Konfigurere e-posten din

E-post er en viktig del av enhver bedrift, fra å motta viktige varslinger til å kommunisere med kundene. Denne siden viser deg hvordan du setter opp og konfigurer både e-postadressen for butikkeieren og avsender-e-postadressen.

Butikkens kontaktadresse er e-postadressen du brukte da du registrerte deg hos Shopify. Det er her du mottar filer hvis du eksporterer produktene, bestillingene eller kundelistene.

Avsender-e-postadressen er den adressen som vises for kundene. Det er her kunder kan ta kontakt med deg direkte, og det er denne adressen som er tilknyttet med de automatiske e-postvarslene de mottar om bestillingene.

Vi vil også fortelle deg hvordan Sender Policy Framework (SPF)-oppføringer kan hjelpe deg med å unngå søppelpostfiltre og leveringsfeil.

Endre butikkens e-postadresse

Som standard er butikkens kontaktadresse e-postadressen som du brukte da du registrerte deg for Shopify. Det er e-postadressen som Shopify bruker til å kontakte deg og hvor du mottar filene dine hvis du eksporterer produkter, bestillinger eller kundelister. Hvis du vil at Shopify kontakte deg på en ny e-postadresse, er det her du kan oppdatere informasjonen.

Hvis avsender-e-postadressen din er DMARC-beskyttet kan e-postadressen din vises i innbokser som store@shopifyemail.com eller store@shopify.com. Svar fra kundene dine vil bli videresendt til din valgte avsenderadresse.

Steg:

1. Klikk på Generelt.

2. I seksjonen Butikkdetaljer endrer du e-postadressen din under Butikkens kontaktadresse eller Konto-e-post. Det er denne e-posten som Shopify bruker til å kontakte deg om kontoen din:

1. Klikk på Lagre.

2. Gå til innboksen til den nye e-postkontoen din, der du ser en e-postbekreftelse fra Shopify. Klikk på koblingen i e-posten.

Endre avsender-e-postadressen din

Avsender-e-postadressen er din kunderettede e-postadresse. Innstillingene for avsender-e-postadressen avgjør hvilken e-postadresse kundene ser som avsender i automatiske varslings-e-poster, bestillingsbekreftelser og markedsførings-e-poster som sendes fra Shopify. Noen domener kan kreve ytterligere autentisering, hvis ikke kan avsender-e-postadressen vises med via shopifyemail.com, eller som store@shopifyemail.com.

Finn ut mer om avsender-e-postadresser og Shopify Email.

Steg:

1. Klikk på Generelt.

2. I Butikkinformasjon-seksjonen kan du endre e-postadressen under Avsender-e-post:

3. Klikk på Lagre.

Må jeg endre innstillingene for avsender-e-postadressen?

Noen e-postleverandører, som Yahoo og AOL, håndhever domenebasert autentisering, rapportering og samsvar (DMARC)-retningslinjer som forhindrer at Shopify sender e-poster som domenet deres. Hvis e-posttjenesteleverandøren din håndhever DMARC-policyer, må du kanskje endre kunde-e-postadressen din. Hvis du vil ha mer informasjon om kompatibilitet, kan du kontakte tjenesteleverandøren.

Hvis du bruker en e-postadresse som er knyttet til et tilpasset domene, må du legge til Shopifys Sender Policy Framework-oppføring (SPF) i domenets DNS-innstillinger.

Legg til Shopifys SPF-post til domeneverten (bare tilpassede domener)

For å bekrefte avsender-e-postadressen må du legge til følgende SPF-oppføring i TXT-oppføringen i de egendefinerte domeneinnstillingene: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Ved å gjøre dette bidrar du til å forhindre at e-postene merkes som søppelpost eller ikke kan leveres.

Steg:

1. Logg på domene-vertskontoen din.

2. Finn domenets TXT record. Dette vises vanligvis ved siden av CNAME record og MX record.

3. Legg til følgende SPF-post i TXT-oppføringen din:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all

4. Lagre endringene.

Finn ut mer om avsender-e-postadresser og Shopify Email.

SPF-oppføringer og leveringsfeil

Shopify bruker struktur for avsenderpolicy (SPF) til å bekrefte avsender-e-post-adressen din for automatiske e-postvarsler som kundene mottar. Dette forhindrer e-postvarsler fra å bli merket som søppelpost, fjerner via Shopify-merknaden fra avsenderinformasjonen og viser avsender-e-postadressen i stedet for store@shopifyemail.com i avsenderfeltet.

Kundene dine mottar fortsatt varslings-e-poster fra Shopify hvis du ikke oppdaterer vertsinnstillingene for kundeadressen. I de fleste tilfeller vil leveringsproblemer som benevnes med your message could not be delivered to one or more recipients bety at du sender e-poster fra butikken med en store@shopifyemail.com-adresse i stedet for avsender-e-postadressen, og ikke at kundene ikke mottar e-poster fra butikken din.

Videresending av e-post

Videresending av e-post er en tjeneste som lar deg sende en e-post fra det egendefinerte domenet ditt til en eksisterende e-postkonto fra Gmail, Outlook, Yahoo eller en annen leverandør. Hvis du for eksempel eier domenenavnet johns-apparel.com kan du opprette avsender-e-postadressen info@johns-apparel.com. Når kunder sender e-post til info@johns-apparel.com, vil meldingene deres videresendes til din eksisterende personlige konto, for eksempel john@gmail.com. For mer informasjon, se vår veiledning for videresending av e-post og tilpassede domener.

Finn ut mer om videresending av e-post og Shopify Email.

DomainKeys-identifisert post (DKIM)

DKIM er en autentiseringsmetode som bidrar til å bekrefte at en e-post kommer fra domenet den utgir seg for å komme fra. Hvis domenet du vil sende e-post fra krever DKIM, må du kontakte domeneleverandøren for å gjøre de nødvendige endringene.

Hvis Shopify er domeneleverandøren, kan du redigere DKIM TXT-oppføringene dine, som vist her, med de spesifikke instruksjonene du har fått fra tredjeparts e-postleverandøren eller den integrerte appen.