Testikauppojen siirtäminen asiakkaille

Kun olet saanut asiakkaan testikaupan valmiiksi, seuraava vaihe on yleensä kaupan omistusoikeuden siirtäminen. Kun olet siirtänyt testikaupan omistusoikeuden, kauppa näkyy Partner Dashboardin Kaupat-sivun Hallinnoidut-välilehdessä.

Testikauppoihin liittyy rajoituksia, jotta voidaan varmistaa, että niitä käytetään vain kehittämistarkoituksiin. Joissakin tapauksissa saatat joutua ottamaan testikaupassa käyttöön toimintoja, jotka ovat käytettävissä vain maksullisessa sopimuksessa oleville kaupoille.

Et voi siirtää sellaisen testikaupan omistusoikeuksia, jossa on käytössä kehittäjän esikatselu.

Milloin kaupan omistajuus siirretään

Kaupan siirtämiseen maksulliseen sopimukseen on kaksi pääsyytä:

• Kauppaan liittyvät tehtävät on suoritettu ja tuotteiden myynti voi alkaa.
  • Kauppa ei ole vielä täysin valmis, mutta kauppaan tarvitaan ominaisuus, joka on saatavilla vain maksullisessa sopimuksessa. Lisätietoja testikauppojen ominaisuuksista ja rajoituksista.

Kun siirrät testikaupan aktiiviseen tilaus­sopimukseen, kaupan omistajan on annettava laskutustiedot.

Testikaupan omistusoikeuden siirtäminen

Tässä osiossa

Ennen kuin aloitat

Sinun tulisi suorittaa seuraavat tehtävät ennen kuin siirrät testikaupan omistajuuden asiakkaallesi:

Huomioitavaa testikaupan omistajuutta siirrettäessä

• Jos siirrät kaupan maksulliseen sopimukseen, mutta säilytät omistajuuden jostain syystä, sinun on otettava yhteyttä yhteistyökumppanitukeen, jotta voit poistaa kauppaa koskevan provision. Lisätietoja testikaupan siirtämisestä maksulliseen sopimukseen omistajuutta vaihtamatta.

• Kun testikauppa on joko kauppiaan toimesta kaupan omistajuuden siirtämisen jälkeen tai omistajuuden vastaanottaneen yhteistyökumppanin toimesta muunnettu maksulliseksi sopimukseksi, kauppaan sovelletaan Shopifyn käyttöehtoja.

• Jos vaihdat Shopify Plus -sopimukseen ennen omistusoikeuden muuttamista, sinusta tulee sekä organisaation että kaupan omistaja. Organisaation omistajaa ei voi muuttaa Shopify Adminin kautta, joten sinun kannattaa harkita omistusoikeuden siirtämistä ennen maksulliseen sopimukseen siirtymistä. Jos haluat siirtää organisaation omistusoikeuden sopimuksen vaihduttua, ota yhteyttä Shopify Plus-tukeen.

• Jos asiakkaasi käyttää Shopify POS:ia ja tarvitsee POS Pro -ominaisuuksia, asiakkaan on tällöin verkkokauppasopimuksensa valittuaan valittava POS Pro ‑tilaus jokaiselle sijainnille, joissa näitä ominaisuuksia tarvitaan. Lue, miten hallinnoida kaupan POS-tilauksia sijainnin mukaan.

Kaupan omistajuuden siirtäminen Partner Dashboardin avulla

Toimi näin:

1. Kirjaudu Partner Dashboardiin ja klikkaa Kaupat.

2. Klikkaa Siirrä omistajuus sen testikaupan vieressä, jonka haluat siirtää.

3. Valitse uusi omistaja hyväksyttyjen omistajien luettelosta Siirrä kaupan omistajuus -valintaikkunassa. Jos et ole vielä lisännyt asiakastasi henkilöstön jäseneksi, klikkaa Lisää henkilöstötili ja luo asiakkaalle uusi tili, ennen kuin jatkat. Asiakkaan on suoritettava henkilöstön tilin määritys loppuun, ennen kuin voit siirtää kaupan omistusoikeuden hänelle.

