Testikauppojen siirtäminen asiakkaille

Kun olet saanut asiakkaan testikaupan valmiiksi, seuraava vaihe on yleensä kaupan omistusoikeuden siirtäminen. Kun olet siirtänyt testikaupan omistajuuden, kauppa näkyy Partner Dashboardin Kaupat-sivulla Hallinnoidut-välilehdellä. Et voi peruuttaa testikaupan siirtoa, joten varmista, että asiakkaalla on pääsy sähköpostiosoitteeseen, jonne siirrät, ja että kauppa on valmis.

Testikauppoihin liittyy rajoituksia, jotta voidaan varmistaa, että niitä käytetään vain kehittämistarkoituksiin. Joissakin tapauksissa saatat joutua ottamaan testikaupassa käyttöön toimintoja, jotka ovat käytettävissä vain maksullisessa sopimuksessa oleville kaupoille.

Et voi siirtää sellaisen testikaupan omistusoikeuksia, jossa on käytössä kehittäjän esikatselu.

Testikaupan omistajuus ja henkilöstön käyttöoikeudet

Testikaupoissa voi olla vain yksi tilin omistaja. Testikaupan luonut yhteistyökumppanin tiimin jäsen on kaupan tilin omistaja, kunnes se siirretään asiakkaalle. Jokaisessa testikaupassa voidaan luoda enintään 15 henkilöstötiliä muille yhteistyökumppanitiimin jäsenille. Kun muut yhteistyökumppanin tiimin jäsenet kirjautuvat sisään testikauppaan Partner Dashboardista, yhteistyökumppanin tiimin jäsenelle luodaan automaattisesti henkilöstötili rajaan saakka. Jos sinun täytyy lisätä uusi yhteistyökumppanin tiimin jäsen rajan ylittämisen jälkeen, sinun on ensin poistettava olemassa oleva henkilöstötili.

Yhteistyökumppanin henkilöstötilit poistetaan testikaupoista seuraavissa tilanteissa:

• Kun testikauppa siirretään kauppiaalle, yhteistyökumppani menettää käyttöoikeudet kauppaan.
  • Kun yhteistyökumppani poistetaan yhteistyökumppaniorganisaatiosta, kumppani menettää kaupan käyttöoikeudet ja tilin omistajuus siirretään yhteistyökumppaniorganisaation ensisijaiselle omistajalle

Oikea hetki siirtää kaupan omistajuus

Kaupan siirtämiseen maksulliseen sopimukseen on kaksi pääsyytä:

• Kauppaan liittyvät tehtävät on suoritettu ja tuotteiden myynti voi alkaa.
  • Kauppa ei ole vielä täysin valmis, mutta kauppaan tarvitaan ominaisuus, joka on saatavilla vain maksullisessa sopimuksessa. Lisätietoja testikauppojen ominaisuuksista ja rajoituksista.

Kun siirrät testikaupan aktiiviseen tilaus­sopimukseen, kaupan omistajan on annettava laskutustiedot.

Testikaupan omistajuuden siirtäminen

Tässä osiossa

Ennen kuin aloitat

Sinun tulisi suorittaa seuraavat tehtävät ennen kuin siirrät testikaupan omistajuuden asiakkaallesi:

• Varmista, että lisäät asiakkaan henkilöstön jäseneksi ja että hän suorittaa henkilöstötilin määrityksen. Kun olet siirtänyt omistajuuden asiakkaallesi, pysyt kaupan yhteistoimijana, mutta sinulla ei enää ole pääsyä taloudellisiin tietoihin.

• Jos asiakas aikoo käyttää Shopifyn Point of Sale (POS) -järjestelmää, anna hänelle pääsy POS-järjestelmään ja määritä hänelle POS-rooli, kun lisäät hänet henkilöstön jäseneksi kauppaan.

• Lisää asiakkaan osoite kaupan asetuksiin, varsinkin jos asiakas on eri maassa kuin sinä. Joissakin tapauksissa kaupan siirtäminen väärää osoitetta käyttämällä voi aiheuttaa sen, että asiakkaan Shopify-laskulla veloitetaan ylimääräisiä veroja. Lisätietoja kaupan osoitteen muuttamisesta on kohdassa Yritysasetusten lisääminen kauppaan.

