.shopify.com include:zoho.com ~all

Vurder følgende krav når du legger til SPF-oppføringer hos domeneverten:

• Du kan ha flere typer TXT-oppføringer for domenet ditt, men kun én kombinert SPF-oppføring.
  • Du kan maksimalt kombinere ti SPF-oppføringer.
  • SPF-oppføringer er begrenset til 255 tegn.

Steg:

1. Logg på domene-vertskontoen din.

2. Finn DNS-innstillingene, administrasjonsområdet for domenet, DNS-konfigurasjon eller liknende.

3. Finn domenets TXT-oppføring. Denne ligger vanligvis under CNAME-oppføringen og MX-oppføringen.

4. Legg til Shopifys SPF-oppføring i TXT-oppføringen: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

- Angi eller velg TXT-oppføring i Type- eller Oppføringstype-feltet. - Angi @ i Navn-, Vert- eller Alias-feltet, eller la det stå tomt. - Angi Shopifys SPF-oppføring v=spf1 include:shops.shopify.com ~all i Peker til-feltet. Hvis domeneleverandøren din allerede har en SPF-oppføring, eller du trenger å legge til SPF-oppføringen for e-postleverandøren, inkluderer du begge oppføringer mellom v=spf1 og ~all.

1. Lagre endringene ved å klikke på Lagre, Lagre sonefil, Legg til oppføring eller lignende.

Når du har oppdatert SPF-oppføringen kan det ta inntil 48 timer før endringene trer i kraft.

SPF-oppføringer og leveringsfeil

Kundene dine mottar fortsatt automatiske e-postvarsler, selv om du ikke oppdatererer vertsinnstillingene for kunde-e-postadressen. Fordi automatiske e-postvarsler bruker Shopifys SPF-oppføring til å bekrefte avsenderadressen, er disse e-postene forhindret fra å bli merket som søppelpost eller ikke leverbare.

Hvis du opplever leveranseproblemer med e-post, må du sørge for å legge til Shopifys SPF-oppføring og SPF-oppføringene for alle e-postleverandørene i domeneinnstillingene.

Videresending av e-post

Videresending av e-post er en tjeneste som lar deg sende en e-post fra det egendefinerte domenet ditt til en eksisterende e-postkonto fra Gmail, Outlook, Yahoo eller en annen leverandør. Hvis du for eksempel eier domenenavnet johns-apparel.com kan du opprette avsender-e-postadressen info@johns-apparel.com. Når kunder sender e-post til info@johns-apparel.com, vil meldingene deres videresendes til din eksisterende personlige konto, for eksempel john@gmail.com. Finn ut mer om veiledning for e-postvideresending og egendefinerte domener.

Finn ut mer om videresending av e-post og Shopify Email.

DomainKeys-identifisert post (DKIM)

DKIM er en autentiseringsmetode som bidrar til å bekrefte at en e-post kommer fra domenet som den hevder å stamme fra. Hvis du har et egendefinert domene du ønsker å signere med DKIM-nøkler, kan du generere DKIM-nøkler i Shopify-administrator slik at du kan oppdatere DNS-innstillingene.

Hvis Shopify er domeneleverandør, signeres automatisk e-postene med DKIM. Hvis du ønsker å signere e-postene med DKIM og du bruker en tredjepartsleverandør, kan du redigere DIM TXT-oppføringene, som vist her, med de spesifikke instruksjonene du har fått fra tredjepartsleverandøren eller en integrert app.