Kehitettävien kauppojen luonti

Shopify-yhteistyökumppanina voit luoda rajoittamattoman määrän testikauppoja. Testikauppa on ilmainen Shopify-tili, jossa on muutamia rajoituksia. Testikaupan avulla voit kokeilla kaikkia luomiasi teemoja tai sovelluksia tai voit perustaa Shopify-tilin asiakkaalle. Kun luot testikaupan ja siirrät sen asiakkaalle, olet oikeutettu toistuvaan provisioon.

Testikauppojen ominaisuudet ja rajoitukset

Testikaupoissa on suurin osan Advanced Shopify -sopimuksen ominaisuuksista.

Voit tehdä seuraavia toimenpiteitä, kun kehität ja testaat testikauppaa:

• Käsitellä rajoittamattoman määrän testitilauksia
  • Voit luoda rajoittamaton määrän yksilöllisiä tuotteita
  • Voit luoda jopa 10 yksityistä sovellusta
  • Voit määrittää mukautetun verkkotunnuksen

Testikaupassa et voi kuitenkaan suorittaa kaikkia toimintoja, ennen kuin siirryt maksulliseen tilaukseen. Et voi esimerkiksi:

• asentaa maksullisia sovelluksia (lukuun ottamatta tiettyjä yhteistyökumppaniystävällisiä sovelluksia)
  • käsitellä tilauksia aktiivisen maksupalveluiden tarjoajan kautta esimerkiksi tekemällä ostoksen verkkokaupassa.
  • Poista salasanasivu

Kehittäjän esikatselut

Kun luot testikaupan, voit ottaa käyttöösi kehittäjän esikatselun. Kehittäjän esikatselussa saat varhaisen pääsyn Shopifyn uusiin ominaisuuksiin, jotta voit luoda ja testata sovelluksia niin, että voit ottaa huomioon tulevat ominaisuudet jo ennen kuin ne julkaistaan kauppiaille.

Testikauppa, jossa on käytössä kehittäjän esikatselu, sisältää kaikki Advanced Shopify -sopimuksessa käytettävissä olevat ominaisuudet, mutta kauppaa ei voida siirtää toiselle omistajalle tai maksulliseen sopimukseen.

Kehityskaupan tyypit

Kumppanit käyttävät testikauppoja kahteen päätarkoitukseen:

• Kun testaat sovellusta tai teemaa, joka on vielä kehitteillä.
  • Kun rakennat Shopify-kauppaa asiakkaan puolesta.

Molemmissa tapauksissa testikaupan luomisprosessi on samanlainen. Tietyt kehitystyön ominaisuudet, kuten kehittäjän esikatselu, estävät sinua siirtämästä kauppaa asiakkaalle.

Kehityskaupan luominen sovellusten tai teemojen testaamista varten

Ennen kuin voit luoda testikaupan, sinulla täytyy olla Shopify-yhteistyökumppanitili.

Toimintovaiheet:

1. Kirjaudu Partner Dashboardiin.
  2. Klikkaa Kaupat.
  3. Klikkaa Lisää kauppa.
  4. Valitse Kaupan tyyppi -kohdasta Testikauppa.
  5. Kirjoita Kirjautumistiedot-osioon kaupan nimi ja salasana, jota voit käyttää sisäänkirjautumiseen. Oletusarvoisesti käyttäjätunnuksena käytetään Partner Dashboardiin yhdistettyä sähköpostiosoitetta, mutta voit muuttaa sitä halutessasi.
  6. Valinnainen: Ota kehittäjän esikatselu käyttöön valitsemalla Luo ei-siirrettävä kauppa, jossa on käytössä kehittäjän esikatselu. Valitse kehittäjän esikatseluversio alasvetovalikosta.
  7. Anna Kaupan osoite -osiossa oma osoitteesi.
  8. Valinnainen: Valitse Kaupan tarkoitus -osassa syy, miksi luot tämän testikaupan.
  9. Klikkaa Tallenna.

Kun kehityskauppaasi koskeva työ on valmis, voit arkistoida sen.

Testikaupan luominen asiakkaalle

Ennen kuin voit luoda testikaupan, sinulla täytyy olla Shopify-yhteistyökumppanitili.

Toimintovaiheet:

1. Kirjaudu Partner Dashboardiin.
  2. Klikkaa Kaupat.
  3. Klikkaa Lisää kauppa.
  4. Valitse Kaupan tyyppi -kohdasta Testikauppa.
  5. Kirjoita Kirjautumistiedot-osioon kaupan nimi ja salasana, jota voit käyttää sisäänkirjautumiseen. Oletusarvoisesti käyttäjätunnuksena käytetään Partner Dashboardiin yhdistettyä sähköpostiosoitetta, mutta voit muuttaa sitä halutessasi.
  6. Anna Kaupan sähköpostiosoite -osiossa asiakkaasi sähköpostiosoite.
  7. Valitse Kaupan tarkoitus -osiossa Rakenna asiakkaalle uusi kauppa.
  8. Klikkaa Tallenna.

Kun olet saanut testikaupan valmiiksi, voit luovuttaa sen asiakkaalle tai arkistoida sen.

Testikaupan salasanasivu

Kaikki äskettäin luodut testikaupat ovat salasanasuojattu. Tämä tarkoittaa sitä, että testimyymälän kävijät pääsevät testikauppaasi vain seuraavilla tavoilla:

• Syöttämällä salasana testikaupan salasanasivulle
  • Kirjautumalla testikaupan ylläpitoon
  • Shopify Theme Store -kaupan tai Shopify App Storen esittelylinkin kautta

Toisin kuin ilmaisen kokeilun tai sopimuksellisen kaupan mukautettavalla salasanasivulla, testikaupan salasanasivua ei ole linkitetty verkkokaupan teemaan eikä sitä voi mukauttaa.

Voit poistaa salasanasivun vasta, kun olet siirtänyt kaupan kauppiaalle tai vaihtamassa kauppaa maksulliseen sopimukseen.

Salasanan katseleminen tai asettaminen

1. Valitse Shopifyn admin-sivulta Verkkokauppa > Asetukset.

2. Kirjoita Salasanasuojaus > Salasana -kenttään salasana. Tämä on salasana, jonka annat niille kävijöille, jotka haluat saada verkkokauppaan. Älä käytä samaa salasanaa, jota käytät kirjautuessasi ylläpitoon.

3. klikkaa Tallenna.

Huomioi: Viesti kävijöille -kenttää ei voi muokata testikaupoissa.

Muokattavan salasanan katsominen ja muokkaus

Vaikka Muokattavan salasanan sivua ei käytetä testikaupan ylläpitoon pääsyyn, voit silti tarkastella sitä, kun olet kirjautunut sisään, tai muokata sitä Shopify-ylläpidossa.

Jos haluat katsoa muokattavaa salasanasivua, sisäänkirjautuneena kävijä voi navigoida sivulle https://your-store-name.myshopify.com/password, jossa your-store-name on testikaupan nimi.

Voit muokata mukautettavaa salasanasivua teemaeditorin avulla tai muokkaamalla teemaeditorin password.liquid -tiedostoa.

Teemakauppa ja Sovelluskaupan luettelot

Voit käyttää testikauppaa demokauppana Shopify Theme Storen tai App Storen listauksissa. Kun vierailija klikkaa listauksessa demolinkkiä, Shopifyn salasanasivu ei tule näkyviin. Sinun ei tarvitse muuttaa testikaupan asetuksia, jotta voit ottaa tämän toiminnallisuuden käyttöön.

Lisätietoja Shopify Theme Store -kaupan demokaupoista.

Lisätietoja Shopify App Storen demolinkeistä.