Konfigurere e-posten din

E-post er en viktig del av enhver bedrift, fra å motta viktige varslinger til å kommunisere med kundene. Denne siden inneholder informasjon om hvordan du konfigurerer både butikkeierens e-postadresse og avsender-e-postadressen.

Butikkens kontaktadresse er den e-postadressen du brukte da du registrerte deg for Shopify. Hvis du eksporterer produkter, bestillinger eller kundelister, sendes de til butikkens kontakt-e-postadresse.

Avsender-e-postadressen er den adressen som vises for kundene. Det er her kunder kan ta kontakt med deg direkte, og det er denne adressen som er tilknyttet med de automatiske e-postvarslene de mottar om bestillingene.

Legg til DMARC-retningslinjer og Shopifys CNAME-oppføringer i domenet for å koble til Shopifys oppføringer for Sender Policy Framework (SPF) og Domain Keys Identified Mail (DKIM) for å sikre at e-postmeldingen leveres til kunden.

Endre butikkens e-postadresse

Som standard er butikkens kontaktadresse angitt til e-postadressen du brukte da du registrerte deg for Shopify. Det er e-postadressen Shopify bruker til å kontakte deg, og der du mottar filer dersom du eksporterer lister over produkter, bestillinger eller kunder. Hvis du ønsker at Shopify skal kontakte deg på en ny e-postadresse, er det her du kan oppdatere informasjonen.

Hvis du ikke har konfigurert enkeltpålogging, vises Konto-e-postadressen i stedet for Butikk-e-postadressen.

Steg:

Endre avsender-e-postadresse

Avsender-e-postadressen din er din kunderettede e-postadresse. Det er denne e-postadressen som vises i Fra-feltet når kundene mottar automatiske bestillingsvarsler, e-postmeldinger med bestillingsbekreftelser og e-postmarkedsføring som sendes fra Shopify. Noen domener kan kreve ytterligere autentisering for at ikke avsender-e-postadressen skal vises med via shopifyemail.com, eller som store+123@shopifyemail.com.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Varsler.
  2. Angi e-postadressen din i seksjonen Avsender-e-post.
  3. Klikk på Lagre.

Bruke en videresendingsadresse som avsender-e-postadresse

Hvis du har et Shopify-administrert, egendefinert domene, kan du bruke en e-postadresse for videresending fra det tilpassede domenet ditt som avsender-e-postadressen fra butikken din.

Steg:

1. Konfigurer videresending av e-post for å opprette en egendefinert e-postadresse som er knyttet til domenet ditt som kundene kan kontakte. Hvis du for eksempel eier domenet johns-apparel.com, konfigurerer du videresending av e-post. Hvis kundene dine sender e-post info@johns-apparel.com, blir meldingene deres da videresendt til din personlige e-post john@gmail.com.
  2. Endre avsender-e-postadressen din til den nyopprettede e-postadressen for videresending. I eksempelet ovenfor endrer du avsender-e-postadressen til info@johns-apparel.com.

Kundene får nå butikkvarslene dine fra videresendings-e-posten som er knyttet til det egendefinerte domenet ditt. Hvis de svarer på butikkens e-postadresser, videresendes meldingen deres til den personlige e-postadressen du har konfigurert i innstillingene for videresending av e-post.

Hvis det egendefinerte domenet ditt kanselleres eller utløper, kan du ikke lenger bruke domenets videresendings-e-postadresse som avsender-e-post.

Autentiser et tredjepartsdomene

Hvis du bruker et tredjepartsdomene, må du autentisere avsender-e-postadressen for å forhindre at e-postmeldingene merkes som søppelpost, og for å sikre at e-postmeldingene leveres til kunder.

For å autentisere avsender-e-postadressen, må du legge til følgende oppføringer i tredjepartsdomenet for å koble til Shopifys oppføringer for Sender Policy Framework (SPF) og Domain Keys Identified Mail (DKIM):

Hvis du trenger hjelp til å endre CNAME- eller DMARC-oppføringene, må du kontakte domeneleverandøren.

Legg til CNAME-oppføringer for et tredjepartsdomene

Du kan bidra til å sikre at e-postmeldinger når frem til kundene ved å legge til CNAME-oppføringer for tredjepartsdomener, slik at det kan kobles til Shopifys SPF- og DKIM-oppføringer.

For å legge til CNAME-oppføringer for et domene trenger du følgende informasjon:

• påloggingsinformasjonen din for tredjepartsleverandøren for domener
  • avsender-e-postadressen din, som er den e-postadressen du bruker til å kommunisere med kundene

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Varsler.
  2. Klikk på autentiser domenet i seksjonen Avsender-e-post.
  3. Følg instruksjonene for å angi de nye CNAME-oppføringene hos tredjepartsleverandøren av domener.

Det kan ta opptil 24 timer før endringene er fullført. Hvis domenebekreftelsen mislykkes, må du bekrefte at DNS-oppføringene du har angitt hos tredjeparts domeneleverandøren samsvare med oppføringene som er oppgitt i Shopify-administrator.

Hvis du trenger hjelp med å legge til CNAME for et domene, kan du kontakte domeneleverandøren.

Legg til en DMARC-oppføring for et tredjepartsdomene

Noen e-postleverandører, som Gmail og Yahoo, krever at du legger til en DMARC-oppføring for domenet, slik at du kan sende e-postmeldinger fra en merkevaretilhørende e-postadresse.

Gå gjennom følgende tredjepartsressurser for å finne ut hvordan du kontrollerer og legger til en DMARC-oppføring for et domene:

Steg

1. Logg på administrasjonskonsollen hos domeneverten.
  2. Finn siden der du oppdaterer DNS-oppføringer.
  3. Legg til en TXT-oppføring for DMARC.
    1. Legg til _dmarc i feltet Oppføringsnavn/DNS-vertsnavn. Noen domeneverter legger automatisk til domenedelen, for eksempel _dmarc.example.com. Når du har lagt til TXT-oppføringen, må du kontrollere at den er riktig formatert.
    2. Legg til v=DMARC1; p=none; i feltet Tekstoppføringsverdi.

For detaljer om p=none kan du gå gjennom ordlisteoppføringen DMARC-oppføring.

Videresending av e-post

Videresending av e-post er en tjeneste som lar deg sende en e-post fra det egendefinerte domenet ditt til en eksisterende e-postkonto fra Gmail, Outlook, Yahoo eller en annen leverandør.

Hvis du for eksempel eier domenenavnet johns-apparel.com kan du opprette avsender-e-postadressen info@johns-apparel.com. Når kunder sender e-post til info@johns-apparel.com, vil meldingene deres videresendes til din eksisterende personlige konto, for eksempel john@gmail.com.

Finn ut mer om videresending av e-post.