Kehityskauppojen siirtäminen asiakkaille

Kun olet saanut asiakkaan testikaupan valmiiksi, seuraava vaihe on yleensä kaupan omistusoikeuden siirtäminen. Kun olet siirtänyt testikaupan omistusoikeuden, kauppa näkyy Partner Dashboardin Kaupat-sivun Hallinnoidut-välilehdessä.

Testikauppoihin liittyy rajoituksia, jotta voidaan varmistaa, että niitä käytetään vain kehittämistarkoituksiin. Joissakin tapauksissa saatat joutua ottamaan testikaupassa käyttöön toimintoja, jotka ovat käytettävissä vain maksullisessa sopimuksessa oleville kaupoille.

Et voi siirtää sellaisen testikaupan omistusoikeuksia, jossa on käytössä kehittäjän esikatselu.

Milloin kaupan omistajuus siirretään

Kaupan siirtämiseen maksulliseen sopimukseen on kaksi pääsyytä:

• Kauppaa varten tehtävät työt on saatu valmiiksi, ja kauppa on valmis aloittamaan tuotteiden myynnin.
  • Kauppa ei ole vielä täysin valmis, mutta kauppaan tarvitaan ominaisuus, joka on saatavilla vain maksullisessa tilauksessa. Lisätietoja siitä, mitä ominaisuuksia ei ole saatavilla testikaupoille, voit lukea kohdasta Testikauppojen ominaisuudet ja rajoitukset.

Kun siirryt live-tilassa olevaan tilaukseen, kauppa vaatii, että omistaja toimittaa laskutustiedot.

Testikaupan omistusoikeuden siirtäminen

Ennen kuin siirrät testikaupan omistusoikeuden asiakkaalle, varmista, että lisäät hänet henkilöstön jäseneksi ja että hän suorittaa henkilöstötilin määrityksen. Kun olet siirtänyt omistusoikeuden asiakkaallesi, pysyt kaupassa yhteistoimijana, mutta et saa enää pääsyä taloudellisiin tietoihin.

Sinun pitää myös lisätä asiakkaan osoite kaupan asetuksiin ennen omistusoikeuden siirtämistä, varsinkin jos asiakas on eri maassa kuin sinä. Joissakin tapauksissa kaupan siirtäminen väärää osoitetta käyttämällä voi aiheuttaa sen, että asiakkaan Shopify-laskussa veloitetaan ylimääräisiä veroja. Lisätietoja kaupan osoitteen muuttamisesta on kohdassa Yrityksen virallisen nimen ja osoitteen määrittäminen tai muuttaminen.

Jos haluat muuttaa testikaupan maksulliseksi sopimukseksi niin, että pysyt edelleen kaupan omistajana, valitse kaupalle sopimus Shopify adminissa.

Toimintovaiheet:

1. Kirjaudu Partner Dashboardiin ja klikkaa Kaupat.

2. klikkaa Siirrä omistajuus sen testikaupan vieressä, jonka haluat siirtää.

3. Valitse uusi omistaja hyväksyttyjen omistajien luettelosta Siirrä kaupan omistajuus -valintaikkunassa. Jos et ole vielä lisännyt asiakastasi henkilöstön jäseneksi, klikkaa Lisää henkilöstötili ja luo asiakkaalle uusi tili, ennen kuin jatkat. Asiakkaan on suoritettava henkilöstön tilin määritys loppuun, ennen kuin voit siirtää kaupan omistusoikeuden hänelle.

4. Valinnainen: Jos asiakkaasi tarvitsee lisäaikaa kaupan perustamiseen, valitse Lisää kaupalle 90 päivän ilmainen kokeilu. Lue lisää kohdassa 90 päivän ilmainen kokeilu siirretyille kaupoille.

5. Kun olet valmis, klikkaa Siirrä kauppa. Kauppa näkyy nyt Partner Dashboardin Kaupat-sivulla Hallinnoidut-välilehdellä. Uusi omistaja saa sähköpostiviestin, jossa on ohjeet tilin luomiseen ja sopimuksen valitsemiseen. Kaupan toiminta keskeytyy siihen asti, kunnes asiakas hyväksyy siirron. Kun asiakas alkaa maksaa Shopify-tilauksesta, alat saada toistuvaa provisiota.

