Opprette utviklingsbutikker

Som Shopify-partner kan du opprette et ubegrenset antall utviklingsbutikker. En utviklingsbutikk er en gratis Shopify-konto som har noen få begrensninger. Du kan bruke en utviklingsbutikk til å teste eventuelle temaer eller apper du oppretter, eller for å sette opp en Shopify-konto for en klient. Ved å sette opp en utviklingsbutikk og overlevere den til kunden din, kan du tjene en løpende kommisjon.

Funksjoner og begrensninger for utviklingsbutikker

Utviklingsbutikker inkluderer de fleste funksjonene som er tilgjengelige på Advanced Shopify-abonnementet.

Du kan gjøre følgende når du bygger og tester en utviklingsbutikk:

• Behandle et ubegrenset antall testbestillinger.
  • Opprett et ubegrenset antall unike produkter
  • Opprett opptil 10 private apper
  • Tilordne et egendefinert domene

Det er imidlertid noen ting du ikke kan gjøre med en utviklingsbutikk før du bytter den til et betalt abonnement, som for eksempel:

• Installere betalte apper (bortsett fra et utvalg partner-vennlige apper)
  • Behandle bestillinger gjennom en aktiv betalingsleverandør, for eksempel ved å fullføre et kjøp gjennom nettbutikken
  • Fjern den passordbeskyttede siden

Forhåndsvisninger for utviklere

Når du oppretter en utviklingsbutikk, har du muligheten til å aktivere en forhåndsvisning for utviklere. En forhåndsvisning for utviklere gir deg tilgang tidlig til nye funksjoner i Shopify, slik at du kan bygge og teste appene dine mot kommende funksjoner før de frigis til forhandlere.

En utviklingsbutikk med en aktivert forhåndsvisning for utviklere omfatter alle funksjonene som er tilgjengelige i Advanced Shopify-abonnementet. Butikken kan imidlertid ikke overføres til en annen eier eller til et betalt abonnement.

Typer av utviklingsbutikker

Partnere bruker utviklingsbutikker for to hovedformål:

• Når du tester en app eller et tema som fortsatt er under utvikling.
  • Når du bygger en Shopify-butikk på vegne av en kunde.

I begge tilfeller er prosessen med å opprette en utviklingsbutikk den samme. Men enkelte funksjoner for utviklingsbutikken, som forhåndsvisning for utviklere, hindrer deg i å overføre butikken til en kunde.

Opprett en utviklingsbutikk for testing av apper eller temaer

Før du kan opprette en utviklingsbutikk, må du opprette en Shopify-partnerkonto.

Steg:

1. Logg på partnerinstrumentbordet.
  2. Klikk på Butikker.
  3. Klikk på Legg til butikk.
  4. I butikktype-delen velger du utviklingsbutikk.
  5. I påloggingsinformasjonsseksjonen angir du navnet på butikken og passordet du skal logge inn med. Det standardinnstilte brukernavnet er den samme e-postadressen som er knyttet til partner-instrumentbordet, men du kan endre brukernavnet hvis du vil.
  6. Valgfritt: Aktiver en forhåndsvisning for utvikling ved å sjekke Opprett en ikke-overførbar butikk som benytter en forhåndsvisning for utvikling. Velg en forhåndsvisningsversjon fra rullegardinlisten.
  7. I Butikkadresse-seksjonen skriver du inn adressen din.
  8. Valgfritt: I Butikkformål-seksjonen oppgir du årsaken til at du oppretter denne utviklingsbutikken.
  9. Klikk på Lagre.

Når du er ferdig med å jobbe med en utviklingsbutikk, kan du arkivere den.

Opprett en utviklingsbutikk for en kunde

Før du kan opprette en utviklingsbutikk, må du opprette en Shopify-partnerkonto.

Steg:

1. Logg på partnerinstrumentbordet.
  2. Klikk på Butikker.
  3. Klikk på Legg til butikk.
  4. I butikktype-delen velger du utviklingsbutikk.
  5. I påloggingsinformasjonsseksjonen angir du navnet på butikken og passordet du skal logge inn med. Det standardinnstilte brukernavnet er den samme e-postadressen som er knyttet til partner-instrumentbordet, men du kan endre brukernavnet hvis du vil.
  6. I Butikkadresse-seksjonen angir du kundens adresse.
  7. I Butikkformål-seksjonen velger du Bygg en ny butikk for en kunde.
  8. Klikk på Lagre.

Når du er ferdig med å jobbe med utviklingsbutikken, kan du levere den til en kunde eller arkivere den.

Passordsiden for utviklingsbutikken

Alle nyopprettede utviklingsbutikker er passordbeskyttet. Det betyr at besøkende i utviklingsbutikker kun har tilgang til utviklingsbutikken på følgende måter:

• Ved å skrive inn et passord på passordsiden for utviklingsbutikken
  • Ved å logge inn i administrator for utviklingsbutikken
  • Gjennom en demokobling fra Shopify Theme Store eller Shopify App Store

I motsetning til den tilpasningsbare passordsiden for en butikk som har en gratis prøveperiode eller et betalt abonnement, er ikke passordsiden for utviklingsbutikken koblet til nettbutikkens tema, og den kan ikke tilpasses.

Du kan bare fjerne passordsiden etter at du har overført butikken til en forhandler eller flyttet butikken til et betalt abonnement.

Vise eller angi passordet

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. I feltet Passordbeskyttelse > Passord angir du et passord. Dette er passordet du gir til besøkende som du ønsker skal ha tilgang til nettbutikken. Ikke bruk det samme passordet som du bruker for å logge inn i administratoren.

3. Klikk på Lagre.

Vise og redigere den tilpasningsbare passordsiden

Selv om den tilpasningsbare passordsiden ikke brukes til å styre tilgang til utviklingsbutikken din, kan du fortsatt vise den når du er innlogget eller redigere den fra Shopify-administrator.

For å vise den tilpasningsbare passordsiden kan innloggede besøkende gå til https://your-store-name.myshopify.com/password, der your-store-name er navnet på utviklingsbutikken.

Du kan redigere den tilpasningsbare passordsiden med temaredigeringsprogrammet, eller ved å redigere temaets password.liquid-fil.

Theme Store og App Store-oppføringer

Du kan bruke en utviklingsbutikk som en demobutikk i Shopify Theme Store eller App Store-oppføringer. Når en besøkende klikker på demokoblingen i en oppføring vil ikke passordsiden for utviklingsbutikken vises. Du trenger ikke å endre noen innstillinger i utviklingsbutikken for å aktivere denne funksjonaliteten.

Finn ut mer om demobutikker for Shopify Theme Store.

Finn ut mer om demokoblinger for Shopify App Store.