Tilausten testaaminen testikaupoissa

Kun teet testitilauksen, voit varmistaa, että testikauppasi maksuprosessi ja tilauksen käsittelyn, varaston, toimituksen, sähköposti-ilmoitusten ja verojen asetukset ovat oikein.

Testikaupat voivat käsitellä rajoittamattoman määrän testitapahtumia. Testitilauksen voi tehdä testikaupassa kahdella eri tavalla:

• Simuloi maksutapahtuma käyttämällä Shopifyn testi-maksuportaalia
  • Ota maksupalveluiden tarjoajan testitila käyttöön:

• Shopify Payments
    • kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoaja

Et voi käyttää testaamiseen todellisia tapahtumia testikaupassa. Todelliset tapahtumat ovat sellaisen maksupalveluiden tarjoajan käsittelemiä maksutapahtumia, joka ei ole testitilassa ja joka käyttää todellisia maksutietoja, kuten voimassaolevan luottokortin numeroa. Jos sinun täytyy tehdä testejä todellisten tapahtumien kanssa, sinun täytyy siirtää testikauppa maksulliseen sopimukseen.

Voit myös luoda tilauksen Shopify admin Rest API:n tai GraphQL API:n avulla. Tilauksen luominen API:n avulla ohittaa kassalle maksun.

Testaaminen Shopifyn testi-maksuportaalin avulla

Voit simuloida maksutapahtumaa testikauppasi kassalla asentamalla Shopifyn testi-maksuportaalin. Testi-maksuportaali on maksupalveluiden tarjoaja, jota mikä tahansa kauppa voi käyttää testitilausten luomiseen.

Tilauksen luomista varten sinun täytyy antaa testikäyttöön tarkoitetut maksutiedot. Voit simuloida erityyppisiä tapahtumia sen mukaan, mitä tietoja syötät.

Toimintovaiheet:

1. Jos olet ottanut käyttöön luottokortin maksupalveluntarjoajan, poista se käytöstä ennen kuin jatkat. klikkaa Manage ≫ Deaktivoi (tämä painike näyttää myös maksupalveluntarjoajan nimen, esimerkiksi Poista Shopify Payments), ja Vahvista deaktivointi.

2. Näet nyt Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat -osion. Napauta kyseisessä osiossa Valitse kolmannen osapuolen palveluntarjoaja.

3. Valitse Kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajat -sivulla testaamiseen tarkoitettu testi-maksuportaali.

4. Napauta Ota testaamiseen tarkoitettu testi-maksuportaali käyttöön.

5. Siirry verkkokauppaan ja tee tilauksesi asiakkaan tapaan. Anna kassalla seuraavat luottokorttitiedot aitojen numeroiden sijaan:

Korttitiedot, jotka syötetään testatessa kassaa testi-maksuportaalilla
Kentän nimi Tiedot syötettäväksi
Nimi kortissa Syötä Testi-maksuportaali
Luottokortin numero

Syötä kukin näistä vuorostaan, jotta voit simuloida erityyppisiä tapahtumia:

• Syötä 1 simuloidaksesi onnistuneen tapahtuman
  • Syötä 2 simuloidaksesi epäonnistuneen tapahtuman
  • Syötä 3 simuloidaksesi poikkeustapahtuman (tämä luo viestin, joka osoittaa, että palveluntarjoajassa on tapahtunut virhe)
CVV Syötä mikä tahansa kolmenumeroinen numero (esimerkiksi 111 .)
Voimassaolon päättymispäivä Anna mikä tahansa tulevaisuudessa oleva päivämäärä.
  1. Kun olet lopettanut testaamisen, klikkaa Shopify adminin Maksupalveluiden tarjoajat -sivulla Valitse toinen palveluntarjoaja, jos haluat määrittää uuden maksupalveluiden tarjoajan.