Huomioitavaa testikaupan omistajuutta siirrettäessä

• Jos siirrät kaupan maksulliseen sopimukseen, mutta säilytät omistajuuden jostain syystä, sinun on otettava yhteyttä Partner-tukeen, jotta voit poistaa kauppaa koskevan provision. Lisätietoja testikaupan siirtämisestä maksulliseen sopimukseen omistajuutta vaihtamatta.

• Kun testikauppa on joko kauppiaan toimesta kaupan omistajuuden siirtämisen jälkeen tai omistajuuden vastaanottaneen yhteistyökumppanin toimesta muunnettu maksulliseksi sopimukseksi, kauppaan sovelletaan Shopifyn käyttöehtoja.

• Jos vaihdat Shopify Plus ‑sopimukseen ennen omistajuuden muuttamista, sinusta tulee sekä organisaation omistaja että kaupan omistaja. Organisaation omistajaa ei voi muuttaa Shopify Adminin kautta, joten sinun kannattaa harkita omistajuuden siirtämistä ennen maksulliseen sopimukseen vaihtamista. Jos haluat siirtää organisaation omistajuuden Plus-sopimukseen vaihtamisen jälkeen, ota yhteyttä Shopify Plus ‑tukeen.

• Jos asiakkaasi käyttää Shopify POS:ia ja tarvitsee POS Pro -ominaisuuksia, asiakkaan on tällöin verkkokauppasopimuksensa valittuaan valittava POS Pro ‑tilaus jokaiselle sijainnille, joissa näitä ominaisuuksia tarvitaan. Lue, miten voit hallinnoida kaupan POS-tilauksia kaupan sijainnin mukaan.

• Jos asiakas myy tuotteitaan henkilökohtaisesti vain harvoin, POS Lite sisältyy kaikkiin Shopify-sopimuksiin ja antaa kauppiaille mahdollisuuden myydä henkilökohtaisesti, seurata myyntiä ja luoda perusasiakasprofiileja.

• Sen jälkeen kun olet siirtänyt testikaupan live-sopimukseen, kauppa ei enää ole oikeutettu kampanjoihin tai ilmaisiin kokeiluihin.

Kaupan omistajuuden siirtäminen Partner Dashboardin avulla

Vaiheet:

1. Kirjaudu Partner Dashboardiin ja klikkaa Kaupat.

2. Klikkaa Toiminnot > Siirrä omistajuus sen testikaupan vierestä, jonka haluat siirtää.

3. Valitse uusi omistaja hyväksyttyjen omistajien luettelosta Siirrä kaupan omistajuus ‑valintaikkunassa. Jos et ole vielä lisännyt asiakastasi henkilöstön jäseneksi, klikkaa Lisää henkilöstötili ja luo asiakkaalle uusi tili, ennen kuin jatkat. Asiakkaan on suoritettava henkilöstötilin määritys loppuun, ennen kuin voit siirtää kaupan omistajuuden hänelle.

4. Kun olet valmis, klikkaa Siirrä kauppa. Kauppa näkyy nyt Partner Dashboardin Kaupat-sivulla Hallinnoidut-välilehdellä. Uusi omistaja saa sähköpostiviestin, jossa on ohjeet tilin luomiseen ja sopimuksen valitsemiseen. Kaupan toiminta keskeytyy siihen asti, kunnes asiakas hyväksyy siirron. Kun asiakas alkaa maksaa Shopify-sopimuksesta, alat saamaan toistuvaa provisiota.

Tietojen antaminen asiakkaalle kaupan omistajuuden siirtämisen jälkeen

Kun olet siirtänyt kaupan asiakkaalle, muista antaa asiakkaalle seuraavat tiedot:

• Miten kauppaan pääsee, anna myös URL-osoite (https://admin.shopify.com/store/{shop})
  • Shopify-sopimus, jota suosittelet heille. Basic-, Shopify- ja Advanced-sopimusten lisäksi kauppiaat voivat nyt valita myös normaalin Plus-sopimuksen.
  • Asiakkaalle suosittelemasi Shopify POS -tarjous. Sen lisäksi, että kauppiaat tekevät myyntiä silloin tällöin kasvotusten, he voivat valita tilauksen, joka mahdollistaa useissa kauppapaikoissa myymisen ja yhteensopivan jälleenmyyntilaitteiston ostamisen.
  • Muita suosituksia (kuten ladattavat sovellukset ja sopivat verkkoseminaarit tai muut materiaalit, jotka voivat auttaa liiketoiminnan kehittämisessä)

Huomautus: jos aktivoit Shopify Payments -palvelun asiakkaasi kaupassa käyttämällä omia tietojasi ja siirsit jo kaupan omistajuuden, pyydä asiakastasi ottamaan yhteyttä Shopify-tukeen, jotta Shopify Payments -tiedot voidaan päivittää.