Kun olet siirtänyt kaupan asiakkaalle, voit myös lähettää hänelle myös kauppiaan luovutuspaketin. Varmista, että kerrot kauppiaalle seuraavista asioista:

• Miten kauppaan pääsee, anna myös URL-osoite (client-store.myshopify.com/admin)
  • Suosittelemasi Shopify-sopimus
  • Muita suosituksia (kuten ladattavat sovellukset ja sopivat verkkoseminaarit tai muut materiaalit, jotka voivat auttaa liiketoiminnan kehittämisessä)

90 päivän ilmainen kokeilu siirretyille kaupoille

COVID-19-taudin vaikutuksen takia Shopify on pidentänyt ilmaisen kokeilujakson pituuden 90 päivään, jotta kauppiaat saavat enemmän aikaa kauppojensa perustamiseen. Jos haluat siirtää tämän tarjouksen asiakkaallesi, valitse Lisää kaupalle 90 päivän ilmainen kokeilu, kun siirrät kaupan omistusoikeuden.

Jos valitset tämän vaihtoehdon, asiakkaasi täytyy silti valita sopimus ja antaa maksutiedot, mutta häneltä ei veloiteta tilausmaksua 90 päivän aikana. Asiakkaasi voi aloittaa myynnin kaupassaan heti. Pidennetty kokeilujakso viivästyttää ensimmäistä viittausprovision maksua 90 päivällä.

Maksulliseen sopimukseen siirtyminen omistusta vaihtamatta

Voit siirtää testikaupan maksulliseen sopimukseen niin, että pysyt silti kaupan omistajana. Haluat ehkä toimia näin, jos haluat testata ominaisuutta, joka on käytettävissä vain maksullisessa sopimuksessa.

Toimintovaiheet:

1. Kirjaudu yhteistyökumppanin hallintapaneeliin ja klikkaa Kaupat.
  2. Etsi kauppa, jonka haluat siirtää, ja klikkaa Kirjaudu sisään.
  3. Klikkaa Shopify adminissa ensin Asetukset ja sitten Tili.
  4. klikkaa Tilin yhteenveto -kohdassa Vertaa sopimuksia.
  5. Valitse jokin käytettävissä olevista sopimuksista napauttamalla Valitse tämä sopimus.
  6. Valitse laskutusjakso ja lue kuvaus luottokorttiveloituksista, jotka olet hyväksymässä.
  7. Valitse maksutapa ja syötä sitten maksutavan tiedot.
  8. Klikkaa Aloita sopimus.

Kolmannen osapuolen teeman siirtäminen

Jos olet kehittänyt asiakkaalle kaupan ja se sisältää kolmannen osapuolen teeman, sinun täytyy siirtää teema asiakkaalle. Paras tapa sen tekemiseen riippuu siitä, pitääkö teeman koodia vielä mukauttaa, kun siirrät testikaupan asiakkaallesi:

• Jos teeman koodia pitää vielä mukauttaa, sinun täytyy ostaa teema asiakkaan puolesta ja laskuttaa teeman kustannukset asiakkaaltasi. Kun siirrät testikaupan omistajuuden, luottokorttisi tai PayPal-tilisi poistetaan automaattisesti kaupan laskutusasetuksista.

• Jos teeman koodia ei tarvitse mukauttaa, jätä teemaksi ilmainen kokeilu. Asiakkaan ei tarvitse maksaa teemasta, ennen kuin hän haluaa julkaista kaupan (tai jos hän haluaa mukauttaa koodia). Asiakas voi tehdä tämän, kun olet siirtänyt testikaupan.

Keskeytetyn kaupan toiminnan aktivoiminen

Kun kaupan toiminta keskeytetään, se siirtyy estettyyn tilaan, jossa kaupan omistajan täytyy antaa laskutustiedot. Kaupan omistajan on kirjauduttava sisään ja annettava ajanmukaiset laskutustiedot, jotta kauppa voidaan siirtää live-tilaan.

Shopifyn laskutusjakson veloitus on aikaperusteinen. Sopimuksen käyttömaksu veloitetaan annetulta luottokortilta välittömästi.

Heti kun kaupan omistaja syöttää laskutustiedot, voit kirjautua kauppaan käyttäjätunnuksillasi, joilla on täydet oikeudet muokata ja kehittää kauppaa.

Jos sinua ei enää löydy omistajien luettelosta, sinulla ei ole pääsyä kaupan taloustietoihin, kuten laskutustietoihin ja Shopify Payments -maksutietoihin.