Testaaminen Shopify Paymentsin testitilan avulla

Testaa Shopify Payments -palvelun määrityksiä käyttämällä testitilaa ja simuloimalla maksuja testiluottokortteja käyttämällä.

Testitilan ottaminen käyttöön Shopify Payments -palvelussa

Ennen kuin voit luoda testitilauksia, sinun on otettava käyttöön Shopify Payments -palvelun testitila.

Toimintovaiheet:

1. Shopify Payments -osiossa klikkaa Hallinnoi.

2. Valitse Testitila-osiossa Ota testitila käyttöön.

3. klikkaa Tallenna.

Seuraavat vaiheet:

Voit luoda tilauksia ja sen jälkeen simuloida tapahtumia käyttämällä jotakin testiluottokortin numeroa. Testinumeroilla voit luoda onnistuneita tapahtumia, epäonnistuneita tapahtumia ja tapahtumia eri valuutoissa.

Simuloi onnistuneita tapahtumia

Kun haluat simuloida onnistuneen tapahtuman, käytä seuraavia tietoja, kun sinulta pyydetään kassalla luottokortin tietoja:

• Kortissa oleva nimi: syötä vähintään kaksi sanaa.
  • Voimassaolon päättymispäivä: anna mikä tahansa tulevaisuudessa oleva päivämäärä.
  • Suojauskoodi: Syötä kolme numeroa.
  • Kortin numero: Käytä mitä tahansa seuraavista numeroista:
Simuloi onnistuneita tapahtumia näillä korttien luvuilla
Korttityyppi Testiluottokortin numero
Visa 4242424242424242
Mastercard 5555555555554444
American Express 378282246310005
Discover 6011111111111117
Diners Club 30569309025904
JCB 3530111333300000

Epäonnistuneiden tapahtumien simulointi

Jos haluat nähdä luottokortteihin liittyviä virheilmoituksia, joita asiakas saattaa saada kassalla maksun aikana, voit käyttää seuraavia luottokorttinumeroita erilaisten epäonnistuneiden tapahtumien simuloimiseen:

• Voit tuottaa Kortti on hylätty -viestin käyttämällä luottokortin numeroa 4000000000000002.
  • Voit tuottaa Väärä numero -viestin käyttämällä luottokortin numeroa 4242424242424241.
  • Voit simuloida kiistanalaista tapahtumaa käyttämällä luottokortin numeroa 4000000000000259.
  • Voit tuottaa väärä voimassaolon päättymiskuukausi -viestin käyttämällä virheellistä voimassaolon päättymiskuukautta, esimerkiksi 13.
  • Voit tuottaa väärä voimassaolon päättymisvuosi -viestin käyttämällä menneisyydessä olevaa voimassaolon päättymisvuotta.
  • Käytä kaksinumeroinen turvakoodi-numeroa, jotta voit luoda virheellisen turvakoodiviestin.

Kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajan testitila

Osa kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajista tarjoaa käyttöösi testitilan, jonka voit aktivoida Shopify adminissa. Kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajien on täytynyt valita Ota testitila käyttöön -valinta asetuksissa, jotta testaaminen on mahdollista testikaupassa.

Saat lisätietoja tietyn kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajan testitilan käyttämisestä tutustumalla palveluntarjoajan asiakirjoihin.

Jos olet kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoaja ja haluat lisätä asetuksiin Ota testitila käyttöön -valinnan, sinun täytyy lisätä eristetyn maksamisen URL-osoite maksuportaalin asetuksiin yhteistyökumppanin hallintapaneelissa.

Testaaminen todellisilla maksutapahtumilla

Jos sinun täytyy testata testikauppaasi todellisilla maksutapahtumilla, sinun täytyy siirtää kauppasi maksulliseen sopimukseen. Lue lisää kohdassa Testikauppojen luovuttaminen asiakkaille.

Jos haluat muuttaa testikaupan maksulliseksi sopimukseksi niin, että pysyt edelleen kaupan omistajana, valitse sopimus Shopify adminissa.