Kehitettävien kauppojen luonti

Shopify-yhteistyökumppanina voit luoda rajoittamattoman määrän testikauppoja. Testikauppa on ilmainen Shopify-tili, jossa on muutamia rajoituksia. Testikaupan avulla voit kokeilla kaikkia luomiasi teemoja tai sovelluksia tai voit perustaa Shopify-tilin asiakkaalle. Kun luot testikaupan ja siirrät sen asiakkaalle, olet oikeutettu toistuvaan provisioon.

Testikauppojen ominaisuudet ja rajoitukset

Testikaupoissa on suurin osan Advanced Shopify -sopimuksen ominaisuuksista.

Voit tehdä seuraavia toimenpiteitä, kun kehität ja testaat testikauppaa:

• käsitellä rajoittamattoman määrän testitilauksia
  • luoda rajoittamattoman määrän yksilöllisiä tuotteita
  • luoda jopa 10 yksityistä sovellusta
  • määrittää mukautetun verkkotunnuksen

Testikauppaan liittyy seuraavat rajoitukset:

• Voit asentaa vain ilmaisia sovelluksia ja yhteistyökumppanisovelluksia.
  • Voit testata tilauksia vain testi-maksuportaassa tai ottamalla käyttöön maksupalveluittesi tarjoajan testitilan. Et voi testata tilauksia käyttämällä todellisia tapahtumia aktiivisten maksupalveluiden tarjoajien kautta. Lue lisää tilausten testaamista testikaupoissa.
  • Et voi poistaa salasanasivua.

Kehittäjän esikatselut

Kun luot testikaupan, voit ottaa käyttöösi kehittäjän esikatselun. Kehittäjän esikatselussa saat varhaisen pääsyn Shopifyn uusiin ominaisuuksiin, jotta voit luoda ja testata sovelluksia niin, että voit ottaa huomioon tulevat ominaisuudet jo ennen kuin ne julkaistaan kauppiaille.

Testikauppa, jossa on käytössä kehittäjän esikatselu, sisältää kaikki Advanced Shopify -sopimuksessa käytettävissä olevat ominaisuudet, mutta kauppaa ei voida siirtää toiselle omistajalle tai maksulliseen sopimukseen.

Kehityskaupan tyypit

Kumppanit käyttävät testikauppoja kahteen päätarkoitukseen:

• testataksesi sovellusta tai teemaa, joka on vielä kehitysvaiheessa
  • rakentaaksesi Shopify-kaupan asiakkaan puolesta

Molemmissa tapauksissa testikaupan luomisprosessi on samanlainen. Tietyt kehitystyön ominaisuudet, kuten kehittäjän esikatselu, estävät sinua siirtämästä kauppaa asiakkaalle.

Kehityskaupan luominen sovellusten tai teemojen testaamista varten

Ennen kuin voit luoda testikaupan, sinulla täytyy olla Shopify-yhteistyökumppanitili.

Toimi näin:

1. Kirjaudu Partner Dashboardiin.
  2. Klikkaa Kaupat.
  3. klikkaa Lisää kauppa.
  4. Valitse Kaupan tyyppi -kohdasta Testikauppa.
  5. Kirjoita Kirjautumistiedot-osioon kaupan nimi ja salasana, jota voit käyttää sisäänkirjautumiseen. Oletusarvoisesti käyttäjätunnuksena käytetään Partner Dashboardiin yhdistettyä sähköpostiosoitetta, mutta voit muuttaa sitä halutessasi.
  6. Valinnainen: Ota kehittäjän esikatselu käyttöön valitsemalla Luo ei-siirrettävä kauppa, jossa on käytössä kehittäjän esikatselu. Valitse kehittäjän esikatseluversio alasvetovalikosta.
  7. Anna Kaupan osoite -osiossa oma osoitteesi.
  8. Valinnainen: Valitse Kaupan tarkoitus -osassa syy, miksi luot tämän testikaupan.
  9. klikkaa Tallenna.

Kun kehityskauppaasi koskeva työ on valmis, voit arkistoida sen.

Testikaupan luominen asiakkaalle

Ennen kuin voit luoda testikaupan, sinulla täytyy olla Shopify-yhteistyökumppanitili.

Toimi näin:

1. Kirjaudu Partner Dashboardiin.
  2. Klikkaa Kaupat.
  3. Klikkaa Lisää kauppa.
  4. Valitse Kaupan tyyppi -kohdasta Testikauppa.
  5. Kirjoita Kirjautumistiedot-osioon kaupan nimi ja salasana, jota voit käyttää sisäänkirjautumiseen. Oletusarvoisesti käyttäjätunnuksena käytetään Partner Dashboardiin yhdistettyä sähköpostiosoitetta, mutta voit muuttaa sitä halutessasi.
  6. Anna Kaupan sähköpostiosoite -osiossa asiakkaasi sähköpostiosoite.
  7. Valitse Kaupan tarkoitus -osiossa Rakenna asiakkaalle uusi kauppa.
  8. Klikkaa Tallenna.

Kun olet saanut testikaupan valmiiksi, voit luovuttaa sen asiakkaalle tai arkistoida sen.

Testikaupan salasanasivu

Kaikki äskettäin luodut testikaupat ovat salasanasuojattu. Tämä tarkoittaa sitä, että testimyymälän kävijät pääsevät testikauppaasi vain seuraavilla tavoilla:

• antamalla salasanan testikaupan salasanasivulla
  • kirjautumalla testikaupan ylläpitäjään
  • Shopify Theme Storen tai Shopify App Storen demolinkin kautta

Toisin kuin ilmaisen kokeilun tai sopimuksellisen kaupan mukautettavalla salasanasivulla, testikaupan salasanasivua ei ole linkitetty verkkokaupan teemaan eikä sitä voi mukauttaa.

Voit poistaa salasanasivun vasta, kun olet siirtänyt kaupan kauppiaalle tai vaihtamassa kauppaa maksulliseen sopimukseen.

Salasanan katseleminen tai asettaminen

1. Valitse Shopifyn admin-sivulta Verkkokauppa > Asetukset.

2. Kirjoita Salasanasuojaus > Salasana -kenttään salasana. Tämä on salasana, jonka annat niille kävijöille, jotka haluat saada verkkokauppaan. Älä käytä samaa salasanaa, jota käytät kirjautuessasi ylläpitoon.

3. klikkaa Tallenna.

Muokattavan salasanan katsominen ja muokkaus

Vaikka Muokattavan salasanan sivua ei käytetä testikaupan ylläpitoon pääsyyn, voit silti tarkastella sitä, kun olet kirjautunut sisään, tai muokata sitä Shopify-ylläpidossa.

Jos haluat katsoa muokattavaa salasanasivua, sisäänkirjautuneena kävijä voi navigoida sivulle https://your-store-name.myshopify.com/password, jossa your-store-name on testikaupan nimi.

Voit muokata mukautettavaa salasanasivua teemaeditorin avulla tai muokkaamalla teemaeditorin password.liquid -tiedostoa.

Teemakauppa ja Sovelluskaupan luettelot

Voit käyttää testikauppaa demokauppana Shopify Theme Storen tai App Storen listauksissa. Kun vierailija klikkaa listauksessa demolinkkiä, Shopifyn salasanasivu ei tule näkyviin. Sinun ei tarvitse muuttaa testikaupan asetuksia, jotta voit ottaa tämän toiminnallisuuden käyttöön.

Lisätietoja Shopify Theme Store -kaupan demokaupoista.

Lisätietoja Shopify App Storen demolinkeistä.