4. Kun olet valmis, klikkaa Siirrä kauppa. Kauppa näkyy nyt Partner Dashboardin Kaupat-sivulla Hallinnoidut-välilehdellä. Uusi omistaja saa sähköpostiviestin, jossa on ohjeet tilin luomiseen ja sopimuksen valitsemiseen. Kaupan toiminta keskeytyy siihen asti, kunnes asiakas hyväksyy siirron. Kun asiakas alkaa maksaa Shopify-sopimuksesta, alat saamaan toistuvaa provisiota.

Tietojen antaminen asiakkaalle kaupan omistajuuden siirtämisen jälkeen

Kun olet siirtänyt kaupan asiakkaalle, muista antaa asiakkaalle seuraavat tiedot:

• Miten kauppaan pääsee, anna myös URL-osoite (client-store.myshopify.com/admin)
  • Suosittelemasi Shopifyn sopimus
  • Muita suosituksia (kuten ladattavat sovellukset ja sopivat verkkoseminaarit tai muut materiaalit, jotka voivat auttaa liiketoiminnan kehittämisessä)

Testikaupan siirtäminen maksulliseen sopimukseen omistajuutta vaihtamatta

Voit siirtää testikaupan maksulliseen sopimukseen niin, että pysyt silti kaupan omistajana. Haluat ehkä toimia näin, jos haluat testata ominaisuutta, joka ei ole käytössä tekstikaupoissa.

Huomioitavaa, kun säilytät kaupan omistajuuden

• Jos siirrät testikaupan maksulliseen sopimukseen, et voi ansaita toistuvaa provisiota kyseisestä kaupasta. Noudattaaksesi yhteistyökumppani­ohjelman sopimusta sinun on otettava yhteyttä yhteistyökumppanitukeen, jotta voit poistaa provision kaupasta. Voit ottaa yhteyttä yhteistyökumppanitukeen Shopifyn ohjekeskuksen kautta.
  • Jos vaihdat testikaupan maksulliseen sopimukseen, et voi siirtää sitä Partner Dashboardia käyttämällä. Jos haluat myöhemmin siirtää kaupan asiakkaalle, sinun täytyy siirtää omistajuus ja poistaa maksutietosi manuaalisesti.

Toimi näin:

1. Kirjaudu Partner Dashboardiin ja klikkaa Kaupat.
  2. Etsi kauppa, jonka haluat siirtää, ja klikkaa Kirjaudu sisään.
  3. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.
  4. Valitse Sopimuksen tiedot -osiossa Vertaa sopimuksia.
  5. Valitse jokin käytettävissä olevista sopimuksista klikkaamalla Valitse tämä sopimus.
  6. Valitse laskutusjakso ja lue kuvaus luottokorttiveloituksista, jotka olet hyväksymässä.
  7. Valitse maksutapa ja syötä sitten maksutavan tiedot.
  8. Klikkaa Aloita sopimus.

Kolmannen osapuolen teeman siirtäminen

Jos olet kehittänyt asiakkaalle kaupan ja se sisältää kolmannen osapuolen teeman, sinun täytyy siirtää teema asiakkaalle. Paras tapa sen tekemiseen riippuu siitä, pitääkö teeman koodia vielä mukauttaa, kun siirrät testikaupan asiakkaallesi:

• Jos teeman koodia pitää vielä mukauttaa, sinun täytyy ostaa teema asiakkaan puolesta ja laskuttaa teeman kustannukset asiakkaaltasi. Kun siirrät testikaupan omistajuuden, luottokorttisi tai PayPal-tilisi poistetaan automaattisesti kaupan laskutusasetuksista.

• Jos teeman koodia ei tarvitse mukauttaa, jätä teemaksi ilmainen kokeilu. Asiakkaan ei tarvitse maksaa teemasta, ennen kuin hän haluaa julkaista kaupan tai jos hän haluaa mukauttaa koodia. Asiakas voi tehdä tämän, kun olet siirtänyt testikaupan.

Työskentely keskeytetyssä kaupassa ja keskeytetyn kaupan aktivoiminen uudelleen

Kun kaupan sopimus on Pause and Build, kassa poistetaan käytöstä, mutta voit silti kehittää kauppaasi käyttämällä Adminia ja muokkaamalla tuotteita. Kun kauppa on valmis, kaupan omistaja voi valita sopimuksen, aktivoida kassan uudelleen ja antaa asiakkaille mahdollisuuden ostaa tuotteita.