Testikaupan siirtäminen maksulliseen sopimukseen omistajuutta vaihtamatta

Voit siirtää testikaupan maksulliseen sopimukseen niin, että pysyt silti kaupan omistajana. Haluat ehkä toimia näin, jos haluat testata ominaisuutta, joka ei ole käytössä tekstikaupoissa.

Huomioitavaa, kun säilytät kaupan omistajuuden

• Jos siirrät testikaupan maksulliseen sopimukseen, et voi ansaita toistuvaa provisiota kyseisestä kaupasta. Noudattaaksesi Shopify Partner ‑ohjelman sopimusta sinun on otettava yhteyttä Partner-tukeen, jotta voit poistaa provision kaupasta. Voit ottaa yhteyttä Partner-tukeen Shopifyn ohjekeskuksen kautta.
  • Jos vaihdat testikaupan maksulliseen sopimukseen, et voi siirtää sitä Partner Dashboardia käyttämällä. Jos haluat myöhemmin siirtää kaupan asiakkaalle, sinun täytyy siirtää omistajuus ja poistaa maksutietosi manuaalisesti.
  • Basic-sopimukseen sisältyvän henkilöstön määrä on nolla. Jos siirrät kaupan Basic-sopimukseen, sinun on poistettava kaupasta koko sen henkilöstö, ennen kuin aloitat sen siirron asiakkaalle Shopify administa.

Vaiheet:

1. Kirjaudu Partner Dashboardiin ja klikkaa Kaupat.
  2. Etsi kauppa, jonka haluat siirtää, ja klikkaa Kirjaudu sisään.
  3. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sopimukset.
  4. Valitse Sopimuksen tiedot -osiossa Vertaa sopimuksia.
  5. Valitse jokin käytettävissä olevista sopimuksista klikkaamalla Valitse tämä sopimus.
  6. Valitse laskutusjakso ja lue kuvaus luottokorttiveloituksista, jotka olet hyväksymässä.
  7. Valitse maksutapa ja syötä sitten maksutavan tiedot.
  8. Klikkaa Aloita sopimus.

Kolmannen osapuolen teeman siirtäminen

Jos olet kehittänyt asiakkaalle kaupan ja se sisältää kolmannen osapuolen teeman, sinun täytyy siirtää teema asiakkaalle. Paras tapa sen tekemiseen riippuu siitä, pitääkö teeman koodia vielä mukauttaa, kun siirrät testikaupan asiakkaallesi:

• Jos teeman koodia pitää vielä mukauttaa, sinun täytyy ostaa teema asiakkaan puolesta ja laskuttaa teeman kustannukset asiakkaaltasi. Kun siirrät testikaupan omistajuuden, luottokorttisi tai PayPal-tilisi poistetaan automaattisesti kaupan laskutusasetuksista.

• Jos teeman koodia ei tarvitse mukauttaa, jätä teemaksi ilmainen kokeilu. Asiakkaan ei tarvitse maksaa teemasta, ennen kuin hän haluaa julkaista kaupan tai jos hän haluaa mukauttaa koodia. Asiakas voi tehdä tämän, kun olet siirtänyt testikaupan.

Työskentely keskeytetyssä kaupassa ja keskeytetyn kaupan aktivoiminen uudelleen

Kun kaupan sopimus on Pause and Build, kassa poistetaan käytöstä, mutta voit silti kehittää kauppaasi käyttämällä Adminia ja muokkaamalla tuotteita. Kun kauppa on valmis, kaupan omistaja voi valita sopimuksen, aktivoida kassan uudelleen ja antaa asiakkaille mahdollisuuden ostaa tuotteita.