Konfigurere e-posten din

E-post er en viktig del av enhver bedrift, fra å motta viktige varslinger til å kommunisere med kundene. Denne siden viser deg hvordan du setter opp og konfigurer både e-postadressen for butikkeieren og avsender-e-postadressen.

Butikkens kontaktadresse er e-postadressen du brukte da du registrerte deg hos Shopify. Det er her du mottar filer hvis du eksporterer produktene, bestillingene eller kundelistene.

Avsender-e-postadressen er den adressen som vises for kundene. Det er her kunder kan ta kontakt med deg direkte, og det er denne adressen som er tilknyttet med de automatiske e-postvarslene de mottar om bestillingene.

Legg til CNAME-oppføringer i domenet for å koble til Shopifys Sender Policy Framework (SPF)- og Domain Keys Identified Mail (DKIM)-oppføringer for å sikre at e-postmeldingen blir levert til kunden.

Endre butikkens e-postadresse

Som standard er butikkens kontaktadresse angitt til e-postadressen du brukte da du registrerte deg for Shopify. Det er e-postadressen Shopify bruker til å kontakte deg, og der du mottar filer dersom du eksporterer lister over produkter, bestillinger eller kunder. Hvis du ønsker at Shopify skal kontakte deg på en ny e-postadresse, er det her du kan oppdatere informasjonen.

Steg:

1. Klikk på Butikkdetaljer.

2. Klikk på Rediger i seksjonen Kontakinformasjon.

3. Endre e-postadressen din under Butikkens kontakt-e-post eller Konto-e-post. Shopify bruker denne e-postadressen til å kontakte deg om kontoen din.

4. Klikk på Lagre.

5. Gå til innboksen for den nye e-postkontoen og klikk på koblingen i e-postbekreftelsen fra Shopify.

Endre avsender-e-postadressen din

Avsender-e-postadressen er den kunderettede e-postadressen. Dette er e-postadressen kundene ser i Fra-feltet når de mottar automatiske e-postvarsler, e-poster med bestillingsbekreftelse og alle markedsførings-e-poster som sendes fra Shopify. Noen domener kan kreve ytterligere autentisering, ellers kan avsender-e-postadressen din vises med via shopifyemail.com, eller som store@shopifyemail.com.

Hvis avsender-e-postadressen din er DMARC-beskyttet kan e-postadressen din vises i innbokser som store@shopifyemail.com eller store@shopify.com. Svar fra kundene dine vil bli videresendt til din valgte avsenderadresse.

Finn ut mer om avsender-e-postadresser og Shopify Email.

Steg:

1. Klikk på Butikkdetaljer.

2. Klikk på Rediger i seksjonen Kontakinformasjon.

3. Endre e-postadressen din under Avsender-e-post.

4. Klikk på Lagre.

Sikre at e-postmeldingen leveres til kunden

Når du bruker et tredjepartsdomene må du bekrefte avsender-e-postadressen for å sikre at e-postmeldingen leveres til kundene. For å bekrefte avsender-e-postadressen må du legge til CNAME-oppføringer i tredjepartsdomenet som kobler det til Shopifys SPF- og DKIM-oppføringer. Ved å koble domenet til Shopifys SPF- og DKIM-oppføringer forhindrer du at e-postmeldingene blir merket som søppelpost, eller ikke kan leveres.

DKIM er en godkjenningsmetode som brukes av e-postservere for å bekrefte at en melding ikke er endret etter at den ble sendt.

SPF er en godkjenningsmetode som bekrefter at en e-post stammer fra det domenet den hevder å stamme fra.

Legg til CNAME-oppføringer i tredjepartsdomenet for å koble til Shopifys SPF- og DKIM-oppføringer

Du kan bidra til å sikre at e-postmeldingen når frem til kunden ved å legge til CNAME-oppføringer i tredjepartsdomenet for å koble det til Shopifys SPF- og DKIM-oppføringer. Hvis du trenger hjelp med å endre CNAME-oppføringen må du kontakte domeneleverandøren.

Før du setter i gang

For å gjennomføre denne prosedyren trenger du følgende informasjon:

• påloggingsinformasjonen din for tredjepartsleverandøren for domener
  • avsender-e-postadressen din, som er den e-postadressen du bruker til å kommunisere med kundene

Steg:

1. Klikk på Butikkdetaljer.

2. Klikk på Rediger i seksjonen Kontakinformasjon.

3. Klikk på Løs dette ved siden av feltet Avsender-e-post.

4. På siden Avsender-e-post klikker du på Godkjenn.

5. Følg instruksjonene for å angi de nye CNAME-oppføringene hos tredjepartsleverandøren av domener.

Det kan ta opptil 48 timer før endringene er fullført. Når domeneendringene trer i kraft, vil domenestatusen være Bekreftet.

Hvis domenebekreftelsen mislykkes, må du bekrefte at DNS-oppføringene du har angitt hos tredjeparts domeneleverandøren samsvare med oppføringene som er oppgitt i Shopify-administrator.

Videresending av e-post

Videresending av e-post er en tjeneste som lar deg sende en e-post fra det egendefinerte domenet ditt til en eksisterende e-postkonto fra Gmail, Outlook, Yahoo eller en annen leverandør. Hvis du for eksempel eier domenenavnet johns-apparel.com kan du opprette avsender-e-postadressen info@johns-apparel.com. Når kunder sender e-post til info@johns-apparel.com, vil meldingene deres videresendes til din eksisterende personlige konto, for eksempel john@gmail.com.